Lexus importeren

Een Lexus importeren uit Duitsland kan een aanzienlijke besparing opleveren. Het grootste voordeel is gelegen in de leeftijdscategorie van zes tot 36 maanden oud, maar ook daarbuiten kan het lonend zijn om een Lexus uit Duitsland in te voeren.

Naast de kosten overweging maakt het grote aanbod van tweedehands Lexus's in Duitsland dat Lexus een interessant automerk is om te importeren. Auto's zijn in Duitsland over het algemeen beter uitgerust dan in Nederland en worden goed onderhouden. Ook is er veel aanbod van jong gebruikte auto's met lage kilometerstanden die interessant zijn om in te voeren naar Nederland. Let u overigens bij het kopen van een tweedehands Lexus in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan namelijk implicaties hebben voor de BPM en/of BTW (zie ook: Minimum leeftijd en kilometerstand).

221 Duitse Lexussen incl. BPM en invoerkosten

Om uw zoektocht naar een Lexus uit Duitsland te vergemakkelijken hebben wij onderstaand een actueel aanbod van jong gebruikte Duitse Lexussen voor u uiteengezet (2012 en jonger). Alle prijzen zijn inclusief BPM en invoerkosten. Voor het getoonde bedrag heeft u de auto dus rijklaar op Nederlands kenteken. Heeft u aan andere auto op het oog? Wij rekenen u graag de BPM voor. Lees meer hierover onderaan deze pagina.

Lexus modellen

Lexus GS 300
h
32.314
Lexus LC 500
203.526
Lexus LC 500
126.044
Lexus ES 300
71.488
Lexus RX 450
h
74.638
Lexus UX
250h
31.659
Lexus RX 450
h
57.978
Lexus NX 300
h
46.658
Lexus LC 500
161.476
Lexus RX 450
h
64.280
Lexus UX
250h
34.134
Lexus UX
250h
35.094
Lexus UX
250h
37.624
Lexus UX
250h
33.331
Lexus UX
250h
53.066
Lexus RX 450
h
63.229
Lexus ES 300
52.532
Lexus ES 300
52.532
Lexus UX
250h
53.066
Lexus ES 300
52.532
Lexus UX
250h
53.066

Das Import heeft tientallen auto's uit Duitsland geïmporteerd van nog geen jaar oud met 10 tot 20 duizend kilometer op de teller voor totaalprijzen inclusief alle importkosten van gemiddeld 40 procent onder de Nederlandse nieuwwaarde. Naast het feit dat om voornoemde redenen de kans aanzienlijk groter is dat u in Duitsland een auto vindt die voldoet aan uw wensen, valt er dus veel geld te besparen met het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland.

Lexus RX 450h kopen in Duitsland

Lexus kopen in Duitsland

Er worden jaarlijks tienduizenden occasions via paralel import naar Nederland geïmporteerd. In 2013 waren dit er ca. 88.000. Verreweg het grootste gedeelte hiervan wordt uit Duitsland ingevoerd. De auto's die het meest uit Duitsland worden geïmporteerd zijn van de Duitse automerken (respectievelijk Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW en Audi). Lexus is minder goed vertegenwoordigd in aantallen maar dat neemt niet weg dat er forse besparingen mogelijk zijn door een Lexus in Duitsland te kopen en deze te importeren. Omdat het voordeel van het importeren van een auto uit Duitsland grotendeels fiscaal is ingegeven, loont het ondanks dat Lexus geen Duits automerk is dus wel degelijk ook om een Duitse Lexus te kopen en in te voeren in Nederland. Te meer omdat import vooral interessant is het hogere segment.

Via de diverse Duitse autosites kunt u zoeken in het aanbod van tweedehands Lexussen dat in Duitsland te koop staat. Voor extra zekerheid is het echter aan te raden voornamelijk naar aanbod van officiële Lexus dealers te kijken. Dit kan via onderstaande link:

Geprüfte Gebrauchtwagen von Lexus

Das Import heeft er haar bedrijf van gemaakt het kopen en importeren van een auto uit Duitsland van A tot Z te begeleiden. Via onze auto import service kunt u het gehele of gedeeltelijke traject van het invoeren van een auto uit Duitsland aan ons uitbesteden. U bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de scherpste tarieven in de markt. Voor het toegankelijke tarief van slechts €200,- kunnen wij u al van dienst zijn en regelen wij al het papierwerk en wordt uw importauto ingevoerd door onze chauffeursdienst bij de RDW / Douane. Klik hier voor meer informatie over onze import service en overige dienstverlening.

Recent ingevoerde Lexus CT 200h Recent ingevoerde Lexus rx 400h

Kosten invoeren

Als u een Lexus wilt invoeren uit Duitsland wilt u natuurlijk als eerste weten met welke kosten u rekening dient te houden. De voornaamste kostenposten zijn de aanschaf van de auto zelf, het transport en de BPM. De aankoopafwikkeling, het transport en eventueel de prijsonderhandeling kunnen wij u (kosten)efficiënt uit handen nemen met onze dienst voor Transport en aankoopafwikkeling. Wij doen dit voor een vast laag bedrag van €695,- (incl. verzekerd transport per oplegger) voor geheel Duitsland.

LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt

Bij het invoeren van een tweedehands Lexus uit Duitsland wordt op de verschuldigde BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel (ook bekend als BPM tabel) een forfaitaire korting verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van de auto. Naarmate de auto ouder is neemt het kortingspercentage op de te betalen BPM bij invoer toe. De praktijk leert dat auto's met een leeftijd van tussen de zes en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane voor de BPM bij invoer zou doen geloven.

Een Lexus uit Nederland in deze leeftijdscategorie is daardoor vaak minder hard afgeschreven in de BPM dan het percentage wat u op de bruto-BPM (nieuwprijs-BPM) mag afschrijven van de Belastingdienst Douane bij import van een vergelijkbare tweedehands Lexus uit Duitsland. Dit verschil kan u al een flinke besparing in de te betalen BPM bij het invoeren van een Lexus opleveren. De meeste particulieren betalen echter te veel BPM bij het importeren van een auto uit het buitenland. Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige en continu aan verandering onderhevige regelgeving en per in te voeren auto altijd individueel alle verschillende toegestane manieren om de rest-BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de te betalen rest-BPM. Ons consult verdient zich hierdoor negen van de tien keer terug.

Dit is specialistisch werk. Wij hanteren te allen tijde het voordeligste BPM regime en werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze BPM aangiftes gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim tien jaar ervaring met het invoeren van auto's uit Duitsland voor u werken en betaal niet onnodig te veel rest-BPM bij het importeren van een auto door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW *

* Over BPM wordt geen BTW geheven

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

Bereken mijn kosten

Duitse occasions

Wij kunnen onder meer de volgende Lexus occasions voor u uit Duitsland invoeren:

Lexus importeren uit Duitsland

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.