Blog

Verkoop van gebruikte auto's naar recordhoogte, juni 2020 beste maand ooit

Uit onderzoek van BOVAG en dataprovider RDC blijkt dat de verkoop van gebruikte auto’s afgelopen maand naar een recordhoogte is gestegen. Alleen in juni al werden er landelijk 120.550 occasions verkocht. Dat betekent niet alleen een toename van 14,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, maar tevens de beste verkoopmaand ooit.

Ook de import van auto’s uit Duitsland heeft een ongekende toename laten zien. Das Import heeft na een aanvankelijke dip door COVID-19 in juni 2020 zelfs haar beste maand ooit gedraaid.

Import auto nog goedkoper door verlaging van het Duitse BTW tarief

Een auto importeren uit Duitsland was al voordeliger en populairder dan ooit maar wordt per 1 juli nog interessanter door een Duitse stimuleringsmaatregel. De Duitse coalitiepartijen zijn namelijk overeengekomen om het Duitse (hoog) BTW-tarief tijdelijk te verlagen van 19% naar 16%. De maatregel gaat in per 1 juli 2020 en zal voor een half jaar gelden.

Auto importeren uit Duitsland nu interessanter dan ooit!

Na de ongekende systeemschok van het coronavirus (COVID-19) ontwaakt de Duitse autohandel. En dat gaat met een grotere snelheid dan iedereen had verwacht. Prijzen stonden aanvankelijk onder druk en zijn daardoor nu nog relatief laag. Doordat de vraag nu echter harder terugkomt dan dat hij verdween is dit misschien wel het beste moment om je slag te slaan als je een auto wilt importeren uit Duitsland.

(Veilig) een auto importeren in tijden van corona

laatste update 30 september 2020

De meeste van onze klanten doen vrijwel volledig op afstand zaken met ons, via website, e-mail en/of telefoon (totdat zij hun auto komen ophalen of wij die bij hen afleveren). Online een auto kopen dus. In tijden van besmettingsgevaar is dat een USP horen wij van onze klanten. Doordat mensen vanwege besmettingsgevaar het openbaar vervoer en vliegtuigen willen mijden, merken wij ook weer een aantrekkende vraag naar auto’s (te meer omdat deze nu extra aantrekkelijk geprijsd zijn in Duitsland, lees ook: import auto nog goedkoper door BTW verlaging Duitsland).

Deze zaken spelen blijkbaar een belangrijke rol tegenwoordig. Wij merken echter dat er veel vragen leven omtrent het (veilig) importeren van een auto in tijden van corona. Om die reden informeren wij u graag over de laatste relevante ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe dit al dan niet invloed heeft op onze dienstverlening en het importeren van een auto uit Duitsland. 

Das Automotive in de Top 250 Groeibedrijven

Das Automotive is opgenomen in de Top 250 Groeibedrijven, een jaarlijks terugkerende publicatie van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit. De publicatie maakt onderdeel uit van het langdurige onderzoek naar snelgroeiende bedrijven van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Wij zijn verhuisd!

Vanwege onze aanhoudende groei zijn wij verhuisd. Heeft u interesse in het importeren van een jong gebruikte auto uit Duitsland kom dan gerust een keer langs voor een kop koffie. 

FD Gazellen award 2019 voor Das Automotive Services B.V.

Met trots kunnen wij melden een FD Gazellen award te hebben ontvangen. Dankzij een omzetgroei over de afgelopen drie jaar van 84% naar 27,4 miljoen euro ontving Das Automotive voor de zesde maal deze award (de elfde keer voor een Das groep onderneming).

Das Import sponsor hockeyclub Alliance

Als sponsor van hockeyclub Alliance uit Heemstede hebben wij kunnen bijdragen aan het plaatsen van een scorebord met onze reclame uiting. 

Slim auto importeren: doorzoek 299.173 merkdealer importauto’s op één website

In Nederland verkopen de merkdealers al jarenlang te weinig nieuwe auto’s om de groeiende vraag naar jonge gebruikte auto’s bij te kunnen benen. Hierdoor is het voor degene die op zoek is naar een gebruikte auto lastig om op basis van het Nederlandse aanbod een exemplaar te vinden dat geheel aan zijn wensen voldoet. Het zal duidelijk zijn dat deze schaarste invloed heeft op de prijzen van tweedehandsauto’s in Nederland.

Wie slim is en een mooie gebruikte auto zoekt, doet er om deze reden goed aan om ook eens over de grens naar een importauto te kijken. In het bijzonder in Duitsland is de situatie op de automarkt namelijk geheel anders waardoor importeren zeker loont. Hier treft de geïnteresseerde koper geen schaarste, maar juist een overvloedig aanbod van jonge auto’s, veelal met een royaal uitrustingsniveau en een lage kilometerstand.

Top 75 meest exclusieve geïmporteerde auto's

Het jaar loopt al weer op zijn einde. Das Import blikt terug op een jaar waarin wij veel bijzondere auto's hebben ingevoerd. Bijna 1.600 auto’s mochten wij maar liefst importeren voor onze klanten, voornamelijk uit Duitsland. In de traditie van het opstellen van eindejaarslijstjes hebben wij voor de liefhebber voor vijf modelgroepen een top 15 van de meest exclusieve door ons geïmporteerde auto's van het afgelopen jaar opgesteld. Een top 75 van importauto's dus bij elkaar, variërend van een gelimiteerde Abarth 695 Rivale (ter ere van het 175 jarig bestaan van het botenmerk Riva) tot aan twee Aston Martins, twee McLarens en een "Ferrari rode" Ferrari 458 Italia. En alles daar tussenin.

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar