Auto importeren & corona Lees meer

Blog

Dubbeltest: Porsche Macan vs Alfa Romeo Stelvio Q4

De compacte SUV's zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Ze zijn razend populair. Bijna ieder merk heeft wel een model in zijn assortiment zitten. Er zijn twee modellen die er met kop en schouder bovenuit springen. Dat zijn de Alfa Romeo Stelvio Q4, en de Porsche Macan. 

 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Ga jij voor een Italiaanse SUV? Of rij je liever in een sportief Duits model? In deze dubbeltest zetten wij de Porsche Macan tegenover de Alfa Romeo Stelvio Q4. Benieuwd wie er wint? Klik dan op lees meer!

Dubbeltest: Audi e-tron vs Audi RS3 ABT

Zit jij in team Audi A3 e-tron of team Audi  RS3 ABT Of je nou de een of de ander kiest: het is altijd een goede keuze, want de Audi A3 is een geweldige auto om in te rijden. Het is een leuke en mooi ingerichte auto om in te rijden, met alle comfort dat je te bieden hebt. We kunnen niet anders dan denken dat de A3 hierdoor populair zal blijven, omdat hij zoveel goed krijgt. Benieuwd welke Audi A3 het beste bij jou past? Lees dan verder!

De 4 meest populaire geïmporteerde auto's januari 2021

Wist je dat auto's importeren ook in 2021 nog steeds populair is? Vandaag ontdek jij de 4 meest populaire geïmporteerde auto's van dit moment, en je ziet meteen hoeveel jij kunt besparen op een van deze top modellen. Ben jij klaar om de:

  • BMW X1
  • Mercedes-Benz GLC
  • BMW X3
  • Mini Cooper

te ontdekken? Lees dan even verder!

Friday's Favourites Januari 2021

Iedere vrijdag ontdek jij de meest bijzondere, mooiste en snelste auto's die in onze showroom langskomen. Stuk voor stuk auto's waar je hart sneller van gaan kloppen...! Ben jij klaar om de:

  • BMW X7 M50D
  • Porsche Taycan 4S
  • Ferrari 488
  • Audi S7

te ontdekken? Lees dan even verder!

 

Verkoop van gebruikte auto's naar recordhoogte, juni 2020 beste maand ooit

Uit onderzoek van BOVAG en dataprovider RDC blijkt dat de verkoop van gebruikte auto’s afgelopen maand naar een recordhoogte is gestegen. Alleen in juni al werden er landelijk 120.550 occasions verkocht. Dat betekent niet alleen een toename van 14,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, maar tevens de beste verkoopmaand ooit.

Ook de import van auto’s uit Duitsland heeft een ongekende toename laten zien. Das Import heeft na een aanvankelijke dip door COVID-19 in juni 2020 zelfs haar beste maand ooit gedraaid.

Import auto nog goedkoper door verlaging van het Duitse BTW tarief

Een auto importeren uit Duitsland was al voordeliger en populairder dan ooit maar wordt per 1 juli nog interessanter door een Duitse stimuleringsmaatregel. De Duitse coalitiepartijen zijn namelijk overeengekomen om het Duitse (hoog) BTW-tarief tijdelijk te verlagen van 19% naar 16%. De maatregel gaat in per 1 juli 2020 en zal voor een half jaar gelden.

Auto importeren uit Duitsland nu interessanter dan ooit!

Na de ongekende systeemschok van het coronavirus (COVID-19) ontwaakt de Duitse autohandel. En dat gaat met een grotere snelheid dan iedereen had verwacht. Prijzen stonden aanvankelijk onder druk en zijn daardoor nu nog relatief laag. Doordat de vraag nu echter harder terugkomt dan dat hij verdween is dit misschien wel het beste moment om je slag te slaan als je een auto wilt importeren uit Duitsland.

(Veilig) een auto importeren in tijden van corona

LAATSTE UPDATE: 15 december 2020

De meeste van onze klanten doen vrijwel volledig op afstand zaken met ons, via website, e-mail en/of telefoon (totdat zij hun auto komen ophalen of wij die bij hen afleveren). Online een auto kopen dus. In tijden van besmettingsgevaar is dat een USP horen wij van onze klanten. Doordat mensen vanwege besmettingsgevaar het openbaar vervoer en vliegtuigen willen mijden, merken wij ook weer een aantrekkende vraag naar auto’s.

Deze zaken spelen blijkbaar een belangrijke rol tegenwoordig. Wij merken echter dat er veel vragen leven omtrent het (veilig) importeren van een auto in tijden van corona. Om die reden informeren wij u graag over de laatste relevante ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe dit al dan niet invloed heeft op onze dienstverlening en het importeren van een auto uit Duitsland. 

Das Automotive in de Top 250 Groeibedrijven

Das Automotive is opgenomen in de Top 250 Groeibedrijven, een jaarlijks terugkerende publicatie van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit. De publicatie maakt onderdeel uit van het langdurige onderzoek naar snelgroeiende bedrijven van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Wij zijn verhuisd!

Vanwege onze aanhoudende groei zijn wij verhuisd. Heeft u interesse in het importeren van een jong gebruikte auto uit Duitsland kom dan gerust een keer langs voor een kop koffie. 

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar