Blog

Stelling dat afschaffing BPM zal leiden tot minder import en minder milieuvervuiling twijfelachtig

De branchevereniging voor autofabrikanten en auto-importeurs, RAI Vereniging, kwam deze week groots met nieuws naar buiten dat afschaffing van de BPM zal leiden tot minder import en minder milieuvervuiling doordat er dan meer nieuwe auto’s zullen worden verkocht die minder CO2 uitstoten dan geïmporteerde auto’s. Waarschijnlijk onder druk van de grote officiële merkimporteurs wordt er naarstig gezocht naar manieren om de import van jong gebruikte auto’s een halt toe te roepen. Dat de afschaffing van BPM zal leiden tot minder import en minder milieuvervuiling is echter twijfelachtig.

256.941 occasions Duitsland inclusief alle invoerkosten

Het Nederlandse aanbod aan jongere occasions laat al jaren te wensen over. Reeds geruime tijd schiet in ons land het aantal verkochte nieuwe auto’s (dat vanzelfsprekend nauw samenhangt met het beschikbare aantal jonge gebruikte exemplaren) tekort. De crisis heeft deze situatie nog verergerd. Wij Nederlanders kopen auto’s  in Nederland nu eenmaal liever ‘met de kop eraf’. Maar met de grote vraag naar gebruikte auto’s van niet meer dan een paar jaar oud ontstaat een nieuw probleem: een vraag die het aanbod overstijgt.

Zelf BPM berekenen kan duur uitvallen. Raadpleeg een specialist!

Met de spectaculaire groei van de parallelimport van auto’s van de laatste jaren, is ook het aantal mensen gestegen dat zich zonder de juiste kennis aan het zelf importeren van een auto waagt. Veel van deze gelegenheidsimporteurs komen van een koude kermis thuis; wie de verkeerde keuzes maakt bij het (laten) berekenen van de BPM, ziet zijn winst soms geheel verdampen.

FD Gazellen Award voor Das Automotive Services B.V.

Met enige trots hebben wij gisteren voor de negende maal namens een Das groep onderneming een FD Gazellen Award in ontvangst mogen nemen. Das Automotive Services B.V. behoort met een omzetgroei van 124% naar 14,9 miljoen euro volgens Het Financieele Dagblad tot de snelstgroeiende bedrijven van Nederland en ontving hier gisteren een FD Gazellen Award voor.

Zorgeloos importeren: 256.941 importautos inclusief BPM en invoerkosten

De Nederlandse markt van gebruikte auto’s is sinds een aantal jaren aan sterke verandering onderhevig. Jarenlang voldeed het aanbod ruimschoots aan de vraag. Maar doordat de vraag naar jonge occasions steeds groter wordt en de teruglopende verkoop van nieuwe auto’s onvoldoende aanbod van zulke bijna nieuwe gebruikte auto’s genereert, moeten marktpartijen steeds vaker uitwijken naar alternatieven als het importeren van auto's. Het geluk van de autobranche is dan ook dat met name de Duitse markt rijk genoeg is om dit gat in het aanbod op te vullen.

Export kenteken Duitsland aanvragen en in Nederland per koerier ontvangen

Wie in Duitsland een auto koopt om deze in Nederland in te voeren, heeft verschillende keuzemogelijkheden om de auto naar Nederland te transporteren. Het naar Nederland brengen van de auto door middel van professioneel, verzekerd transport is verreweg de meest comfortabele optie. Wie op de kosten hiervan wil besparen, kan ervoor kiezen om de auto zelf naar Nederland te rijden vanuit Duitsland met een export kenteken.

Auto zoeken Duitsland: hier zoekt u inclusief BPM en importkosten

Een auto uit Duitsland importeren wordt steeds gemakkelijker. Waar vroeger uitgebreide strooptochten op het internet of zelfs fysiek reizen in het buitenland nodig waren, zijn er tegenwoordig handige hulpmiddelen om het zoeken naar een geschikte gebruikte auto te vergemakkelijken. Das Import, een van de grootste en meest gerenommeerde marktpartijen die zich bezighouden met de import van auto’s uit Duitsland, presenteerde onlangs een revolutionaire zoek module. De concurrentie staat met lege handen.

BPM bij import kan op verschillende manier berekend worden; wees geen dief van uw eigen portemonnee

Het wordt een steeds vertrouwder gezicht op de Nederlandse wegen: auto’s die hun leven in een ander land zijn begonnen, maar als jonge gebruikte auto naar Nederland zijn gehaald. Nederland kampt al jaren met een toenemend tekort aan goede gebruikte auto’s met lage kilometerstanden. Door dit tekort komt import van auto’s uit met name Duitsland steeds vaker voor. Niet alleen ‘de handel’ heeft deze alternatieve route naar vaak nog bijna als nieuwe auto’s ontdekt; ook particulieren maken steeds vaker gebruik van de voordelen die de import van een auto uit Duitsland biedt. En terecht: het is op deze manier vaak mogelijk om voor minder geld een mooiere auto te kopen dan op basis van uitsluitend het Nederlandse aanbod zou kunnen worden gerealiseerd.

BPM afschrijving: wij berekenen u gratis de voordeligste manier voor

Met de groei van het aantal via parallelimport naar Nederland gehaalde auto’s, neemt ook het aantal partijen toe die consumenten begeleiding en ondersteuning bieden bij het zelf importeren van een auto. Het berekenen van de BPM afschrijving is een van de facetten binnen het totale importtraject waarbij de grootste winst kan worden behaald. Toch worden juist bij de berekening van de BPM afschrijving de meeste kostbare fouten gemaakt.

BPM uitrekenen kan op verschillende manieren: betaal niet te veel

Bij het importeren van een auto uit Duitsland komen verschillende kosten kijken. Alle kosten die met de registratie van de auto in Nederland te maken hebben zijn niet heel spannend; hiervoor gelden vaste tarieven. Het uitrekenen van de BPM is een geheel ander verhaal; hierop kunnen verschillende berekeningsmethoden worden losgelaten. De keuze uit deze verschillende methoden, ook wel BPM-regimes genoemd, betekent zo veel als de keuze tussen te veel betalen en het binnenhalen van optimaal voordeel.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. Douane
5. Inbouw
6. Rijklaar