Doorzoek 239.701 Duitse occasions
  • Incl. BPM + importkosten
  • evt. inruil of financiering

BPM indicatie?

Auto gevonden op een Duitse autosite? Stuur ons de advertentielink en ontvang gratis een indicatie van de totale kosten.

Blog - Das Import

Zorgeloos importeren: 239.701 importautos inclusief BPM en invoerkosten

De Nederlandse markt van gebruikte auto’s is sinds een aantal jaren aan sterke verandering onderhevig. Jarenlang voldeed het aanbod ruimschoots aan de vraag. Maar doordat de vraag naar jonge occasions steeds groter wordt en de teruglopende verkoop van nieuwe auto’s onvoldoende aanbod van zulke bijna nieuwe gebruikte auto’s genereert, moeten marktpartijen steeds vaker uitwijken naar alternatieven als het importeren van auto's. Het geluk van de autobranche is dan ook dat met name de Duitse markt rijk genoeg is om dit gat in het aanbod op te vullen.

Export kenteken Duitsland aanvragen en in Nederland per koerier ontvangen

Wie in Duitsland een auto koopt om deze in Nederland in te voeren, heeft verschillende keuzemogelijkheden om de auto naar Nederland te transporteren. Het naar Nederland brengen van de auto door middel van professioneel, verzekerd transport is verreweg de meest comfortabele optie. Wie op de kosten hiervan wil besparen, kan ervoor kiezen om de auto zelf naar Nederland te rijden vanuit Duitsland met een export kenteken.

Auto zoeken Duitsland: hier zoekt u inclusief BPM en importkosten

Een auto uit Duitsland importeren wordt steeds gemakkelijker. Waar vroeger uitgebreide strooptochten op het internet of zelfs fysiek reizen in het buitenland nodig waren, zijn er tegenwoordig handige hulpmiddelen om het zoeken naar een geschikte gebruikte auto te vergemakkelijken. Das Import, een van de grootste en meest gerenommeerde marktpartijen die zich bezighouden met de import van auto’s uit Duitsland, presenteerde onlangs een revolutionaire zoek module. De concurrentie staat met lege handen.

BPM bij import kan op verschillende manier berekend worden; wees geen dief van uw eigen portemonnee

Het wordt een steeds vertrouwder gezicht op de Nederlandse wegen: auto’s die hun leven in een ander land zijn begonnen, maar als jonge gebruikte auto naar Nederland zijn gehaald. Nederland kampt al jaren met een toenemend tekort aan goede gebruikte auto’s met lage kilometerstanden. Door dit tekort komt import van auto’s uit met name Duitsland steeds vaker voor. Niet alleen ‘de handel’ heeft deze alternatieve route naar vaak nog bijna als nieuwe auto’s ontdekt; ook particulieren maken steeds vaker gebruik van de voordelen die de import van een auto uit Duitsland biedt. En terecht: het is op deze manier vaak mogelijk om voor minder geld een mooiere auto te kopen dan op basis van uitsluitend het Nederlandse aanbod zou kunnen worden gerealiseerd.

BPM afschrijving: wij berekenen u gratis de voordeligste manier voor

Met de groei van het aantal via parallelimport naar Nederland gehaalde auto’s, neemt ook het aantal partijen toe die consumenten begeleiding en ondersteuning bieden bij het zelf importeren van een auto. Het berekenen van de BPM afschrijving is een van de facetten binnen het totale importtraject waarbij de grootste winst kan worden behaald. Toch worden juist bij de berekening van de BPM afschrijving de meeste kostbare fouten gemaakt.

BPM uitrekenen kan op verschillende manieren: betaal niet te veel

Bij het importeren van een auto uit Duitsland komen verschillende kosten kijken. Alle kosten die met de registratie van de auto in Nederland te maken hebben zijn niet heel spannend; hiervoor gelden vaste tarieven. Het uitrekenen van de BPM is een geheel ander verhaal; hierop kunnen verschillende berekeningsmethoden worden losgelaten. De keuze uit deze verschillende methoden, ook wel BPM-regimes genoemd, betekent zo veel als de keuze tussen te veel betalen en het binnenhalen van optimaal voordeel.

Auto uit Duitsland halen: hier begint uw zoektocht

Steeds meer mensen halen een auto uit Duitsland naar Nederland. De oorzaken hiervan liggen vooral in het grotere aanbod en de lagere prijzen van gebruikte auto’s in Duitsland en het tekortschietende aanbod van jonge gebruikte auto’s in ons eigen land.

Importeer mijn auto: doorzoek 195.000 Duitse occasions incl. BPM

De Nederlandse occasionmarkt staat de laatste jaren steeds meer onder druk. Doordat de verkopen van nieuwe auto’s jaar op jaar teruglopen en de vraag naar jonge gebruikte auto’s daarentegen juist stijgt, wordt het voor de consument steeds moeilijker om op de Nederlandse markt een goede gebruikte auto voor een aantrekkelijke prijs te vinden.

Rest-BPM berekenen: deze module doet het automatisch voor u

Het importeren van gebruikte auto’s uit (met name) Duitsland heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Heel verwonderlijk is dit niet; er is in Nederland steeds meer vraag naar jonge gebruikte auto’s. Op basis van uitsluitend het Nederlandse occasionaanbod kan de handel deze groeiende vraag niet bijbenen. Om toch aan de vraag te voldoen, worden er steeds vaker auto’s uit Duitsland geïmporteerd.

Bereken BPM op de voordeligste wijze, anders draagt u te veel af

Bij het importeren van een auto dient u BPM te betalen. Over het algemeen is iedereen die serieus over het importeren van een auto denkt hiervan wel op de hoogte. Maar niet iedereen weet dat er voor een en dezelfde auto op verschillende manieren BPM kan worden berekend, en dat de ene BPM berekening veel minder gunstig kan uitpakken dan de andere. Navraag bij de officiële instanties levert over het algemeen een antwoord op dat in het voordeel van de fiscus is. Terwijl alternatieve BPM-regimes net zo legaal, maar een stuk voordeliger kunnen zijn.

Getoond 1–10 van 24123
Auteur: Job Das
Een auto importeren in zes stappen: