Blog

Slim auto importeren: doorzoek 345.925 merkdealer importauto’s op één website

In Nederland verkopen de merkdealers al jarenlang te weinig nieuwe auto’s om de groeiende vraag naar jonge gebruikte auto’s bij te kunnen benen. Hierdoor is het voor degene die op zoek is naar een gebruikte auto lastig om op basis van het Nederlandse aanbod een exemplaar te vinden dat geheel aan zijn wensen voldoet. Het zal duidelijk zijn dat deze schaarste invloed heeft op de prijzen van tweedehandsauto’s in Nederland.

Wie slim is en een mooie gebruikte auto zoekt, doet er om deze reden goed aan om ook eens over de grens naar een importauto te kijken. In het bijzonder in Duitsland is de situatie op de automarkt namelijk geheel anders waardoor importeren zeker loont. Hier treft de geïnteresseerde koper geen schaarste, maar juist een overvloedig aanbod van jonge auto’s, veelal met een royaal uitrustingsniveau en een lage kilometerstand.

Top 75 meest exclusieve geïmporteerde auto's

Het jaar loopt al weer op zijn einde. Das Import blikt terug op een jaar waarin wij veel bijzondere auto's hebben ingevoerd. Bijna 1.600 auto’s mochten wij maar liefst importeren voor onze klanten, voornamelijk uit Duitsland. In de traditie van het opstellen van eindejaarslijstjes hebben wij voor de liefhebber voor vijf modelgroepen een top 15 van de meest exclusieve door ons geïmporteerde auto's van het afgelopen jaar opgesteld. Een top 75 van importauto's dus bij elkaar, variërend van een gelimiteerde Abarth 695 Rivale (ter ere van het 175 jarig bestaan van het botenmerk Riva) tot aan twee Aston Martins, twee McLarens en een "Ferrari rode" Ferrari 458 Italia. En alles daar tussenin.

Voor de tiende maal een FD Gazellen award voor een Das groep onderneming

2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2016 (2x), 2017 en nu 2018! Wederom heeft het harde werken van ons gehele team zijn vruchten afgeworpen; voor de tiende maal een FD Gazellen award voor een Das groep onderneming.

Das Import sponsor hockeyclub Rood-Wit

Als trotse sponsor van de Aerdenhoutse hockeyclub Rood-Wit mochten wij vandaag op Super Sunday een paar van onze auto's tentoonstellen.

Duitse auto zoeken? 345.925 occasions, alle prijzen op onze website zijn rijklaar op kenteken

De Nederlandse automarkt is van origine niet bepaald wat je het walhalla voor het zoeken van een auto zou kunnen noemen. Wie voor een aantrekkelijke prijs een jonge gebruikte auto zoekt, vindt op de Nederlandse occasion websites weinig van zijn gading: het aanbod is relatief klein en de prijzen zijn verhoudingsgewijs hoog. Toch zijn er veel mensen die voor niet te veel geld een beetje een leuke auto willen rijden. Is er voor al die mensen geen alternatief?

Auto Deutschland; doorzoek meer dan 250.000 importauto’s inclusief BPM

Zocht u op auto Deutschland? In tegenstelling tot Duitsland valt een jonge gebruikte auto kopen op de Nederlandse markt niet mee. Het aanbod is beperkt en de prijzen zijn hoog. Al jarenlang is de markt voor nieuwe auto’s in Nederland in vergelijking tot de ons omringende landen zwak. Die zwakke positie vertaalt zich in het aanbod op de markt voor jonge gebruikte auto’s. Die zijn schaars en vaak stevig geprijsd. Door de spanning op de automarkt heeft het importeren van auto’s uit in het bijzonder Deutschland een enorme vlucht genomen. In Duitsland zijn de verkopen van nieuwe auto’s, mede dankzij de aldaar gevoerde fiscale politiek, wél op peil gebleven. Hierdoor is ook het aanbod aan jonge occasions groter en zijn de prijzen vaak aantrekkelijker.

Keuring importauto RDW: wij voeren uw auto binnen één werkdag voor u in!

Het importeren van een auto is een omvangrijk traject waarbij veel komt kijken. De invoer en de keuring bij de RDW en Douane van een importauto vormen een element waarbij bij een inefficiënte aanpak veel tijd verloren kan gaan. Helemaal niet nodig, vinden wij bij Das Import. Wij voeren uw auto binnen één werkdag in, zonder dat u hier omkijken naar heeft. Daarnaast nemen wij deel in een pilot van de RDW waarbij een beperkt aantal geselecteerde bedrijven versneld mogen invoeren doordat zij een deel van het papierwerk zelf op kantoor mogen voorbereiden. 

Stelling dat afschaffing BPM zal leiden tot minder import en minder milieuvervuiling twijfelachtig

De branchevereniging voor autofabrikanten en auto-importeurs, RAI Vereniging, kwam deze week groots met nieuws naar buiten dat afschaffing van de BPM zal leiden tot minder import en minder milieuvervuiling doordat er dan meer nieuwe auto’s zullen worden verkocht die minder CO2 uitstoten dan geïmporteerde auto’s. Waarschijnlijk onder druk van de grote officiële merkimporteurs wordt er naarstig gezocht naar manieren om de import van jong gebruikte auto’s een halt toe te roepen. Dat de afschaffing van BPM zal leiden tot minder import en minder milieuvervuiling is echter twijfelachtig.

345.925 occasions Duitsland inclusief alle invoerkosten

Het Nederlandse aanbod aan jongere occasions laat al jaren te wensen over. Reeds geruime tijd schiet in ons land het aantal verkochte nieuwe auto’s (dat vanzelfsprekend nauw samenhangt met het beschikbare aantal jonge gebruikte exemplaren) tekort. De crisis heeft deze situatie nog verergerd. Wij Nederlanders kopen auto’s  in Nederland nu eenmaal liever ‘met de kop eraf’. Maar met de grote vraag naar gebruikte auto’s van niet meer dan een paar jaar oud ontstaat een nieuw probleem: een vraag die het aanbod overstijgt.

Zelf BPM berekenen kan duur uitvallen. Raadpleeg een specialist!

Met de spectaculaire groei van de parallelimport van auto’s van de laatste jaren, is ook het aantal mensen gestegen dat zich zonder de juiste kennis aan het zelf importeren van een auto waagt. Veel van deze gelegenheidsimporteurs komen van een koude kermis thuis; wie de verkeerde keuzes maakt bij het (laten) berekenen van de BPM, ziet zijn winst soms geheel verdampen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. Douane
5. Inbouw
6. Rijklaar