Bereken BPM op de voordeligste wijze, anders draagt u te veel af

Bij het importeren van een auto dient u BPM te betalen. Over het algemeen is iedereen die serieus over het importeren van een auto denkt hiervan wel op de hoogte. Maar niet iedereen weet dat er voor een en dezelfde auto op verschillende manieren BPM kan worden berekend, en dat de ene BPM berekening veel minder gunstig kan uitpakken dan de andere. Navraag bij de officiële instanties levert over het algemeen een antwoord op dat in het voordeel van de fiscus is. Terwijl alternatieve BPM-regimes net zo legaal, maar een stuk voordeliger kunnen zijn.

BPM bepaalt voordeel

De wijze van berekening van de BPM is in grote mate bepalend voor de mate waarin het voordeel van het importeren van een auto uit Duitsland zal uitpakken. Bij een ongunstige berekening kan de winst teleurstellend of zelfs nihil zijn, terwijl de gunstigste berekeningsmethode vele duizenden euro’s meer voordeel kan opleveren. Het is dus erg belangrijk de mogelijkheden te kennen om hier optimaal van te profiteren.Dat het nogal ingewikkeld is om de juiste BPM berekening te kiezen, komt voor een belangrijk gedeelte door de steeds wisselende wetgeving op dit gebied. Zo was voorheen de nieuwprijs de belangrijkste factor die van invloed was op het BPM-tarief. Na 2013 werd de CO2-heffing leidend. Doordat op oudere auto’s de eerdere regimes echter ook nog steeds kunnen worden toegepast, ontstaat een belangrijke keuzemogelijkheid voor de consument die een auto wil importeren. Het is eigenlijk niet mogelijk een gulden regel te geven voor de keuze van het voordeligste BPM-tarief. Wie zijn keuzevrijheid wil ombuigen in lagere kosten, zal alle opties moeten doorrekenen

BPM-voordeel door ervaring

Bij de import van een gebruikte auto uit Duitsland speelt ervaring en kennis dus een niet te onderschatten rol. Door de groei van de auto-import uit Duitsland is er ook een wildgroei ontstaan aan bedrijfjes die een graantje van deze markt willen meepikken. Bij veel van deze partijen is de factor ‘ervaring’ slecht vertegenwoordigd. Het primaire doel van deze ‘partners’ lijkt soms vooral optimalisatie van de eigen winst te zijn. Daar zit u als klant natuurlijk niet op te wachten. Ons advies is dan ook om altijd te kiezen voor een bedrijf dat zijn sporten op deze complexe markt ruimschoots heeft verdiend.

BPM direct inzichtelijk

Das Import opereert al meer dan tien jaar op de markt van de import van auto’s uit Duitsland. Bij ons staat de dienstverlening aan onze klanten wél hoog in het vaandel. Zo rekenen wij voorafgaand aan de import van een auto altijd alle toepasbare BPM-regimes voor onze klanten door. Onze servicegerichtheid blijkt eveneens uit de transparante manier van handelen en de verregaande informatieverstrekking die wij toepassen, ook door middel van voor een ieder direct toegankelijke hulpmiddelen op onze site. Neem bijvoorbeeld onze zoekmodule. U vindt hier een groot overzicht van gebruikte auto’s, rechtstreeks geoogst van een groot aantal Duitse aanbodsites, maar met de unieke toevoeging van een element dat u elders tevergeefs zult zoeken: de totaalprijs inclusief alle bijkomende kosten voor BPM en import.

Op de pagina aanbod importauto's kunt u zoeken naar importauto's waarbij de prijzen inclusief BPM worden weergegeven of u kunt direct onderstaand zoekformulier gebruiken.

Vorige Volgende
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar