Duitse auto zoeken? 294.188 occasions, alle prijzen op onze website zijn rijklaar op kenteken

De Nederlandse automarkt is van origine niet bepaald wat je het walhalla voor het zoeken van een auto zou kunnen noemen. Wie voor een aantrekkelijke prijs een jonge gebruikte auto zoekt, vindt op de Nederlandse occasion websites weinig van zijn gading: het aanbod is relatief klein en de prijzen zijn verhoudingsgewijs hoog. Toch zijn er veel mensen die voor niet te veel geld een beetje een leuke auto willen rijden. Is er voor al die mensen geen alternatief?

Auto zoeken Duitsland

Dat alternatief is er gelukkig, en wel in de vorm van de importauto uit Duitsland. Met name de Duitse markt is populair bij mensen die een auto over de grens zoeken. Een steeds grotere groep heeft deze markt al een tijdje scherp in het vizier, de Duitse occasion websites zijn dan ook druk bezocht. Ook de handel laat zich in dit opzicht niet onbetuigd: veel van het tegenwoordige aanbod bij de gemiddelde occasionhandelaar vond ooit zijn oorsprong op de Duitse markt. Maar voor particulieren is het financieel veel aantrekkelijker om zelf een auto uit Duitsland te (laten) importeren en op de marge van de tussenhandel te besparen. Het goede nieuws is dat invoeren van een auto dankzij de Europese eenwording helemaal niet zo ondoenlijk meer is als het ooit was; wie zich goed voorbereidt, kan veel geld verdienen met de import van een gebruikte auto uit Duitsland. Wie de blik naar het oosten richt, kan met eenzelfde budget een heel eind verder komen dan op basis van het van oorsprong Nederlandse aanbod mogelijk zou zijn.

Hobbels op de weg

Is de weg naar de Duitse importauto dan zo strak geplaveid dat een kind de was kan doen? Zo eenvoudig is de situatie helaas ook weer niet. Wie niet van de hoed en de rand weet, kan enorm de mist in gaan, veel tijd verliezen en veel voordeel mislopen. De primaire sleutel tot succes is dan ook: voldoende kennis en ervaring. Het is duidelijk dat niet iedereen over die ervaring beschikt en hierin schuilt dan ook het risico. Met name de berekening van de BPM is materie waarmee de insider een voorsprong heeft ten opzichte van de leek. Maar ook in het primaire stadium van het aanschaf- en importtraject, de marktverkenning, is een goed  gereedschap essentieel voor een maximale winst. Makkelijker gezegd dan gedaan... Probeer als beginner maar eens die omvangrijke Duitse automarkt scherp genoeg in beeld te krijgen...

294.188Duitse importauto’s, prijzen rijklaar op kenteken

De hierboven geschetste onzekerheden hoeven sinds enige tijd echter niemand meer in de weg te staan. Sinds Das Import op het idee is gekomen om een zoekmodule te ontwikkelen en in zijn website te integreren, is het leven van de auto zoeker een stuk vereenvoudigd. De zoekmodule van Das Import filtert het aanbod op een van de meest essentiële criteria, namelijk dat van betrouwbaarheid van de aanbieder, door uitsluitend auto’s van geselecteerde aanbieders weer te geven. Bovendien ontstaat dankzij de module ook inzicht in de financiële kant van de zaak: het zoekresultaat toont het totaalbedrag inclusief BPM en rijklaar op kenteken waarvoor de auto kan worden aangeschaft én geïmporteerd.

In Nederland zijn er veel bedrijven aan wie de populariteit van de import uit Duitsland niet is ontgaan. Sommige bedrijven poppen onder invloed van de gunstige omstandigheden net op, om vermoedelijk over enige tijd weer net zo snel te verdwijnen. Het aantal spelers dat echt al een tijdje meedraait is veel kleiner. Das Import is binnen dat selecte groepje een niet te missen partij. Al meer dan vijftien jaar houdt Das Import zich bezig met de import van auto’s uit Duitsland. De klant staat in de visie van Das Import altijd voorop. De zoekpagina’s van Das Import vormen hiervoor een overtuigend bewijs.

Zoek nu uw importauto uit Duitsland via onderstaand formulier:

 

Vorige Volgende
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar