Dubbeltest: Porsche Macan vs Alfa Romeo Stelvio Q4

De compacte SUV's zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Ze zijn razend populair. Bijna ieder merk heeft wel een model in zijn assortiment zitten. Er zijn twee modellen die er met kop en schouder bovenuit springen. Dat zijn de Alfa Romeo Stelvio Q4, en de Porsche Macan. 

 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Ga jij voor een Italiaanse SUV? Of rij je liever in een sportief Duits model? In deze dubbeltest zetten wij de Porsche Macan tegenover de Alfa Romeo Stelvio Q4. Benieuwd wie er wint? Klik dan op lees meer!

Porsche Macan

 

Als je aan een sportieve auto denkt, dan kom je al snel uit bij Porsche. In 2013 heeft Porsche de Porsche Macan geïntroduceerd. Macan betekent in het Maleisisch Tijger. En die naam doet hij eer aan! 245 pk, van 0-100 km/u in 6,7 seconden en een top van 225 km/u. Dit is dus niet zomaar een compacte SUV maar een zeer leuke en sportieve compacte SUV.

 

De Porsche Macan heeft dus het DNA van een Porsche, maar hoe rijdt de auto dan? Goed beschouwd is de Porsche Macan behoorlijk ongewoon. Hij ziet eruit als een SUV, maar rijdt als een heel grote hot hatch. Kennelijk een winnende combinatie, want er zijn in vier jaar 350.000 Macans verkocht.

 

Maar als de auto zo gewild is, dan zal hij ook wel prijzig zijn? Dat klopt. In Nederland kun je een goede Porsche Macan bij de dealer vinden vanaf € 59.999. En zelfs in onze ogen is dit wel iets te veel van het goede (al is het geld de auto zeker waard). Maar hoe zou jij het vinden als je bijna dezelfde Porsche Macan bij jouw voordeur kunt krijgen voor een bedrag vanaf € 43.488.  Een besparing van € 16.511. Zonde om te laten liggen toch?

 

Klik op deze link om jouw Porsche Macan te vinden >>>

 

 

Alfa Romeo Stelvio Q4

Je kunt als autofabrikant niet achterblijven met het introduceren van een SUV voor je merk. De Stelvio is in 2017 gelanceerd, en direct een succesnummer.

 

Dit is niet vreemd! Alfa Romeo heeft de laatste 25 jaar altijd degelijke auto's gemaakt, maar sinds de komst van de Stelvio zijn menig harten sneller gaan kloppen. De auto ziet er speciaal uit, klinkt briljant en is een plezier om in te rijden. Tja misschien is het een cliché, maar de auto is artistiek en straalt passie uit. 

 

De Alfa Romeo Stelvio is gebaseerd op het platform van de Alfa Romeo Giulia, maar je zit bijna 20 cm hoger. De Stelvio Q4 heeft vierwielaandrijving met vijf verschillende motor standen. Wil je door een modderige weg rijden, dan is dat natuurlijk geen probleem. Maar heel eerlijk? De auto komt het beste tot zijn recht op asfalt: wat is dit een genot om in te rijden!

 

De Alfa Romeo Stelvio Q4 is in veel opzichten interessanter dan de Porsche Macan. Goedkoper, sneller en een hogere topsnelheid. Van 0 naar 100 km/u doe je in 5,7 seconden. En als je vol gas door blijft rijden behaal je de top van 230 km/u. Met 280 pk is deze auto een genot om in te rijden. Kijken we naar de Nederlandse dealers dan kun je al een Alfa Romeo Stelvio Q4 krijgen vanaf € 37.950. Via Das Import kun jij al jouw favoriete Alfa Romeo Stelvio Q4 bemachtigen vanaf € 36.583. Een besparing van € 1367!

 

Klik op deze link om jouw Alfa Romeo Stelvio Q4 te vinden >>>

Vorige Volgende
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar