Medewerkers en hun auto : Tobias en zijn Volkswagen Golf 5

Tobias Bakker is 31 jaar oud en sinds mei 2021 werkzaam als Sales Consultant bij Das Import. Hij helpt klanten graag bij het vinden van hun droomauto waarvan zij op voorhand bekend zijn met alle bijkomende zaken die horen bij het importeren van een auto. Daarnaast vindt hij het erg belangrijk dat het importproces op een zo leuk en duidelijk mogelijke manier wordt doorlopen.

Maak kennis met Tobias!

Wat maakt je werk zo leuk?

Dat heeft voor mij vooral te maken met de verschillende taken die ik uitvoer. Het werk hier is enorm dynamisch. Zo adviseer ik veel verschillende klanten en bemiddel ik bij het importen van hun auto. Maar ik voer bijvoorbeeld ook veel gesprekken met Duitse dealers. Omdat je dan dus veelal in gesprek bent met dealers in Duitsland, bouw je gaandeweg een eigen netwerk op en zo helpt dat weer bij het vinden van de juiste auto voor mijn klanten via deze partners dus.

In welke auto rijd je?

Momenteel rijd ik in een Volkswagen Golf 5 uit 2007.

Is dit jouw eerste auto?

Nee, dit is nu mijn derde auto. Maar dat zal niet lang meer zo blijven. Ik ben namelijk van plan binnen 6 maanden een nieuwe auto te kopen. Ik zit alleen nog te twijfelen welke het gaat worden.

Welke van je auto’s vind je het leukst en waarom?

Nou dat was toch wel mijn eerste auto, een groene golf cabrio. Dit was mijn aller eerste eigen auto en dat gaf mij zoveel vrijheid! En ja op de zonnige dagen, met het dak eraf door Amsterdam of naar het strand met vrienden, dat waren toch echt wel memorabele momenten die ik nooit meer zal vergeten. Ik heb echt met heel veel plezier in die auto gereden.

Waarom heb je nu voor een Volkswagen Golf 5 gekozen?

Dit is toevallig ook een Duitse import met weinig kilometers op de teller die ook nog beschikt over de volledige documentatie. Dat vind ik persoonlijk wel fijn. Daarnaast ziet mijn auto er van binnen en buiten perfect uit! Ik heb eigenlijk specifiek voor deze auto gekozen omdat hij een betrouwbare motor heeft, er sportief uitziet, mij niet in de steek laat en ruim is. Ook met deze auto kan ik nog zorgeloos met vrienden weg en dan zitten we allemaal ruim.

Wat maakt deze auto zo leuk?

Vooral toch wel dat het een sportieve auto is met voldoende ruimte. Ik ga graag op weekendtrips en ik vind het dan ook fijn om dan gewoon lekker de achterbak vol te kunnen gooien, zonder ruimte te hoeven verliezen.

Wat is jouw favoriete auto merk?

Je zou bijna zeggen Volkswagen, maar voor mij is het toch wel Toyota. Het is voor mij een nostalgisch merk, omdat mijn vader ook altijd in een Toyota reed.  Daarnaast zijn het gewoon goeie betrouwbare auto’s en zijn ze goedkoop in onderhoud. Als ik iets wil dan is het wel een leuke auto met weinig problemen.

Wat is jouw droomauto?

Pfoe lastig. Dat is nu denk ik een Toyota Land Cruiser. Een jeep model vind ik gewoon stoer en het is opnieuw een ruime auto die gewoon lang meegaat.

Vorige Volgende
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar