Het BPM-regime 2020

Zoals ieder jaar heeft de belastingdienst ook voor 2020 weer een nieuwe BPM berekening gepresenteerd. Ondanks dat er niet veel verschil lijkt te zijn ten opzichte van eerdere jaren is er in 2020 wel een ingrijpende veranderingen in het bekende BPM regime. Zoals reeds vanaf 2013 wordt ook in 2020 de BPM weer berekend op basis van de CO2 uitstoot van de auto. Dit houdt in hoe vervuilender de auto, hoe meer BPM er moet worden afgedragen. De voornaamste verandering in 2020 is te danken aan de WLTP.

Vanaf 1 juli 2020 WLTP

De WLTP is reeds sinds 2017 in gebruik maar dit jaar zal vanaf 1 juli de WLTP leidend zijn bij de import van uw voertuig. Tot nu toe werd nog gebruik gemaakt van de NEDC waarde welke inmiddels is verouderd.

Wat is WLTP?

De WLTP, de opvolger van de NEDC, is de nieuwe methode die gebruikt wordt om de CO2 uitstoot van voertuigen te berekenen, dit gebeurt in het aantal grammen per kilometer. De WLTP zorgt voor een betere meting van de uitstoot van de auto bij dagelijks weggebruik.

Wat betekent dit voor u?

Door de nieuwe meetmethode liggen de CO2 uitstoten vaak hoger dan bij de NEDC methode. Wij raden u dan ook ten zeerste aan voor uw aankoop contact op te nemen met Das Import voor een vrijblijvende berekening van de daadwerkelijke BPM. Zo komt u niet onnodig voor verassingen te staan.

Ook kunnen onze medewerkers u adviseren over interessante alternatieven die nog in het interessantere tarief vallen.

Gebruik van het juiste regime bij import

Wanneer de auto die u op het oog heeft van voor 1 juli 2020 is dan hoeft u geen gebruik te maken van de WLTP uitstoot. Echter is het wel belangrijk om te kijken naar welke regime voor u het interessantst is. Bij Das Import beschikken wij over de systemen om per geval te kijken naar de meeste interessante manier van BPM berekenen zodat u nooit te veel BPM betaald over uw nieuwe auto!

Transparant kostenplaatje

Ondanks dat de prijs natuurlijk mee weegt in uw overweging te kiezen voor een import auto, is het zelden de enige reden. Wel wilt u natuurlijk volledig op de hoogte zijn van de totale kosten van de import auto, zodat u achteraf niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Das Import is al jaren een toonaangevende speler op het gebied van import en kan u dus ook met het nieuwe WLTP regime zekerheid geven over de kosten. Daarnaast zorgt een verhoging in BPM er ook voor dat de Cataloguswaarde van de auto hoger ligt. Dit kan tot gevolgd hebben dat in het geval van een zakelijke aankoop de bijtelling hoger ligt of door een hogere nieuwwaarde een alarmsysteem nodig is.

Das Import is volledig op de hoogte van alle regels en eisen omtrent uw auto. Wij kunnen u het totaal voorrekenen zodat u precies weet waar u aan begint. Wel zo fijn!

 Wellicht ook interessant:

 

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.