RDW invoeren auto

Wanneer de te importeren auto in Nederland is aangekomen zal deze bij de RDW moeten worden ingevoerd. De in te voeren auto zal daar normaliter fysiek voor langs de RDW moeten voor een keuring. Door de grote hoeveelheid auto's die wij invoeren komt de RDW bij ons echter keuren op locatie. Dit betekent dat wij niet in uw auto heen en weer hoeven te rijden van en naar een RDW keuringsstation en dat wij iedere werkdag uw auto direct kunnen invoeren zonder wachttijd. 

Wij kunnen de auto invoeren bij de RDW / Douane bij ons op locatie dus (als onderdeel van onze auto import service pakketten) of u kunt er voor kiezen de auto zelf in te voeren al dan niet met een door ons aan te leveren BPM aangifte met de voordeligste rest-BPM en acceptatiegarantie. Het invoeren van een auto bij de RDW is op zichzelf niet ingewikkeld. Het kan echter een hoop tijd in beslag nemen omdat het vaak erg druk kan zijn bij de RDW, drie weken vooruit plannen voor een afspraak bij een RDW keuringsstation is daarbij niet ongebruikelijk. Daarnaast kan er een hoop tijd gaan zitten in het uitzoeken van het hoe en wat te doen bij de RDW en aansluitend de Douane met alle voorbereidingen van dien. gekeurd en geregistreerd worden.

Uitbesteden - invoer RDW op locatie bij Das Automotive

De meeste van onze klanten kiezen er voor het invoeren van hun importauto bij de RDW aan ons uit te besteden. Voor een klein bedrag regelen wij al het papierwerk en wordt uw te importeren auto binnen één werkdag ingevoerd bij ons op locatie door de RDW (wij rijden dus niet in uw auto) en regelen wij vervolgens alle Douane formaliteiten. Wij zullen tevens een controle uitvoeren op de aanwezigheid van alle benodigde invoer documenten, de keuring en registratie door de RDW laten uitvoeren, de inklaring bij de Douane afhandelen en de BPM afdracht doen. Meer hierover vindt u op onze pagina: auto import service.

LET OP: Voorkom dat u te veel BPM betaalt bij het invoeren van een auto, laat ons eerste de BPM berekenen op de voordeligste manier.

Zelf auto invoeren bij RDW keuringsstation

Indien u er voor kiest de auto zelf te gaan invoeren dient u een afspraak te maken bij een RDW keuringsstation. Omdat het doorgaans erg druk is bij de RDW en vanwege beperkte capaciteit duurt het vaak een paar weken voor dat u terecht kunt. Mocht u dit zelf willen doen dan is het dus zaak dit goed vooruit te plannen.

Voor het invoeren van de auto bij de RDW dient u rekening te houden met €139,05 kosten voor RDW leges,  recycling, tenaamstelling en ca. €39,50 kosten voor de productie van kentekenplaten (zie ook: totale kosten auto importeren).

Het is verder aan te raden uw BPM aangifte door een professional te laten op stellen aangezien er vaak tientallen variabelen een rol kunnen spelen in het bepalen van de rest-BPM en u hier dure fouten kunt maken. Zie ook: BPM aangifterapport.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.