Elektrische auto importeren

Een elektrische auto importeren wint steeds meer aan populariteit. De elektrische auto wordt steeds gewilder onder zowel particuliere als zakelijke rijders. De kosten in aanschaf worden lager en u betaalt geen wegenbelasting op een elektrische auto. Daarnaast profiteert u als zakelijke rijder van een lage bijtelling. Met een thuislaadpaal hoeft u daarnaast nooit meer langs het tankstation.

Wilt u een elektrische auto of een hybride auto importeren? Dan bent u bij Das import aan het juiste adres. Wij bezitten over de benodigde kennis om het proces voor u in goede banen te laten verlopen. 

BPM elektrische auto

Elektrische auto's stoten geen CO2 uit en zijn daardoor vrijgesteld van BPM. BPM berekenen is dus niet nodig voor het importeren van een nieuwe of gebruikte elektrische auto. Ondanks dat er geen BPM op een elektrische auto zit, is het toch interessant een dergelijke auto uit Duitsland te importeren.

Groot aanbod en interessante prijzen elektrische merken en modellen

In Duitsland is er door de grotere markt veel keuze in elektrische auto’s. Dit zorgt er voor dat er veel auto’s beschikbaar zijn met uitrustingen die niet altijd in Nederland beschikbaar zijn. Ook heeft het grote aanbod in Duitsland een positief effect op de prijzen. De goedkoopste elektrische auto vindt u bij Das Import!

Bij Das Import bieden wij een uitgebreid assortiment aan elektrische auto's van verschillende merken. Of u nu fan bent van Tesla, BMW, Audi, Nissan of een ander merk, wij hebben voor ieder wat wils. Onze experts helpen u graag bij het vinden van de ideale elektrische auto die past bij uw behoeften, budget en persoonlijke smaak.

Bijtelling elektrische auto

De populariteit van elektrische auto’s onder de leaserijders in Nederland zorgt ervoor dat auto’s veelal worden besteld met het oog op de bijtelling. Dit zorgt er helaas vaak voor dat de auto’s minder goed uitgerust worden dan mogelijk is. De Duitse markt biedt u de mogelijkheid een dergelijke auto aan te schaffen met een betere uitrusting dan de Nederlandse versies, voor een schappelijker bedrag!

De bijtelling van een elektrische auto bij import wordt berekend vanaf de eerste toelating van de auto. De bijtelling geldt vervolgens voor 5 jaar vanaf de eerste toelating. Voorbeeld: de eerste toelating van een auto is 5-5-2019. In 2019 gold een bijtellingstarief van 4% op elektrische auto’s tot een cataloguswaarde van €50.000 en daar boven een tarief van 22%. Heeft de auto die u aanschaft een cataloguswaarde lager dan €50.000 dan is uw bijtellingtarief 4% tot 5-5-2024.

De cataloguswaarde van een elektrische importauto wordt berekend aan de hand van de vergelijkbare nieuwwaarde van een Nederlandse auto. Zal de waarde een nieuw geleverde Nederlandse auto €38.000 euro bedragen, dan zal de importequivalent dezelfde cataloguswaarde hebben bij import.

Laadkabels / laadpaal

Wij kunnen u ook adviseren over de benodigde laadkabels die u nodig heeft voor het laden in Nederland. Belangrijk om te weten is Nederland flink voor loopt ten opzichte van Duitsland als het gaat om de mogelijkheden tot het publiek laden van uw auto, dit zal wezenlijk geen verschil maken wanneer u een auto in Duitsland aanschaft, maar kan in sommige gevallen wel betekenen dat niet iedere auto geleverd wordt met de kabels die u nodig heeft om in Nederland bij de publieke laadpaal te laden. Das Import kan u voorzien van de juiste laadkabels. Ook heeft Das Import de juiste infrastructuur om uw auto op juiste manier op te laden zodat uw auto volledig opgeladen afgeleverd kan worden.

Om het volledige potentieel van uw elektrische auto te benutten moet uw auto worden opgeladen met een laadpaal. De meegeleverde thuislaadkabel kan op den duur schade aan uw accupakketten opleveren en door de grote hoeveelheid spanning die hier doorheen loopt kunnen de kabels erg warm worden met alle risico’s van dien. Daarnaast moet bij de thuislaadkabels de stroom worden omgevormd wat zorgt voor een verlies van ongeveer 10%. Das Import heeft een partnerschap met een gerenommeerde Nederlandse partij die u kan adviseren en voorzien van de juiste thuislaadpaal oplossing in uw specifieke situatie. Zo kunt u met een gerust hart op een zo effectief mogelijke manier uw auto thuis opladen.

Subsidie bij importeren van elektrische auto

Wanneer u een auto in het buitenland vindt kunt u gebruik maken van de Nederlandse Sepp regeling. Hierbij kunt u tot €2.000,- subsidie krijgen op een volledig elektrische auto die binnen de voorwaarden valt. Das Import heeft de mogelijkheid om de auto op de juiste manier te leveren zodat u in aanmerking kan komen voor deze subsidie bij het importeren van een elektrische auto. U dient dit wel vooraf aan te geven bij ons zodat wij hier in het aankooptraject rekening mee kunnen houden. 

In Duitsland maakt men gebruik van de BAFA premie. Wanneer een auto meer dan 6 maanden op Duits kenteken staat is deze subsidie volledig toegekend. Mocht een auto binnen 6 maanden geëxporteerd worden naar het buitenland is de verkopende partij de BAFA premie nog verschuldigd. Veel Duitse partijen adverteren de auto inclusief de nog niet volledig toegekende BAFA premie. Dit maakt voor een Duitse koper geen verschil wanneer de auto in Duitsland blijft. Echter kan dit betekenen dat de prijs van een geadverteerde auto kan afwijken wanneer deze naar het buitenland wordt verkocht. Graag adviseert Das Import u hier over.

Wij importeren uw elektrische auto

Het maakt niet uit welke auto u interessant vindt, Das Import kan voor u elke auto importeren ongeacht het merk. Onder andere elektrische auto’s van de merken Audi, Skoda, Tesla, Ford, Volkswagen zijn alle beschikbaar op onze site. Populaire modellen zijn bijvoorbeeld de Audi etron, Audi etron GT, Audi etron GT RS, Porsche Taycan, Mercedes-Benz EQC 400 en de BMW i3

Start hieronder direct uw zoektocht.

 

Elektrische auto's worden steeds populairder in Nederland

Met hun milieuvriendelijke karakter en lage operationele kosten bieden elektrische auto's een aantrekkelijk alternatief voor traditionele benzine- en dieselvoertuigen. Elektrische auto kopen is een overweging waard, het is echter wel belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de voordelen, het aanbod van tweedehands elektrische auto's en de prijzen op de markt. Das Import vertelt u meer over de belangrijkste aspecten van het kopen of importeren van een elektrische auto.

Das Import is dé specialist op het gebied van het importeren van elektrische auto's. Of u nu op zoek bent naar uw droomauto voor privégebruik of zakelijke doeleinden, bij ons bent u aan het juiste adres. Wij bieden een breed scala aan merken en modellen, zodat u altijd de perfecte elektrische auto kan vinden die aan al uw wensen voldoet.

Waarom zou ik een elektrische auto importeren?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, en met goede reden! Het rijden in een elektrische auto is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook financieel voordelig. Dankzij verschillende subsidies en belastingvoordelen kan u aanzienlijk besparen op de aanschaf en het gebruik van een elektrische auto. Daarnaast profiteert u van lagere onderhoudskosten en kan u genieten van het comfortabele en stille rijplezier dat elektrische auto's bieden.

Kwaliteit en betrouwbaarheid bij een elektrische auto kopen

Wij begrijpen dat het importeren van een auto een grote stap is en dat u wilt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw nieuwe voertuig. Daarom werken wij alleen samen met gerenommeerde dealers en leveranciers die voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Zo kan u er zeker van zijn dat uw elektrische auto in uitstekende staat verkeert en probleemloos rijplezier biedt.

Of u nu een particulier bent die op zoek is naar een nieuwe gezinsauto of een ondernemer die een volledig elektrisch wagenpark wil opzetten, bij Das Import zorgen wij voor een vlotte en probleemloze importervaring. Onze specialisten begeleiden u bij elke stap van het proces, van het selecteren en aankopen van de auto tot het regelen van alle benodigde documenten en het afleveren van de auto op uw locatie.

Elektrische auto kopen

Klaar om uw elektrische droomauto te vinden? Bekijk direct ons actuele aanbod van elektrische auto's. Met slechts een paar klikken kan u een selectie maken op basis van uw persoonlijke voorkeuren en specificaties. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de beste keuze. Hieronder leest u meer over de voordelen van een tweedehands elektrische auto kopen.

Tweedehands elektrische occasion kopen

Elektrische auto's stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor ze bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en verminderde CO2-uitstoot. Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan brandstof, wat resulteert in lagere operationele kosten voor elektrische auto's. Hoewel de initiële aanschafprijs van een elektrische auto vaak hoger is, bespaart u op lange termijn op brandstof- en onderhoudskosten.

Subsidies en belastingvoordelen: de overheid stimuleert elektrisch rijden met subsidies en belastingvoordelen, waardoor het gebruik van elektrische auto's aantrekkelijker wordt.

Ook zijn elektrische auto's stiller en bieden ze een soepele acceleratie, wat zorgt voor comfortabeler rijden. Niet te vergeten: door over te stappen op elektrisch rijden draagt u bij aan een duurzamere toekomst en vermindert u uw ecologische voetafdruk.

Het kopen van een elektrische occasion kan een slimme keuze zijn, vooral als u op zoek bent naar kostenbesparing tegenover een nieuwe auto. Als u overweegt om een tweedehands elektrische auto te kopen, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Batterijbereik en laadtijd van de beste elektrische auto

Dit is een van de factoren die cruciaal zijn bij het bepalen van de geschiktheid van een elektrische auto kopen. Het batterijbereik bepaalt hoe ver u met een volledig opgeladen batterij kan rijden. Let ook op de laadtijd, oftewel hoe lang het duurt om de batterij volledig op te laden.

Subsidies hebben positieve invloed op de aanschafprijs

Houd ook rekening met de aanschafprijs van de elektrische auto en de beschikbare subsidies en belastingvoordelen. Deze kunnen de prijs aanzienlijk beïnvloeden en de aankoop aantrekkelijker maken.

Batterijconditie, onderhoud en reparatie

Elk automerk en model heeft zijn eigen kenmerken en specificaties. Onderzoek verschillende merken en modellen om te bepalen welke het beste past bij uw rijstijl. Informeer uzelf ook over het onderhoud en de reparatie van elektrische auto's. Controleer of er voldoende servicepunten en technici beschikbaar zijn in uw regio en wat de geschatte onderhoudskosten zijn.

Controleer de kilometerstand van de auto en de conditie van de batterij. Een lagere kilometerstand en een goede batterijconditie zijn indicatoren van een goed onderhouden voertuig.

De beste elektrische auto kopen

De prijzen van elektrische auto's variëren afhankelijk van het merk, model, batterijbereik en andere factoren. Over het algemeen zijn elektrische auto's duurder dan benzine- of dieselvoertuigen, maar de operationele kosten zijn lager op lange termijn. Prijzen kunnen variëren van enkele duizenden euro's voor een gebruikte elektrische auto tot tienduizenden euro's voor een nieuwe, premium elektrische auto.

Het kopen van een elektrische auto biedt vele voordelen, zoals kostenbesparingen en een positieve bijdrage aan het milieu. Bij het kiezen van de juiste elektrische auto is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals batterijbereik, prijs en onderhoud. Als u geïnteresseerd bent in elektrisch rijden, overweeg dan zowel nieuwe als tweedehands modellen en vergelijk verschillende merken en modellen om de juiste keuze te maken.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.