Auto verkoop service - verkopen of inruilen van uw auto

Wij zijn u graag van dienst met de verkoop van uw auto. Wij bieden onze auto verkoop service aan in twee varianten.

Handelsverkoop via veiling of consignatie verkoop

Voor een snelle verkoop hebben wij een service voor het faciliteren van een handelsverkoop via ‘s werelds grootste online autoveiling (70.000 geregistreerde bieders uit 31 landen). Voor klanten die meer tijd hebben en een hogere opbrengst voor de verkoop van hun auto willen bieden wij een consignatie verkoop service. Tot slot kunnen wij uw auto taxeren om voor beide diensten een indicatieve verkoop waarde af te geven.

Met het aanbieden van deze diensten treedt Das Automotive Services B.V. op als automakelaar of autobemiddelaar. Wij handelen niet voor eigen rekening en risico in auto's. Wij verkopen zelf dus geen auto's en ruilen daarom ook geen auto's in. Voor klanten die van onze auto import service gebruik willen maken en hun huidige auto nog moeten verkopen kunnen wij als extra service wel als autobemiddelaar of automakelaar optreden voor de verkoop van een in te ruilen auto.

Autobemiddeling ook voor klanten die geen gebruik maken van onze import service

Ook wanneer u geen gebruik maakt van onze import service kunnen wij bemiddelen bij de verkoop van uw auto, een consignatie verkoop faciliteren of een auto taxatie voor u uitvoeren. Wij bieden onze auto verkoop service dus separaat aan van onze overige import dienstverlening.

Dienstverlening op maat: handelsbieding of consignatieverkoop

Wij kunnen op twee manieren bemiddelen bij de verkoop van uw auto. Klik op de desbetreffende dienst voor meer informatie over de service die wij bieden om uw auto te verkopen.

Verkoop aan een handelaar via veiling | handelsbieding

Voor een snelle verkoop kunt u via ons de hoogste handelsbieding opvragen en uw auto op ‘s werelds grootste online autoveiling (70.000 geregistreerde bieders uit 31 landen) verkopen aan een handelaar. Dit heeft als voordeel dat u er weinig handling aan heeft, er snel geld vrij komt en u niet lange tijd hoeft te wachten tot de auto verkocht is. Deze service is bijvoorbeeld interessant wanneer u van onze auto import dienstverlening gebruik maakt en snel uw nieuwe auto wilt importeren zonder dubbele lasten te hebben. De prijs die u van een handelaar krijgt is in de regel echter wel lager dan wanneer u de auto aan een particulier verkoopt.

Consignatie verkoop | particuliere verkoop

U kunt er daarom ook voor kiezen de auto aan een particuliere of zakelijke eindgebruiker te verkopen. Verkoop aan een particulier zal echter vaak langer duren en meer handling met zich meebrengen maar daar staat tegenover dat de verkoop van uw auto meer op zal moeten kunnen brengen. Om deze handling van een particuliere verkoop te faciliteren en volledig uit handen te nemen bieden wij een auto verkoop service middels een consignatie verkoop aan.

Taxatie - handelswaarde en particuliere verkoopwaarde

Om een beeld te kunnen vormen bij de huidige waarde van uw auto kan een taxatie rapport praktisch zijn. Wij kunnen een officieel Autotelex taxatierapport opstellen waaruit de handelswaarde en particuliere verkoopwaarde blijkt. Deze service kan ook handig zijn wanneer u een zakelijke auto naar privé wilt halen.

Inruil bij regulier autobedrijf

Let op: sommige waardebepalingen die op internet beschikbaar zijn geven een indicatie voor een inruilprijs af. Een inruilprijs wordt weleens verward met een handelsprijs. Een inruilprijs is echter wat anders dan een handelswaarde. Bij het inruilen van een auto bij een regulier autobedrijf wordt er een inruilprijs overeengekomen. De verkopende partij zal zich bij het vaststellen van deze inruilprijs baseren op de handelswaarde van de in te ruilen auto, vervolgens zal er doorgaans een wat hogere prijs als inruilprijs worden aangeboden maar zal er geen korting meer gegeven worden op de auto die de verkopende partij aanbiedt. Dit geeft daarom een vertekend beeld. Het verdient daarom de aanbeveling niet uitsluitend een inruilprijs in acht te nemen maar het totaalplaatje te bekijken.

Wellicht ook interessant:

Taxatierapport Waardeindicatie

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. Douane
5. Inbouw
6. Rijklaar