BPM berekenen bij het importeren van een auto

De BPM berekenen bij het importeren van een auto is één van de belangrijkste aspecten om te kunnen bepalen of een bepaalde auto importeren wel of niet loont. Het importeren van een jong gebruikte auto uit Duitsland kan in ieder geval een interessante besparing opleveren. Met name in het luxe segment gaat het al snel om vele duizenden euro's voordeel.

De laatste jaren zijn er veel wijzigingen geweest in de wijze waarop de BPM wordt berekend door de Belastingdienst. In de jaren voorafgaand aan 2013 speelde de nieuwprijs en de netto catalogusprijs (ook bekend als netto cataloguswaarde) van een auto nog (deels) een rol in het berekenen van de bruto-BPM. Met de invoering van het BPM 2013 regime is de berekening van de BPM niet meer gekoppeld aan de nieuwprijs van een auto maar bestaat deze uitsluitend nog uit een CO2-heffing.

Rest-BPM berekenen bij import 

Doordat er meerdere manieren zijn om de BPM bij import te berekenen verdient het de aanbeveling een BPM berekening door een specialist na te laten rekenen. Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige regelgeving (welke continu aan verandering onderhevig is) en per geval verschillende toegestane manieren te toetsen om BPM mogelijkerwijs lager te berekenen, Kunt u de bij import verschuldigde rest-BPM geheel legaal fors lager berekenen. Wanneer u uw importauto door Das Import laat invoeren houden wij in de BPM aangifte rekening met toepassing van het voordeligste BPM regime. Onze auto import service verdient zich hierdoor negen van de tien keer meer dan terug.

Een gebruikte auto importeren is in de regel interessanter dan een nieuwe auto kopen in Duitsland. Bij de import van een gebruikte auto kan namelijk voor het berekenen van de rest-BPM de BPM afschrijvingstabel worden toegepast.

Online BPM Calculator

Automatisch BPM berekenen

Voor veel websites kunnen wij automatisch de BPM voor u berekenen met onze online BPM calculator. Voer hieronder een weblink in voor een online BPM berekening.

Vul weblink advertentie in
Geen URL? Klik hier: BPM calculator

N.B. Deze automatische BPM berekening werkt uitsluitend voor het berekenen van de BPM van voertuigen met een eerste toelatingsdatum van 2012 of jonger en o.m. een vermelding van de CO2-uitstoot in de advertentie. Heeft u een auto gevonden buiten deze criteria dan kunt voor het berekenen van de rest-BPM een gratis offerte opvragen.

Gratis handmatige BPM berekening 

Handmatig BPM berekenen

Werkt de online BPM calculatie niet voor de door u gevonden advertentie? Dan kunt u hieronder zelf handmatig de BPM berekenen als u de daarvoor benodigde gegevens heeft. 

Datum eerste toelating
Kilometerstand
km
CO2 uitstoot
g/km
Brandstof

N.B. Deze handmatige BPM berekening werkt uitsluitend voor voertuigen met een eerste toelatingsdatum van 2012 of jonger. Heeft u een auto gevonden met een eerste toelatingsdatum van voor 2012 dan kunt u voor een BPM berekening een offerte opvragen.

Offerte met BPM berekening

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u deze gegevens voor handen of heeft u liever dat wij de berekening voor u maken? Stuur ons dan alternatief een weblink van een in Duitsland geadverteerde auto en wij zullen u GRATIS een BPM berekening sturen en een totaalprijs waarvoor wij de desbetreffende auto kunnen importeren.

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

Al onze berekeningen en offertes zijn gratis en vrijblijvend. Wilt u alleen een indicatie van wat een bepaalde auto all in op Nederlands kenteken gaat kosten? Geen probleem, we doen u graag een voorstel voor een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf.

Aanbod importauto's met prijzen incl. BPM

Doorzoek 212.541 importauto's incl. BPM en importkosten

Om het importeren van een auto nog gemakkelijker te maken, hebben wij een aanbod van 212.541 Duitse merkdealer occasions op onze website waarbij alle prijzen getoond worden incl. BPM en importkosten. Zo hoeft u niet meer steeds de BPM te (laten) berekenen maar ziet u direct waar u aan toe bent en wat de eindprijs is. Alle getoonde auto's zijn van officiële merkdealers. Start hier direct uw zoektocht:

Berekening inclusief vaste totaalprijs

Wij komen altijd vooraf een vaste totaalprijs met u overeen waarvoor wij de afgesproken dienstverlening verrichten en de te importeren auto op Nederlands kenteken afleveren.

Deze totaalprijs voor onze auto import service zal worden berekend op basis van de overeen te komen dienstverlening die wij aanbieden in onderstaande pakketten, de rest-BPM op basis van de afschrijvingstabel (of indien mogelijk op basis van een taxatiewaarde) en indien van toepassing de aanschaf van de auto (u kunt de auto ook zelf kopen). Alle afspraken leggen wij over en weer vast in een overeenkomst van opdracht. Hierdoor weet u vooraf exact waar u aan toe bent en komt u nooit voor verrassingen te staan. Zie ook onze pagina Totale kosten auto importeren.

Basis
Import pakket
€624,99
Meest geschikt als u ervoor kiest de auto zelf te kopen bij de verkopende partij en deze zelf naar Nederland te rijden. Kies BASIS wanneer u uitsluitend ontzorgd wilt worden bij de registratie in Nederland. Lees meer
Meest gekozen
Premium
Import pakket
€1.665,59
€1.649,99
Kies PREMIUM als u volledig ontzorgd wilt worden. Onze adviseurs regelen het volledige importproces, inclusief contact met de verkoper, koopovereenkomst, verzekerd transport, 15 punten aankomstcheck en Nederlandse registratie. Lees meer
Meeste korting
Premium +
Import pakket
€1.931,79
€1.849,99
Kies PREMIUM + als uitsluitend het beste goed genoeg is voor u. Hiermee ontvangt dat beetje extra met versneld transport en een uitgebreidere 30 punten aankomstcheck. Lees meer

BPM aangifte en zelf importeren

Ook als u geen gebruik maakt van onze auto import service kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer u zelf een auto invoert zult u namelijk aangifte moeten doen van de BPM. Het invullen van dit BPM aangifte formulier en het onderbouwen van de bij te sluiten BPM berekening (en eventueel koerslijst of taxatie) is echter specialistisch werk doordat er meerdere methodes zijn om de bruto-BPM te berekenen en daar bovenop ook nog eens meerdere methodes zijn om vervolgens de rest-BPM te berekenen.

Voor slechts €60,- (excl. BTW) vullen wij op de voordeligste wijze uw volledige BPM aangifte rapport in, aangevuld met BPM berekening en onderbouwing zodat u deze zelf kunt indienen bij de Belastingdienst Douane en u vervolgens zelf de BPM kunt afdragen.

BPM berekenen auto bij Das Import

Steeds meer Nederlanders overwegen een auto te importeren uit Duitsland. Met name bij jonge occasions in het luxe segment kunnen de kostenbesparingen oplopen tot duizenden euro's. Wat niet veel mensen weten, is dat bij het importeren van een auto verschillende aspecten komen kijken. Je moet bijvoorbeeld de BPM berekenen en daarnaast rekening houden met verschillende factoren. Bij Das Import kunnen we de BPM berekenen en focussen we ons op de belangrijkste zaken omtrent het importeren van een auto uit Duitsland.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een auto uit Duitsland te importeren. Allereerst is er sprake van aanzienlijke kostenbesparingen. Auto's in Duitsland zijn vaak goedkoper dan in Nederland. Ook is het aanbod van jonge occasions in Duitsland groter, wat het gemakkelijker maakt om een auto te vinden.

Wanneer u besluit een auto te importeren uit Duitsland moet u onder andere de BPM berekenen, en het is verstandig om dit te doen via een gespecialiseerd bedrijf zoals Das Import. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van auto-import en kunnen het proces eenvoudig voor u maken. Bovendien bieden wij auto's aan voor concurrerende tarieven.

De BPM berekenen is complex

De BPM is een belasting die wordt geheven op personenauto's en motorrijwielen. Bij het importeren van een auto van 2013 of jonger moet u BPM betalen over de CO2-uitstoot van de auto. Bij auto's van voor 2013 wordt de BPM over de nieuwprijs berekend. Voor auto's ouder dan 17,5 jaar en elektrische auto's betaalt u geen BPM. U kunt de rest-BPM berekenen op verschillende manieren, bijvoorbeeld met de tabelmethode of de koerslijstmethode.

De BPM berekenen met de tabelmethode gebeurt aan de hand van een tabel die per maand een afschrijving laat zien. Hierbij wordt gekeken naar de bruto-BPM en daarop vindt een afschrijving plaats tot de te betalen rest-BPM. Bij de koerslijstmethode wordt de afschrijving op de bruto-BPM berekend aan de hand van de waarde van de auto op het moment van import. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een koerslijst, waarin de dagwaarde van de auto wordt bepaald. Die wordt afgezet tegen de nieuwwaarde en daarmee wordt een afschrijvingspercentage bepaald. Als die afschrijving groter is dan de afschrijving op de afschrijvingstabel, dan scheelt dit in de te betalen rest-BPM.

Zelf BPM berekenen

U kunt zelf de BPM berekenen van een auto, maar hiervoor moet u wel beschikken over de juiste informatie, zoals de CO2-uitstoot en de waarde van de auto. Er zijn verschillende websites beschikbaar waarop u gratis de BPM kunt berekenen. Let wel op dat deze berekeningen indicatief zijn en dat de uiteindelijke BPM kan afwijken.

Als u van plan bent om een auto uit Duitsland te importeren, is het belangrijk om de BPM berekening goed te begrijpen en uit te voeren om de uiteindelijke kosten van het importeren te bepalen.

Bij het importeren van een auto moet u overigens niet alleen rekening houden met de BPM berekening, maar ook met andere kosten zoals invoerrechten en BTW. Deze kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden euro's. Het is daarom belangrijk om vooraf een goed beeld te hebben van de totale kosten. Bij Das Import kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, waarin alle kosten worden meegenomen. Wij zullen de BPM berekenen en de overige kosten overzichtelijk aan u laten zien.

BPM berekenen bij het importeren van een auto uit Duitsland

Bij het importeren van een auto uit Duitsland is het belangrijk om te weten hoeveel rest-BPM u moet betalen. Gelukkig heeft Das Import een handige online BPM calculator waarmee u eenvoudig en snel de rest-BPM berekenen kunt. Deze calculator is speciaal ontworpen om u inzicht te geven in de kosten die u kunt verwachten bij het importeren van uw droomauto.

Om de rest-BPM te berekenen met de online BPM calculator, hoeft u slechts enkele gegevens van de auto in te voeren, zoals de brandstof, de datum van eerste toelating en de CO2-uitstoot. Vervolgens krijgt u een nauwkeurige schatting van de rest-BPM die u verschuldigd bent bij het importeren van de auto.

Voorbereid en geïnformeerd te werk gaan

Door gebruik te maken van de online BPM calculator van Das Import, kunt u goed voorbereid en geïnformeerd te werk gaan bij het importeren van een auto uit Duitsland. Met behulp van onze tool kunt u nauwkeurig de BPM berekenen en weet u precies welke kosten u kunt verwachten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Profiteer van deze handige tool en maak het importeren van uw droomauto eenvoudiger en transparanter.

Het importeren van een auto uit Duitsland kan een aantrekkelijke optie zijn vanwege de kostenbesparing, het grote aanbod van jonge occasions en de complete uitrusting. Echter, bij het importeren van een auto moet u rekening houden met bepaalde kosten, zoals BPM en in bepaalde gevallen invoerrechten en BTW. Wij leggen u graag uit hoe u de BPM (en BTW of invoerrechten) kunt berekenen en wat BPM precies betekent.

Invoerrechten berekenen auto

Wanneer u een auto importeert uit een land buiten de Europese Unie, moet u de BPM berekenen en daarnaast invoerrechten betalen. Deze kosten zijn gebaseerd op de douanewaarde van de auto die wordt bepaald door de aankoopprijs, transportkosten en verzekering. Het tarief voor invoerrechten varieert afhankelijk van het type auto en de herkomst. Als u een auto importeert uit Duitsland, een EU-lidstaat, bent u geen invoerrechten verschuldigd.

Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen

De BPM is een belasting die in Nederland wordt geheven op de aankoop of import van personenauto's, bestelauto's en motorfietsen. Bij het importeren van een auto uit Duitsland moet u BPM betalen.

Wilt u bij invoer de BPM berekenen, dan kunt u gebruikmaken van de BPM calculator op de website van de Belastingdienst. U kunt natuurlijk ook de BPM calculator op onze eigen website gebruiken. U moet de volgende gegevens invoeren: de catalogusprijs van de auto, de datum van de eerste toelating, de CO2-uitstoot en eventuele aanpassingen of accessoires. De calculator geeft u vervolgens een schatting van de BPM.

Deze belasting is bedoeld om de aanschaf van zuinige en milieuvriendelijke voertuigen te stimuleren. Auto's met een lagere CO2-uitstoot hebben een lagere BPM dan auto's met een hogere CO2-uitstoot.

BPM berekenen auto via Das Import

Het is essentieel om rekening te houden met de kosten die gepaard gaan met het importeren van een auto uit Duitsland. Gelukkig zijn er geen invoerrechten verschuldigd bij het importeren van een auto uit Duitsland, maar u moet wel de BPM berekenen. Door de BPM bij invoer te berekenen en te begrijpen waar deze belasting voor staat, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over het importeren van uw droomauto uit Duitsland.

Bent u geïnteresseerd in het importeren van een auto uit Duitsland en wilt u meer weten over de kosten? Neem dan gerust contact op met Das Import voor een vrijblijvend adviesgesprek of maak gebruik van de BPM calculator. Met meer dan 15 jaar ervaring en concurrerende tarieven kunnen wij u ongetwijfeld helpen bij het vinden en importeren van uw nieuwe auto!

Veel gestelde vragen BPM berekenen

Hoe kan ik BPM berekenen?

Om de BPM te berekenen bij het importeren van een auto kunt u gebruik maken van de automatische BPM calculator die u op deze pagina vindt of u vraagt gemakkelijk een offerte aan waarna wij u gratis een BPM berekening zullen toesturen. Indien u het aanbod van importauto’s op onze website bekijkt worden de prijzen reeds inclusief BPM getoond.

Hoeveel BPM betaal je over een auto?

Hoeveel BPM er betaald moet worden hangt voor auto’s van 2013 en jonger voornamelijk af van de leeftijd, kilometerstand, brandstof en gecombineerde CO2-uitstoot. Voor auto’s van voor 2013 speelt de nieuwprijs incl. opties ook nog een rol. Heeft u een specifieke auto op het oog waarvan u graag wilt weten hoeveel BPM u moet betalen? Op onze website zijn er diverse mogelijkheden om de BPM te berekenen.  

Hoeveel BPM betalen bij invoer?

Bent u benieuwd hoeveel BPM u moet betalen bij invoer van een auto? De hoogte van het BPM bedrag is afhankelijk van diverse factoren en kan daardoor ingewikkeld zijn. Op onze website kunt u echter gemakkelijk automatisch de BPM berekenen voor de meeste auto's en anders doen wij u graag snel en vrijblijvend een offerte voor de invoer van de auto met gratis BPM berekening.

Hoe bereken ik de BPM van een auto?

Voor het berekenen van de BPM van een auto heeft u de datum van de eerste toelating van de auto nodig, de kilometerstand, de brandstof, de gecombineerde CO2-uitstoot en voor auto’s die ouder zijn dan 2013 ook nog de nieuwprijs incl. accessoires. Met deze variabelen kunt u in principe zelf de BPM berekenen. Dit is echter complexe materie. Om die reden hebben wij dit geautomatiseerd. Op onze website vindt u een BPM calculator waarmee u gemakkelijk en snel de BPM van een auto kunt berekenen. 

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.