Belastingdienst Douane auto invoeren

Na de RDW keuring en registratie zal er voor de inklaring van de auto die u wilt invoeren BPM aangifte en afdracht van de BPM moeten worden gedaan bij de Belastingdienst Douane. Een auto inklaren is op zichzelf niet ingewikkeld. Het kan echter een bewerkelijke klus zijn alle documenten voor te bereiden en op de meest voordelige manier aangifte te doen van de BPM. Daarnaast neemt één en ander natuurlijk ook tijd in beslag.

Wij kunnen de auto in laten voeren door de RDW bij ons op locatie voor u of u kunt er voor kiezen de auto zelf in te voeren. In beide gevallen zal er daarnaast een BPM aangifte rapport moeten worden opgesteld en zal er BPM afgedragen moeten worden aan de Belastingdienst Douane. Er worden jaarlijks vele honderdduizenden auto's geïm- en exporteert waardoor het erg druk kan zijn bij het kantoor van de Belastingdienst Douane. Wij dienen de BPM aangifte daarom vaak vlak voor dat de RDW de auto bij ons komt keuren in zodat de auto zo snel mogelijk op kenteken komt. Omdat wij voor onze invoer service tevens van een versnelde invoer procedure van de RDW gebruik mogen maken betekent dit dat het gehele importtraject op die manier zo efficiënt mogelijk verloopt. 

BPM afdracht Belastingdienst Douane

Hoeveel BPM er verschuldigd is bij de Belastingdienst Douane tijdens het invoeren van een tweedehands auto, is voor iedere auto verschillend. Wij kunnen voor u snel en gratis de BPM berekenen. Als u de papieren van de auto heeft met daarin de CO2-uitstoot kunnen wij een defintieve BPM berekening voor u maken of anders (op basis van alleen een advertentie) in ieder geval een zeer gerichte indicatie afgeven van de te verwachten rest-BPM bij invoer onder het voordeligste BPM regime. U kunt bij ons een weblink van een advertentie van één van de Duitse occasionsites aandragen waar uw interesse eventueel naar uit gaat. Wij sturen u vervolgens binnen één werkdag een zeer gerichte BPM indicatie toe op basis van de verstrekte gegevens. Voor veel auto's kunnen wij echter zelfs geautomatiseerd direct online de BPM berekenen met onze online BPM calculator

Indien uw overweging om een bepaalde auto in te voeren serieuzer wordt kunnen wij een exacte BPM berekening voor u maken en een BPM aangifte rapport opstellen. Hiervoor rekenen wij €60,- excl. BTW. We zullen daartoe alle opties van een specifieke auto in kaart brengen en deze op basis van de bij deze opties behorende nieuwprijzen bij elkaar optellen en vermeerderen met de basisprijs van het desbetreffende merk / model om tot een oorspronkelijke nieuwprijs te komen van de te importeren auto. Vervolgens zullen we op basis daarvan en op basis van de overige specifieke variabelen zoals CO2-uitstoot e.d. een exacte en volledig onderbouwde af te dragen rest-BPM voor u berekenen onder het voordeligste BPM regimeWanneer u gebruik maakt van onze auto import service pakketten maakt de BPM aangifte onderdeel uit van de dienstverlening.

Voorkom te hoge BPM afdracht

De meeste particulieren betalen tegenwoordig te veel rest-BPM bij de Douane wanneer zij zelf een tweedehands auto uit het buitenland invoeren. Dit is uiteraard zonde van het geld en onnodig. Door slim gebruik te maken van de (helaas continu aan verandering onderhevige) regelgeving en per geval de verschillende toegestane manieren om BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de af te dragen BPM bij de Belastingdienst Douane. Dit is specialistisch werk. Door altijd het voordeligste BPM regime toe te passen bij het invoeren van een auto verdient ons consult zich in veel gevallen terug.

Wij werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze calculaties gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze meer dan vijftien jaar ervaring met het invoeren van auto's voor u werken en betaal niet onnodig te veel BPM bij invoer door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

Service voor het invoeren van uw auto

Indien u gebruik maakt van onze auto import service regelen wij naast de BPM aangifte al het papierwerk en wordt uw in te voeren auto binnen één werkdag ingevoerd door de RDW bij ons op locatie. Voor dit bedrag zullen wij een controle uitvoeren op de aanwezigheid van alle benodigde invoer documenten, de keuring en registratie bij de RDW laten uitvoeren, de inklaring bij de Douane afhandelen en de BPM afdracht doen.

Wij bieden deze service aan in onderstaande pakketten.

Basis
Import pakket
€624,99
Meest geschikt als u ervoor kiest de auto zelf te kopen bij de verkopende partij en deze zelf naar Nederland te rijden. Kies BASIS wanneer u uitsluitend ontzorgd wilt worden bij de registratie in Nederland. Lees meer
Meest gekozen
Premium
Import pakket
€1.665,59
€1.649,99
Kies PREMIUM als u volledig ontzorgd wilt worden. Onze adviseurs regelen het volledige importproces, inclusief contact met de verkoper, koopovereenkomst, verzekerd transport, 15 punten aankomstcheck en Nederlandse registratie. Lees meer
Meeste korting
Premium +
Import pakket
€1.931,79
€1.849,99
Kies PREMIUM + als uitsluitend het beste goed genoeg is voor u. Hiermee ontvangt dat beetje extra met versneld transport en een uitgebreidere 30 punten aankomstcheck. Lees meer

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.