Auto importeren

Het importeren van een jong gebruikte auto uit Duitsland kan een interessante besparing opleveren. Daarnaast zijn auto's in Duitsland vaak vollediger uitgerust en is het aanbod vele malen groter dan in Nederland waardoor u sneller vindt wat u zoekt.

Waar te beginnen bij het invoeren van een auto

De rompslomp en het niet weten waar te beginnen kunnen echter een barrière vormen om hier slim gebruik van te maken. Daarom heeft Das Import zich ten doel gesteld het importeren van een auto zo veel mogelijk voor u te versimpelen. De dienst die wij bieden richt zich er op u het gehele of gedeeltelijke auto import traject uit handen te nemen.

Auto zoeken

Het importeren van een auto begint in de regel met het zoeken naar een geschikte auto die hiervoor in aanmerking zou kunnen komen. Deze zoektocht begint doorgaans online. Op onze pagina Duitse autosites vindt u een overzicht van de belangrijkste websites om u hiermee op weg te helpen.

Let u bij de aanschaf van een tweedehands auto in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan bij het importeren van de desbetreffende auto namelijk implicaties hebben voor de te betalen BPM en/of de BTW. Meer hierover leest u op onze pagina Minimum leeftijd en kilometerstand voor BPM en BTW.

258.412 importauto's inclusief BPM en importkosten

Zoekt u een jonggebruikte auto? Dan kan onze zoekmodule uitkomst bieden. Wij hebben hierin importauto's van 2012 en jonger voor u in kaart gebracht waarbij de weergegeven prijzen inclusief BPM en importkosten zijn. Maak hieronder uw selectie.

 

Maak hieronder uw selectie:

Stappenplan auto importeren

Om u in iedere fase van uw overweging een auto te importeren van informatie te voorzien hebben wij een uitgebreid stappenplan voor het invoeren van een auto voor u uiteengezet op de pagina Auto import Duitsland - stappenplan. U vindt hier onder meer informatie over het kopen van een auto in Duitsland, autotransport,  het invoeren van een auto bij de RDW en informatie over de Douane bij import.

Voorkom dat u te veel BPM betaalt

Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige regelgeving (welke continu aan verandering onderhevig is) en per geval verschillende toegestane manieren om BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de af te dragen BPM. Wanneer u uw importauto door Das Import laat invoeren houden wij in de BPM aangifte rekening met toepassing van het voordeligste BPM-regime. Onze auto import service verdient zich hierdoor negen van de tien keer meer dan terug alleen al in de rest-BPM berekening.

Auto importeren RDW

Auto import service

De kracht van onze onafhankelijke auto import service ligt in onze jarenlange ervaring met het invoeren van auto’s. Een auto kopen in Duitsland en deze naar Nederland importeren is een bewerkelijk proces waar veel dingen mis kunnen gaan.

Wij importeren reeds sinds 2003 auto’s en hebben inmiddels honderden importauto’s ingevoerd van alle grote merken en modellen uit de meeste EU landen maar hoofdzakelijk uit Duitsland. Hierdoor kennen wij het proces in al haar facetten en weten wij waar de valkuilen en (on)mogelijkheden liggen.

Door u met een helder gestructureerde aanpak actief door het volledige auto import proces te begeleiden denken wij toegevoegde waarde te kunnen bieden. Van oriëntatie tot en met het wegrijden in uw geïmporteerde auto op Nederlands kenteken. Wij zorgen ervoor dat u steeds weet waar u staat, wat er gaat komen en dat u voorbereid bent op de beslissingen die u moet nemen. Wij houden voor u inzichtelijk wat er betaald dient te worden en waarvoor, u bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de scherpste tarieven in de markt.

Liever zelf uw auto importeren? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Wij stellen graag uw BPM aangifte rapport op.

Wij bieden onze auto import service in de onderstaande onderdelen aan. Klik op de desbetreffende dienst voor meer informatie.

Auto invoeren RDW / Douane: € 200,-
 • Supersnel invoeren van uw importauto door onze chauffeursdienst (binnen één werkdag)
 • Controle benodigde import documenten
 • Registratie en keuring bij de RDW
 • Inklaring bij de Douane
 • BPM afdracht
 • Parkeren op ons afgesloten terrein tijdens het importproces (de RDW heeft na invoer van uw auto 5 tot 9 werkdagen nodig voor het aanmaken van een kentekenbewijs)
 • Indien wenselijk tussentijds faciliteren van inbouw van alarm of accessoires, chiptuning, garantie of verzekering
 • Afleveren van uw importauto op Nederlands kenteken
   
Overige kosten auto invoeren RDW / Douane (EU-import):  
Stallingskosten €30,-
Allrisk verzekering rijrisico €20,-
RDW leges en tenaamstellingsbewijs €107,20
Productie en montage luxe kentekenplaten €39,50
Eventuele wasstraat- of brandstofkosten  
Indien toepasselijk rest-BPM  

Geen verrassingen: wij komen te allen tijde vooraf een vaste totaalprijs met u overeen.

Indicatieve BPM berekening (meest gunstige BPM-regime) gratis
   
BPM aangifte (meest gunstige BPM-regime) €50,-
Transport en aankoopafwikkeling (heel Duitsland) €650,-
 • Verzekerd transport per oplegger
 • Al het benodigde Duitse dealer contact
 • Check van voertuighistorie en aanwezigheid van benodigde import documenten
 • Controleren koopcontract
 • Aankooponderhandeling (indien wenselijk, wij berekenen u hiervoor 15% van de gerealiseerde onderhandelingskorting)
 • Verzorgen van betaling aan Duitse dealer (indien wenselijk)
   
Onafhankelijke technische aankoopkeuring in Duitsland €200,-
Tijdelijk 5-daags kenteken voor zelf overrijden importauto €200,-
Haal- of brengservice auto (heel Nederland) €100,-
Financial Lease / financiering importauto o.a.
Garantie importauto o.a.
Inbouw alarmsysteem en/of voertuigvolgsysteem o.a.
Auto verkoopservice voor uw huidige auto o.a.
Verzekering import auto o.a.
Inbouw diverse auto accessoires o.a.
Sneltransport import auto - dedicated transport o.a.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW *
* Over BPM wordt geen BTW geheven

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. Douane
5. Inbouw
6. Rijklaar