BMW importeren

Een BMW importeren uit Duitsland kan een flinke besparing opleveren. Het grootste voordeel ligt in de leeftijdscategorie van zes tot 36 maanden oud, maar ook daarbuiten kan het lonen een BMW te kopen in Duitsland en deze in te voeren.

Naast de kosten overweging maakt het enorme aanbod van tweedehands BMW's in Duitsland dat BMW bij uitstek een merk is dat interessant is om te importeren. De auto-industrie is als, bijna letterlijk, de motor van de economie in Duitsland natuurlijk de nationale trots van het Duitse volk. Het is daarom niet verwonderlijk dat auto's in Duitsland over het algemeen beter zijn uitgerust dan in Nederland en goed worden onderhouden. Ook is er veel aanbod van jong gebruikte auto's met lage kilometerstanden die extra interessant zijn om in te voeren naar Nederland. Let u overigens bij het kopen van tweedehands BMW in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan namelijk implicaties hebben voor de BPM en/of BTW (zie ook: Minimum leeftijd en kilometerstand).

22.929 BMW's uit Duitsland incl. BPM en importkosten

Wanneer u een auto in Duitsland zoekt is het via de reguliere websites vaak lastig in te schatten wat er aan BPM en importkosten bij komt. Dat is echter vanaf nu verleden tijd. Via onderstaande module kunt u Duitse BMW’s vanaf 2012 en jonger bekijken inclusief alle kosten voor het importeren. Heeft u een andere BMW op het oog? Lees dan verder onderaan deze pagina. We berekenen GRATIS de BPM voor u.

BMW modellen

Das Import heeft tientallen auto's uit Duitsland geïmporteerd van nog geen jaar oud met 10 tot 20 duizend kilometer op de teller voor totaalprijzen inclusief alle importkosten van gemiddeld 40 procent onder de Nederlandse nieuwwaarde. Naast het feit dat om voornoemde redenen de kans aanzienlijk groter is dat u in Duitsland een auto vindt die voldoet aan uw wensen, valt er dus veel geld te besparen met het kopen en importeren van een auto uit Duitsland.

BMW kopen in Duitsland

Er worden jaarlijks tienduizenden tweedehands auto's in het buitenland gekocht en via paralel import naar Nederland geïmporteerd. In 2013 waren dit er ca. 88.000. Verreweg het grootste gedeelte hiervan wordt uit Duitsland ingevoerd. BMW is daarbij één van de populairdere merken om te importeren uit Duitsland. Via de diverse Duitse autosites kunt u zoeken in het aanbod van tweedehands BMW's dat in Duitsland te koop staat.

Voor extra zekerheid is het echter aan te raden voornamelijk naar aanbod van officiële BMW dealers te kijken. Dit kan via onderstaande link:

BMW Gebrauchtwagenbörse

Das Import heeft er haar bedrijf van gemaakt het kopen en importeren van een auto uit Duitsland van A tot Z te begeleiden. Via onze auto import service kunt u het gehele of gedeeltelijke traject van het invoeren van een auto uit Duitsland aan ons uitbesteden. U bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de scherpste tarieven in de markt. Bekijk onze pagina auto import service pakketten voor meer informatie over onze import service.

BMW premium selection

Kosten invoeren

Als u een BMW wilt importeren uit Duitsland wilt u natuurlijk als eerste weten met welke kosten u rekening dient te houden. De voornaamste kostenposten zijn de aanschaf van de auto zelf, het transport en de BPM (zie ook: Totale kosten). De aankoopafwikkeling, het transport en eventueel de prijsonderhandeling kunnen wij u (kosten)efficiënt uit handen nemen met onze dienstverlening. Wij doen dit voor een vast bedrag voor geheel Duitsland.

LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt

Bij het invoeren van een tweedehands BMW uit Duitsland wordt op de verschuldigde BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel (ook bekend als BPM tabel) een forfaitaire korting verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van het voertuig. Naarmate het voertuig ouder is neemt het kortingspercentage op de te betalen BPM bij invoer toe. De praktijk leert dat occasions met een leeftijd van tussen de zes en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane voor de BPM bij invoer zou doen geloven.

Een BMW uit Nederland in deze leeftijdscategorie is daardoor vaak minder hard afgeschreven in de BPM dan het percentage wat u op de bruto-BPM (nieuwprijs-BPM) mag afschrijven van de Belastingdienst Douane bij import van een vergelijkbare tweedehands BMW uit Duitsland. Dit verschil kan u al een flinke besparing in de te betalen BPM bij het invoeren van een BMW opleveren. De meeste particulieren betalen echter te veel BPM bij het importeren van een auto uit het buitenland. Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige en continu aan verandering onderhevige regelgeving en per in te voeren auto altijd individueel alle verschillende toegestane manieren om de rest-BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de te betalen rest-BPM. Ons consult verdient zich hierdoor negen van de tien keer terug.

Dit is specialistisch werk. Wij hanteren te allen tijde het voordeligste BPM regime en werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze BPM aangiftes gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim tien jaar ervaring met het invoeren van auto's uit Duitsland voor u werken en betaal niet onnodig te veel rest-BPM bij het importeren van een auto door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

Bereken mijn kosten

 

Duitse occasions

Wij kunnen onder meer de volgende BMW occasions voor u uit Duitsland invoeren:

BMW 1-serie
BMW M135
BMW M1
BMW 2-serie Coupe
BMW 2-serie Active Tourer

BMW 3-serie
BMW M3
BMW Active Hybrid 3
BMW 4-serie
BMW M4

BMW 5-serie
BMW 5-serie GT
BMW M5
BMW Active Hybrid 5
BMW M550d
BMW 6-serie
BMW 6-serie Gran Coupé
BMW M6

BMW 7-serie
BMW Active Hybrid 7
BMW 8-serie
BMW X1
BMW X3
BMW X4

BMW X5
BMW X5 M50
BMW X5M
BMW X6
BMW X6 M50
BMW X6M
BMW Active Hybrid X6
BMW Z1
BMW Z3
BMW Z3M
BMW Z4
BMW Z4M
BMW Z8
BMW i3

BMW i8
Alpina B3
Alpina B5
Alpina B6
Alpina B7
Alpina B8
Alpina B10
Alpina B12
Alpina D3
Alpina D5
Alpina D10
Alpina Roadster S

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.