Auto import Duitsland - Stappenplan

Denkt u over auto import uit Duitsland? Een auto importeren uit Duitsland heeft een aantal voordelen en kan u bovendien een interessante besparing opleveren. Bij het invoeren van een Duitse occasion naar Nederland komt echter wel het één en ander kijken. Om u enige houvast te geven over hoe het werkt hebben we een stappenplan voor de import van een auto uit Duitsland voor u uiteen gezet.

Wat komt er allemaal kijken bij de import van een auto uit Duitsland?

Om u inzicht te geven in alle zaken die van belang kunnen zijn bij de import van een auto uit Duitsland hebben wij het volledige import proces opgedeeld in de belangrijkste stappen, van de aanschaf van de auto tot het wegrijden in uw import auto op Nederlands kenteken. Klik op het desbetreffende onderdeel voor meer informatie.

Aankoop

1. Auto kopen in Duitsland

De import van een auto uit Duitsland begint uiteraard bij de aanschaf van de in te voeren auto zelf. Het verdient de aanbeveling hierin zorgvuldig te werk te gaan om een eventuele miskoop te voorkomen. Kies daarom voor een erkende merkdealer occasion van de website van Das Import. Ook als u de wilt financieren dient u daar al vooraf een besluit over te nemen.

Transport

2. Autotransport Duitsland

Nadat u uw uit Duitsland te importeren auto heeft aangeschaft dient u deze naar Nederland te vervoeren. U kunt er voor kiezen de auto zelf over te rijden of de import auto per oplegger en verzekerd te transporteren.

RDW

3. Auto invoeren RDW

Wanneer de in te voeren auto in Nederland is aangekomen zal deze door de RDW moeten worden geregistreerd en worden gekeurd. Dit kunt u zelf doen op afspraak bij een RDW keuringsstation of dit gebeurt bij ons op locatie als u de auto door ons laat invoeren.

BPM

4. Belastingdienst

Na de RDW keuring en registratie zal er voor de te importeren auto BPM aangifte en afdracht moeten worden gedaan.  
LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt.

Extra's

5. Extra's

Als alle voornoemde stappen zijn doorlopen duurt het doorgaans 5-9 werkdagen voordat de RDW een kenteken afgeeft. In deze periode kunnen extra's zoals een polijstbeurt, de inbouw van een alarm of accessoires het beste plaatsvinden.

Rijklaar

6. Uw importauto rijklaar op Nederlands kenteken

Zodra er een kenteken is afgegeven door de RDW ontvangt u een kentekenbewijs waarmee de kentekenplaten kunnen worden aangemaakt. Uw importauto is nu rijklaar!

 

Auto import service

Heeft u weinig tijd of bent u toch nog huiverig de import van een auto uit Duitsland zelf te organiseren dan kunt u de import van uw volgende auto uit Duitsland geheel of gedeeltelijk uit handen geven. Een Duitse auto kopen en invoeren naar Nederland is een bewerkelijk proces waar veel zaken mis kunnen gaan. Wij hebben in de afgelopen twintig jaar meer dan 20.000 auto’s geïmporteerd en kennen daardoor het proces in al haar facetten en weten waar de valkuilen en (on)mogelijkheden liggen.

Door u met een helder gestructureerde aanpak actief door het volledige auto import proces te begeleiden denken wij toegevoegde waarde te kunnen bieden. Van oriëntatie tot en met het wegrijden in uw importauto op Nederlands kenteken. Wij zorgen ervoor dat u steeds weet waar u staat, wat er gaat komen en dat u voorbereid bent op de beslissingen die u moet nemen. 

Bovenstaand stappenplan weergeeft het pad dat u met ons doorloopt wanneer wij voor u een auto importeren. Wij hebben onze dienstverlening opgedeeld in drie auto import service pakketten. Onze import pakketten zijn zorgvuldig samengesteld naar de wensen van onze klanten. De meeste van de stappen maken deel uit van onze pakketten. 

Auto uit België importeren 

Ook een auto importeren uit België kan interessant zijn in bepaalde gevallen. Genoemde stappen voor de import voor de import van een auto zijn voor het importeren van een Belgische auto grotendeels hetzelfde. En ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn. Wij kunnen voor het importeren van een auto uit België grotendeels dezelfde prijzen en voorwaarden hanteren als uit onze auto import service pakketten voor Duitsland. Omdat de markt in België echter een net iets andere markt is dan die in Duitsland waar wij vooral actief zijn, vragen wij u eerst even overleg te plegen met één van onze medewerkers als u een auto wilt kopen in België om deze te importeren.

Zelf importeren

Ook wanneer u geen gebruik wenst te maken van onze auto import service kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer u zelf een auto importeert zal u namelijk aangifte moeten doen van de BPM. Het invullen van dit BPM aangifte formulier en het onderbouwen van de bij te sluiten BPM berekening (en eventueel koerslijst of taxatie) is echter specialistisch werk doordat er meerdere methodes zijn om de bruto-BPM te berekenen en daar bovenop ook nog eens meerdere methodes zijn om vervolgens de rest-BPM te berekenen.

Voor slechts €60,- (excl. BTW) vullen wij op de voordeligste wijze uw volledige BPM aangifteformulier in, aangevuld met BPM berekening en onderbouwing zodat u deze zelf kunt indienen bij de Belastingdienst Douane en u vervolgens zelf de BPM kunt afdragen. Voor meer informatie over deze dienst verwijzen wij u naar de pagina BPM aangifte rapport.

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.