Auto importeren private finance

Totaalbedrag auto
Incl. BTW & BPM
EUR
Aanbetaling
EUR
Looptijd
mnd
Slotsom
EUR
Leasebedrag:
0,00 EUR p/mnd.
Contante waarde (aanschafprijs) Contante betaling (aanbetaling) Totale kredietbedrag Duur van de kredietovereenkomst (maanden) Jaarlijks kosten-percentage Termijnbedrag Totale door u te betalen bedrag Vaste debetrentevoet
€0 €0 €0 60 9,49 % €0 €0 9,49 %
Alphera Private Finance disclaimer: Bovenstaande bedragen zijn incl. btw en bestaan uit rente en aflossing. Alphera Private Finance is een product van Alphera Financial Services en betreft een niet-doorlopend krediet. Alphera Financial Services is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Haaglanden onder nummer 27130693 en geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12012866. Tegelijk met de laatste betaling dient de slotsom te worden voldaan. Deze bedraagt € 0. Rentestand 02-2023.
Financial Lease: Dit is een zakelijke vorm van leasen waarbij de auto eigendom van het bedrijf blijft. De BTW over de aanschaf en import van de auto kan worden teruggevorderd als u BTW plichtig bent en wordt daarom niet meegefinancierd. Onderstaande berekening is gebaseerd op de totaalprijs (excl. BTW) van de auto op Nederlands kenteken inclusief transport en aankoopafwikkeling en alle kosten voor de financiering.
Private finance: Dit is een privé autofinanciering met een vaste looptijd en rente. U betaalt elke maand een vast bedrag en weet hierdoor precies waar u aan toe bent. Bovendien kunt u tussentijds tegen vergoeding extra bedragen aflossen of het gehele bedrag in één keer inlossen. Aan het eind van de looptijd bent u 100% eigenaar van de auto. Onderstaande berekening is gebaseerd op de totaalprijs van de auto op Nederlands kenteken inclusief transport en aankoopafwikkeling en alle kosten voor de financiering.

Een auto importeren met private finance (of privé financiering) is interessant als u een importauto wilt kopen maar de aanschafprijs niet in één keer wilt of kunt betalen. Via Das Import financiert u uw import auto gemakkelijk en tegen vooraf gestelde voorwaarden zoals rente, looptijd en maandbedrag. De auto blijft bij private finance uw privé eigendom. De te importeren auto zal wel als onderpand dienen voor de financiering.

Voorfinancieren importauto bij financiering

Het importeren van een auto in combinatie met private finance is voor de meeste particulieren lastig doordat de meeste financieringsmaatschappijen pas uitkeren als er een Nederlands kenteken bekend is. De auto dient daarom eerst voorgefinancierd te worden. Daarnaast keren financieringsmaatschappijen doorgaans ook niet direct uit aan particulieren maar uitsluitend aan garagebedrijven.

Das Import heeft voor beide zaken een oplossing waardoor u ook als u een auto wilt importeren uit bijvoorbeeld Duitsland probleemloos uw auto met private finance kunt aanschaffen.  

Voordelen private finance

Private finance is een autofinanciering met een vaste looptijd en een vaste rente. Hierdoor weet u exact van te voren waar u aan toe bent en betaalt u een vast maandbedrag. Daarnaast kunt u tussentijds extra aflossen tegen een vergoeding. Aan het eind van de looptijd bent u nog steeds eigenaar van de auto. Het onderhoud, wegenbelasting, reparaties, verzekering e.d. houdt u allemaal in eigen hand.

Ook de inruil van een auto verrekenen op het te financieren bedrag of een aanbetaling doen behoren tot de mogelijkheden. De slotsom wordt meestal gesteld op de hoogte van de verwachte reële restwaarde van de te financieren auto. Hierdoor valt het maandbedrag lager uit. U kunt er ook voor kiezen de slottermijn laag in te zetten. U betaalt daardoor maandelijks een hoger bedrag maar lost daardoor wel meer in waardoor er een stuk waarde overblijft in de vorm van de auto aan het eind van de looptijd. Met de rekenmodule bovenaan deze pagina kunt u uw maandtermijn berekenen voor private finance bij het importeren van een auto.

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar