Mercedes-Benz importeren uit Duitsland

Een Mercedes-Benz importeren uit Duitsland kan u doorgaans een flinke besparing opleveren. Het grootste voordeel is in de regel gelegen in de leeftijdscategorie van zes tot 36 maanden oud, maar ook daarbuiten kan het lonen een Mercedes uit Duitsland in te voeren.

Naast de kosten overweging maakt het grote aanbod van tweedehands Mercedes-Benz's in Duitsland dat Mercedes bij uitstek een automerk is dat interessant is om in te voeren naar Nederland. De auto-industrie is als, bijna letterlijk, de motor van de economie in Duitsland logischerwijs de nationale trots van het Duitse volk. Het is daardoor niet verwonderlijk dat auto's in Duitsland over het algemeen beter zijn uitgerust dan auto's in Nederland en goed worden onderhouden. Ook is er veel aanbod van jong gebruikte auto's met lage kilometerstanden die extra interessant zijn om in te voeren naar Nederland. Let u overigens bij het kopen van een tweedehands Mercedes-Benz in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan namelijk implicaties hebben voor de BPM en/of BTW (zie ook: Minimum leeftijd en kilometerstand).

25.285 x Mercedes-Benz incl. BPM en kosten importeren

Om de prijs rijklaar op Nederlands kenteken inzichtelijk voor u te maken hebben wij onderstaande zoekmodule voor u ontwikkeld. U vindt hier een actueel aanbod van Mercedes-Benz uit Duitsland waarbij alle prijzen zijn omgerekend naar totaalprijzen inclusief rest-BPM en alle invoerkosten. Het betreft auto’s van 2012 en jonger. Heeft u een oudere Mercedes-Benz op het oog of een auto die hier niet tussen staat? Ook dan berekenen we graag de totale kosten voor het importeren van de desbetreffende auto voor u. Lees daarvoor verder onderaan deze pagina.

 

Mercedes-Benz modellen

Das Import heeft tientallen auto's uit Duitsland geïmporteerd van nog geen jaar oud met 10 tot 20 duizend kilometer op de teller voor totaalprijzen inclusief alle importkosten van gemiddeld 40 procent onder de Nederlandse nieuwwaarde. Naast het feit dat om voornoemde redenen de kans aanzienlijk groter is dat u in Duitsland een auto kunt kopen die voldoet aan uw wensen, valt er dus veel geld te besparen met het importeren van een auto uit Duitsland. Hoeveel u exact kunt besparen verschilt erg per merk en model. De ene auto is waardevaster dan de ander. De relatieve besparing ten opzichte van Nederlandse prijzen van vergelijkbare tweedehands auto's kan uiteenlopen van enkele duizenden tot in sommige extreme gevallen enkele tienduizenden euro's.

Mercedes-Benz importeren uit Duitsland

Mercedes-Benz kopen in Duitsland

Er worden jaarlijks tienduizenden tweedehands auto's in het buitenland gekocht en via paralel import naar Nederland geïmporteerd. In 2013 waren dit er ca. 88.000. Verreweg het grootste gedeelte hiervan wordt uit Duitsland ingevoerd. Mercedes-Benz is daarbij één van de populairdere merken om te importeren uit Duitsland. Via de diverse Duitse autosites kunt u zoeken in het aanbod van tweedehands Mercedessen die in Duitsland te koop staan.

Voor extra zekerheid is het echter aan te raden voornamelijk naar aanbod van officiële Mercedes-Benz dealers te kijken. Dit kan via onderstaande link:

Gebrauchtfahrzeuge von Mercedes-Benz

 

Das Import heeft er haar bedrijf van gemaakt het kopen en importeren van een auto uit Duitsland van A tot Z te begeleiden. Via onze auto import service kunt u het gehele of gedeeltelijke traject van het invoeren van een auto uit Duitsland aan ons uitbesteden. U bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de scherpste tarieven in de markt. Voor een toegankelijk tarief kunnen wij u al van dienst zijn en regelen wij al het papierwerk en wordt uw importauto ingevoerd bij ons op locatie. Bekijk onze pagina auto import service pakketten voor meer informatie over onze import service.

Mercedes-Benz Junge Sterne

Kosten invoeren

Als u een Mercedes wilt importeren uit Duitsland wilt u waarschijnlijk als eerste weten met welke kosten u rekening dient te houden. De voornaamste kostenposten zijn de aanschaf van de auto zelf, het transport en de BPM (zie ook: Totale kosten). De aankoopafwikkeling, het transport en eventueel de prijsonderhandeling kunnen wij u (kosten)efficiënt uit handen nemen met onze auto import paketten. Wij doen dit voor een vast laag bedrag voor geheel Duitsland.

LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt

Bij het invoeren van een tweedehands Mercedes-Benz uit Duitsland wordt op de te betalen BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel (ook bekend als BPM tabel) een forfaitaire korting verleend die gekoppeld is aan de leeftijd van de auto. Naarmate de auto ouder is neemt het kortingspercentage op de verschuldigde BPM bij invoer toe. De praktijk leert dat tweedehands auto's met een leeftijd van tussen de zes en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane voor de BPM bij invoer zou doen geloven.

Een Mercedes-Benz uit Nederland in deze leeftijdscategorie is daardoor vaak minder hard afgeschreven in de BPM dan het percentage wat u op de bruto-BPM (nieuwprijs-BPM) mag afschrijven van de Belastingdienst Douane bij invoer van een vergelijkbare tweedehands Mercedes uit Duitsland. Dit verschil op zich kan u al een flinke besparing in de te betalen BPM bij het invoeren van een Mercedes-Benz opleveren. De meeste particulieren betalen echter te veel BPM bij het importeren van een auto uit Duitsland. Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige en continu aan verandering onderhevige regelgeving en per in te voeren auto altijd individueel alle verschillende toegestane manieren om de rest-BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de te betalen rest-BPM. Ons consult verdient zich hierdoor negen van de tien keer terug.

Dit is specialistisch werk BPM berekenen. Wij hanteren te allen tijde het voordeligste BPM regime en werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze BPM aangiftes gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim tien jaar ervaring met het invoeren van auto's uit Duitsland voor u werken en betaal niet onnodig te veel BPM bij het importeren van een auto door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM calculatie te doen.

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

Bereken mijn kosten

Duitse occasions

Wij kunnen onder meer de volgende Mercedes-Benz occasions voor u uit Duitsland invoeren:

 • Mercedes-Benz A-klasse
 • Mercedes-Benz B-klasse
 • Mercedes-Benz C-klasse
 • Mercedes-Benz CL-klasse
 • Mercedes-Benz CLA-klasse
 • Mercedes-Benz CLC-klasse
 • Mercedes-Benz CLK-klasse
 • Mercedes-Benz CLS-klasse
 • Mercedes-Benz CLS shooting brake
 • Mercedes-Benz E-klasse
 • Mercedes-Benz G-klasse
 • Mercedes-Benz GLK-klasse
 • Mercedes-Benz GLA-klasse
 • Mercedes-Benz GLC-klasse
 • Mercedes-Benz GL-klasse
 • Mercedes-Benz M-klasse
 • Mercedes-Benz ML-klasse
 • Mercedes-Benz R-klasse
 • Mercedes-Benz S-klasse
 • Mercedes-Benz SLK-klasse
 • Mercedes-Benz SL-klasse
 • Mercedes-Benz SLR-klasse
 • Mercedes-Benz SLS-klasse
 • Mercedes-Benz Sprinter Combi
 • Mercedes-Benz V-klasse
 • Mercedes-Benz Vaneo Combi
 • Mercedes-Benz Viano Combi
 • Mercedes-Benz Mercedes-Benz Vito Combi
 • Alle AMG modellen

 

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.