Consignatie verkoop auto

Een consignatie verkoop van een auto kan een interessante manier zijn om uw auto te verkopen. Omdat de prijs die u van een handelaar krijgt voor uw auto (zie ook: verkoop auto aan handelaar) vaak een stuk lager is dan wanneer u de auto direct aan een particuliere of zakelijke eindgebruiker verkoopt bieden wij via een zusterbedrijf een auto verkoop service om auto’s in consignatie te verkopen voor onze klanten. Het zelf verkopen van een auto brengt veel handling met zich mee en het is niet altijd even gemakkelijk voor een consument een auto te verkopen, om deze reden hebben wij hiervoor een oplossing willen bieden.

Ook voor klanten die geen gebruik maken van onze import service

Wij bieden onze consignatie verkoop service ook aan voor klanten die geen gebruik maken van onze auto import service. Aarzel niet contact met ons op te nemen voor nadere kennismaking of voor eventuele vragen of opmerkingen.

Waarom consignatieverkoop

Door jarenlange ervaring in de automotive branche, een groot netwerk en de mogelijkheid tot het bieden van inruil, garantie en financiering op particuliere auto's is Das Automotive Services B.V. beter en sneller in staat een auto te verkopen middels een consignatie verkoop dan dat een particulier dat in staat is zelf te doen.

Voordelen

Een particuliere verkoop van een auto is een bewerkelijk proces. Denk hierbij onder meer aan het reinigen en fotograferen van de auto, het adverteren van de auto, het  te woord staan van potentiële kopers, het faciliteren van een bezichtiging / proefrit, de onderhandeling en de verkoopafwikkeling. Het uitbesteden van voornoemde zaken zijn de meest voor de hand liggende redenen om een auto in consignatie te verkopen.

Er zijn echter andere belangrijkere argumenten waardoor een consignatie verkoop zich meestal terugverdient. Te weten:

 • Veel potentiële kopers zullen een auto liever niet bij een particulier willen kopen vanwege de risico’s die daar aan verbonden zijn. Door een auto via een betrouwbaar en professioneel opererend autobedrijf in consignatie te verkopen zal deze perceptie in ieder geval grotendeels al worden weggenomen en wordt de doelgroep van kopers aanzienlijk vergroot.
 • Als er daarnaast zaken als aanvullende garantie, financiering en inruil op deze particuliere auto’s geboden kan worden door het autobedrijf komt dit de verkoopbaarheid van de auto sterk ten goede.
 • Een representatieve en omvangrijke fotoreportage en voorafgaande uitgebreide poetsbeurt zullen voorts eveneens aan de verkoopbaarheid bijdragen.
 • De advertentiemogelijkheden voor autobedrijven zijn daarnaast beter en kostenefficiënter dan voor particulieren.

Werkwijze

De auto’s die wij in consignatie nemen dienen betrouwbaar te zijn, vrij van schade, roest of andere gebreken en moeten een aantoonbare service historie hebben. Kleine reparaties kunnen eventueel in opdracht voor u worden uitgevoerd. Alvorens wij de auto in consignatie nemen zal er in samenspraak met u een verkoopprijs bepaald worden. Wij zullen u daarover adviseren op basis van een auto taxatie en verkennend marktonderzoek.

Indien u gebruik wenst te maken van onze consignatie verkoop service zullen wij de auto grondig inspecteren, in zijn geheel reinigen en oppoetsen, uitgebreid fotograferen en op de volgende websites plaatsen:

 • Autoscout24.nl
 • Autotrader.nl
 • Marktplaats.nl
 • Gaspedaal.nl
 • Autowereld.nl
 • Speurders.nl
 • Tweedehands.nl
 • Marktnet.nl
 • Marktplaza.nl
 • Nederlandmobiel.nl
 • Autocenter.nl
 • AutoXchange.nl
 • Handelsprijzen.nl

In de advertentie zullen we direct een meerprijs voor aanvullende garantie opnemen en de mogelijkheid tot inruil en het afsluiten van een financiering vermelden. U kunt in de auto blijven rijden en de auto op afspraak afgeven als er een potentiële koper is voor een bezichtiging maar u kunt de auto ook in overleg bij ons stallen. 

Kosten

De kosten die wij rekenen voor onze consignatie verkoop service zijn als volgt opgebouwd.

Opstartkosten – uitsluitend daadwerkelijke kosten

Voor het in de verkoop zetten van uw auto voor een consignatie verkoop rekenen wij € 350,- opstartkosten. Deze opstartkosten bestaan uitsluitend uit onze gemiddelde daadwerkelijke kosten en is opgebouwd uit de volgende componenten:

 • Het opstellen van de advertentie;
 • Het berekenen van de prijs voor aanvullende garantie om direct in de advertentie te vermelden;
 • Het reinigen en oppoetsen van de auto;
 • Een uitgebreide fotoreportage van de auto;
 • Advertentiekosten voor het doorplaatsen van de auto op minimaal tien autowebsites voor drie maanden (doorgaans is drie maanden afdoende tijd om de auto te verkopen. Indien de auto binnen drie maanden niet verkocht is, zal het adverteren in overleg verlengd worden en eveneens tegen kostprijs ad €47,50 per maand worden doorbelast).

Succesfee consignatie verkoop – no cure no pay

Bij het tot stand brengen van een succesvolle consignatie verkoop rekenen wij een succesfee van 4% over de totaal gerealiseerde verkoopprijs met een minimum van €1.500,-. Nadat de koopovereenkomst is gesloten betaalt de koper het volledige verkoopbedrag aan u. Pas als u het bedrag heeft ontvangen bent u de overeengekomen provisie verschuldigd.

Indien u er voor kiest de auto tevens bij ons te stallen rekenen wij daar €75,- per maand voor.

Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst van opdracht.

Voor meer informatie over een eventuele consignatie verkoop van uw auto kunt u contact met ons opnemen.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.