Mini importeren uit Duitsland

Een Mini importeren uit Duitsland zal in de meeste gevallen een uiterst interessante optie zijn. De stijlvolle, compacte auto staat niet alleen symbool voor een blend van Britse charme en Duitse technische efficiëntie, maar biedt ook een rijervaring die veel auto-enthousiasten waarderen. Een Mini importeren is een relatief eenvoudig proces met de hulp van DAS Import. We vertellen u graag waarom en hoe van het importeren van een Mini uit Duitsland ook voor u een goede keus zal zijn.

3.801 Duitse Mini's incl. BPM en importkosten

Omdat het soms lastig is een beeld te vormen bij wat de Duitse prijzen vermeerderd met BPM en importkosten zullen zijn hebben wij een module ontwikkeld waarmee u in een aanbod van Mini's van 2012 en jonger kunt zoeken waarbij u de all in prijs op Nederlands kenteken direct ziet.

MINI modellen

Waarom een Mini Importeren uit Duitsland?

De Mini heeft een iconische reputatie vanwege zijn unieke ontwerp en compacte grootte. Al zijn de huidige modellen al lang niet meer zo compact als de Mini’s van het verleden. Duitsland, bekend om zijn sterke auto-markt, biedt een breder scala aan Mini-modellen tegen betere prijzen dan hier bij ons in Nederland. De markt is daar erg concurrerend, we treffen in Duitsland beter onderhouden en compleet uitgeruste voertuigen aan. Het importeren van een Mini uit Duitsland heeft financiële voordelen, evenals toegang tot betere specificaties en beter onderhouden voertuigen

Populaire Mini Modellen voor Import uit Duitsland

De Mini-reeks biedt een diversiteit aan modellen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Hier volgt een overzicht van populaire Mini-modellen die vaak worden geïmporteerd uit Duitsland:

Mini Cooper S Cabrio

De Mini Cooper S Cabrio is een stijlvolle en sportieve compacte cabriolet. Duitsland biedt een breed scala aan goed onderhouden Mini Cooper S Cabrio-modellen. Het importeren van deze Mini uit Duitsland brengt u het genot van open-top rijden.

Mini Cooper S

Met zijn iconische design en prestatiegerichte motor, is de Mini Cooper S een geliefd model onder importeurs. Duitsland staat bekend om een ruime voorraad aan Cooper S modellen. Het importeren van een Mini Cooper S kan u een aanzienlijke besparing opleveren.

Mini Cooper SE

De Mini Cooper SE combineert prestaties met diesel efficiëntie. Het importeren van deze Mini uit Duitsland kan een slimme zet zijn, dankzij de lagere prijzen en de hoge kwaliteit van auto's beschikbaar op de Duitse markt.

Mini Cooper Clubman

Met zijn extra ruimte en karakteristieke stijl, biedt de Mini Cooper Clubman een unieke mix van functionaliteit en flair. Via import uit Duitsland krijgt u toegang tot goed uitgeruste Clubman modellen tegen aantrekkelijke prijzen.

Mini Cooper Countryman

De Mini Cooper Countryman is een compacte crossover die een mix van prestaties en praktisch gebruik biedt. Het importeren van een Cooper Countryman uit Duitsland kan financiële voordelen bieden terwijl u geniet van de kwaliteit waar Mini om bekend staat.

Mini Cooper S Countryman

De Mini Cooper S Countryman biedt een goede brandstofefficiëntie. Duitsland heeft vaak een rijk aanbod van deze modellen, en importeren kan een goede deal opleveren.

Mini John Cooper Works

Als een van de hoogste prestatie varianten in de Mini-line-up, biedt de Mini John Cooper Works een adembenemende rijervaring. Duitsland is een geweldige plek om te zoeken naar goed onderhouden John Cooper Works modellen, en importeren uit Duitsland kan zeker lonend zijn.

 Het importeren van een Mini uit Duitsland kan zowel financieel voordelig zijn en biedt u de mogelijkheid om een model te kiezen dat perfect bij u past. Of u nu kiest voor de sportieve Mini Cooper S Cabrio, de praktische Mini Cooper S Clubman, of de krachtige Mini John Cooper Works, Duitsland biedt een schat aan opties voor Mini-liefhebbers.

Stap voor stap hoe het importeren werkt

Het proces van het importeren van een Mini uit Duitsland omvat verschillende stappen die zorgvuldig moeten worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het proces volgens plan verloopt.

Aankoop

Het vinden van de juiste Mini in Duitsland vereist grondig onderzoek. Gebruik onze website of die van Mini dealerships en zorg ervoor dat u het model vindt dat past bij uw wens.

Transport

De transportkosten van uw Mini van Duitsland naar Nederland kunnen variëren afhankelijk van waar in Duitsland de auto zich bevindt. Een Mini uit Dortmund halen zou bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een uit Leipzig vanwege de afstand. Bedrijven zoals DAS Import hebben goede relaties met vervoerders die efficiënte en kosteneffectieve transportdiensten aanbieden vanuit elke locatie in Duitsland.

RDW Keuring

Nadat uw Mini in Nederland is aangekomen, moet deze worden gekeurd door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Dit zorgt ervoor dat uw auto voldoet aan de lokale eisen en het is een belangrijke stap voor het verkrijgen van een Nederlands kenteken.

BPM Aangifte

BPM (Belasting Personenauto's en Motorrijwielen) aangifte volgt de RDW-keuring op. De berekening van BPM kan complex zijn en het is vaak aan te raden om dit door een deskundige te laten doen om ervoor te zorgen dat u de correcte belasting betaalt.

Kenteken

Met de betaling van de BPM, ontvangt u het Nederlandse kenteken voor uw Mini, wat de laatste stap is om met de geïmporteerde Mini legaal op de Nederlandse wegen te mogen rijden.

Kosten van een Mini importeren uit Duitsland

Als u in Duitsland een Mini wilt aanschaffen, wilt u niet in het duister tasten over de financiële kant van het verhaal. Bij het invoeren van een auto zijn er verschillende kostenfactoren. Natuurlijk in de eerste plaats de aanschafprijs van de auto, maar daarnaast zijn er bijkomende kosten als transport en de BPM en/of BTW. Een overzicht van alle kosten vindt u op onze pagina Totale kosten. Het financiële aspect van het importeren van een Mini uit Duitsland vereist een duidelijke begroting en begrip van de kosten die bij elke stap komen kijken.

Aankoopkosten

De aanschafkosten zijn vaak lager in Duitsland vanwege de grotere concurrentie en het ruimere aanbod. De lagere prijzen zullen de extra moeite en kosten van import rechtvaardigen.

Transportkosten

Dit zijn de kosten voor het vervoer van de Mini van Duitsland naar Nederland. Omdat Duitsland nogal een groot land is, kunnen deze kosten variëren. Een Mini die in Dortmund staat is goedkoper op te halen dan wanneer een vergelijkbaar voertuig in Leipzig opgehaald moet worden. In beide gevallen heeft DAS Import goede contacten met vervoerders, hierdoor kan de auto efficiënt en voordelig worden opgehaald op iedere locatie in Duitsland.

RDW Keuringskosten

De kosten voor de RDW-keuring zijn een vaste uitgave die nodig is om de roadworthiness van uw Mini te verifiëren. Dit is een noodzakelijke uitgave om met de Mini legaal op de Nederlandse wegen te kunnen rijden. Via de RDW kan het weken duren voordat dit geregeld is, wij van DAS Import hebben veel ervaring er mee en regelen dat voor u in een dag.

BPM

De BPM-kosten zijn variabel en afhankelijk van factoren zoals de leeftijd, uitstoot en algemene staat van de Mini. Dit kan een aanzienlijk deel uitmaken van de totale import kosten.

Het is duidelijk dat de totale kosten van het importeren van een Mini uit Duitsland kunnen oplopen, maar met de potentiële besparingen op de aankoopprijs en de mogelijkheid om een beter uitgerust en onderhouden voertuig te verkrijgen, kan het een financieel verstandige beslissing zijn voor veel autokopers.

LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt

Het berekenen van BPM is een component in het importtraject waar veel kopers onnodige kosten maken. De wetgeving op dit punt is dan ook niet bepaald overzichtelijk. Das Import heeft dankzij jarenlange ervaring als geen ander de kennis om u voor financiële missers te behoeden. Wij rekenen altijd alle toegestane BPM-regimes door en kiezen voor u de voordeligste optie. Zie voor meer over dit onderwerp onze pagina over toepassing van het voordeligste BPM regime.

Doordat wij werken met dezelfde programmatuur als de Belastingdienst Douane, worden onze BPM-aangiftes altijd direct geaccepteerd. De import van uw auto loopt hierdoor geen vertraging op. Das Import importeert zo snel en zo voordelig mogelijk uw auto. U bespaart hierdoor veel geld. Onze autoimportservice verdient zich alleen al hierdoor dan ook vaak direct terug.

Uw Mini vlot en voordelig geïmporteerd uit Duitsland door DAS Import

Een Mini importeren uit Duitsland kan een lonende keuze zijn die niet alleen financiële voordelen biedt, maar ook toegang geeft tot een reeks beter uitgeruste voertuigen. Hoewel het proces zorgvuldige planning en een begrip van de verschillende stappen vereist, is de beloning van het rijden van een stijlvolle, goed onderhouden Mini op de Nederlandse wegen zeker de moeite waard. Bij iedere stap in het proces kan en zal DAS import de perfecte partner zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring importeren wij uw Mini sneller, goedkoper en met minder risico. U kunt bij ons ook andere automerken laten importeren zoals de Volvo en de Volkswagen.

EEN MINI KOPEN IN DUITSLAND

In Nederland worden elk jaar vele tienduizenden auto’s geïmporteerd. De Duitse markt is de grootste leverancier voor deze parallelimport. Vaak betreft het auto’s van de grote Duitse merken uit het hogere segment, maar ook Mini’s zijn als importauto uitgesproken populair.

Het veiligst winkelt u bij de officiële dealernetwerk van Mini in Duitsland. U vindt het aanbod van de dealerorganisatie op DAS Import, inclusief BPM en importkosten. 

  

Das Import is specialist op het gebied van het begeleiden van de import van auto’s uit Duitsland. Met onze auto import service pakketten kunt u het gehele of gedeeltelijke traject van het importeren van een auto uit Duitsland aan ons uitbesteden. U bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de scherpste tarieven in de markt. Voor een toegankelijk tarief kunnen wij u al van dienst zijn en regelen wij al het papierwerk en wordt uw importauto ingevoerd bij de RDW / Douane bij ons op locatie.

 

 

Populaire Mini modellen

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.