Auto kopen in Duitsland

Een tweedehands auto kopen in Duitsland kan u een flinke besparing opleveren. De grootste besparingen liggen in de leeftijdscategorie van zes tot 36 maanden oud, maar ook daarbuiten kan het lonen een auto te kopen in Duitsland. Naast de kosten overweging maakt het veel grotere aanbod van tweedehands auto's in Duitsland dat het voor de Nederlander interessant is om een Duitse occasion te kopen en deze auto te importeren. De auto-industrie is als, bijna letterlijk, de motor van de economie in Duitsland natuurlijk de nationale trots van het Duitse volk. Het is daarom niet verwonderlijk dat auto's in Duitsland over het algemeen beter zijn uitgerust dan in Nederland en goed worden onderhouden. Ook is er veel aanbod van jong gebruikte auto's met lage kilometerstanden die extra interessant zijn om te importeren.

Das Import heeft honderden importauto's uit Duitsland geïmporteerd van nog geen jaar oud met 10 tot 20 duizend kilometer op de teller voor totaalprijzen inclusief alle importkosten van gemiddeld 40 procent onder de Nederlandse nieuwwaarde. Naast het feit dat om voornoemde redenen de kans aanzienlijk groter is dat u in Duitsland een auto vindt die voldoet aan uw wensen, valt er dus veel geld te besparen door uw volgende auto in Duitsland te kopen.

Vinden van een auto in Duitsland

Via diverse Duitse autosites kunt u het aanbod van tweedehands auto's in Duitsland online bekijken. Dat kan op verzamelwebsites zoals Mobile.de en Autoscout24.de of direct op de websites van de automerken zelf voor officiële merkdealer occasions. Dit laatste aanbod doorzoekt u ook op onze website via onderstaand zoekformulier. Daarbij worden de prijzen echter direct inclusief BPM en importkosten getoond zodat u direct weet waar u ongeveer aan toe bent qua kosten. 

Als u zelf online een auto heeft gevonden in Duitsland die u wilt kopen wilt u waarschijnlijk weten wat de totale kosten zullen zijn van het importeren van de auto. De voornaamste kosten om rekening mee te houden, naast de koop van de auto zelf uiteraard, zijn hierbij doorgaans de af te dragen BPM, de importkosten en de kosten voor het transport van de te importeren auto. Wij kunnen voor de meeste auto's direct online een indicatie afgeven van deze kosten als u een weblink van een advertentie invoert in het formulier verder op deze pagina. 

Doorzoek 191.034 Duitse merkdealer occasions incl. BPM en importkosten

Via onderstaande module doorzoekt u 191.034 importauto's vanaf 2012 en jonger. Alle getoonde auto's zijn afkomstig van officiële merkdealers in Duitsland. 

Doorzoek het aanbod: 

Getoonde prijzen zijn inclusief BPM en importkosten maar nog vóór eventuele onderhandelingskorting bij de koop in Duitsland. De BPM berekening is voorts een geautomatiseerde berekening op basis van de afschrijvingstabel van de Belastingdienst. Een handmatige BPM berekening o.b.v. een waardebepaling leidt voor jonge auto's vaak tot een lager rest-BPM bedrag. Vraag hiertoe een offerte aan bij een getoonde auto.

Online BPM indicatie Duitse auto 

Overweegt u een auto kopen in Duitsland en wilt u weten wat de invoerkosten zullen zijn? Voer hieronder de URL in van een Duitse geadverteerde auto en krijg direct online een BPM indicatie en een totaalprijs waarvoor wij de desbetreffende auto kunnen importeren.

Direct online een BPM indicatie

Heeft u een auto gevonden op het internet? Voer hieronder de weblink van de advertentie in voor een online BPM indicatie en overzicht van de te verwachten importkosten.

Vul weblink advertentie in
Geen URL? Klik hier: BPM calculator

Al onze geautomatiseerde berekeningen zijn op basis van de afschrijvingstabel van de Belastingdienst. Een handmatige BPM berekening o.b.v. een waardebepaling leidt voor jonge auto's vaak tot een lager rest-BPM bedrag. Vraag hiertoe een offerte aan bij een getoonde berekening. Daarnaast kunnen wij indien u gebruik maakt van onze fullservice dienstverlening ook voor u onderhandelen over de koopprijs van de auto in Duitsland om zo mogelijkerwijs nog een korting voor u te realiseren om de koop nog aantrekkelijker te maken.

Auto kopen bij een particulier of handelaar in Duitsland

Als u niet via onze website of de websites van de officiële merkdealers zoekt, dient u er wel rekening mee te houden dat er ook veel aanbod van particulieren en niet altijd even betrouwbare handelaren tussen zit. Wij raden in ieder geval af zaken te doen met particuliere aanbieders (privatanbieters) omdat de afhandeling met particulieren in het buitenland te veel haken en ogen heeft en ook risico’s met zich mee brengt. Dit heeft dan met name betrekking op de betaling en transport maar ook op de historie en de staat van de auto en een verhoogd risico op fraude met bijvoorbeeld valselijk geadverteerde auto's. Ook zullen wij niet met iedere willekeurige handelaar in zee willen gaan. Onze diensten transportaankoopafwikkeling (onderdeel van onze auto import pakketten) en de optionele aankoopkeuring kunnen wij niet aanbieden voor particulier aangeboden auto’s omdat wij in beginsel geen zaken doen met buitenlandse privé-aanbieders. U kunt een dergelijke auto wel zelf kopen in het buitenland en vervolgens met een tijdelijk kenteken naar Nederland overrijden. Vervolgens kunnen wij uiteraard wel voor u de auto invoeren bij de RDW / Douane onder ons Basis auto import pakket.

Aankoop auto Duitsland

Als u definitief besluit tot het aankopen van de auto over te gaan in Duitsland zijn er een aantal zaken van belang.

Minimum leeftijd en kilometerstand van de auto

Let ten eerste bij het kopen van een hele jonge tweedehands auto in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan namelijk implicaties hebben voor de BPM en/of de BTW. In de regel is het om BPM voordeel te behalen van belang auto's met minimaal 3.000 km. uit te zoeken en een eerste buitenlandse toelating. Indien u hier geen rekening mee houdt zult u voor de volledige bruto-BPM zonder afschrijving worden aangeslagen bij het importeren van de auto.

Auto's van ouder dan zes maanden en met minimaal 6.000 km. op de teller hebben voorts geen last van Nederlandse BTW heffing wat een voordeel van 2% op kan leveren wanneer u de auto privé wilt gaan rijden. Dit is echter niet zaligmakend want in sommige gevallen is het onder de eindstreep tóch voordeliger een auto in Duitsland te kopen die niet aan deze criteria voldoet en de Nederlandse BTW te voldoen. Voor zakelijke gebruikers is dit punt sowieso niet van belang. Op de pagina minimum leeftijd en kilometerstand vindt u meer informatie over deze twee onderwerpen die van belang zijn bij het kopen van een auto in Duitsland.

BTW bij het kopen van een auto in Duitsland

Verder kan de BTW (Mehrwertsteuer / MwSt.) van belang zijn bij het kopen van een auto in Duitsland. Wanneer u de auto zakelijk wilt gaan rijden in Nederland is het van belang dat u ook een BTW-auto uitkiest in Duitsland (Mehrwertsteuer ausweisbar) en geen marge-auto. U kunt dan in eerste instantie rekenen met de prijs excl. de Duitse BTW (netto preis). Bij invoer bent u de Nederlandse, tegenwoordig hogere, BTW verschuldigd maar deze kunt u verrekenen in uw aangifte voor de omzetbelasting. Indien u gebruik maakt van ons Premium of Premium + import pakket dan kan Das Import de aan te kopen auto intracommunautair verwerven en na invoer aan u leveren als BTW auto zonder dat u zich hiervoor in de fiscale materie hieromtrent hoeft te verdiepen. Wij doen dit dagelijks en hebben onze “Verklaring omtrent de hoedanigheid van belastingplichtige” klaar liggen om dit snel en efficiënt voor u uit handen te nemen. Als particuliere afnemer kunt u altijd rekenen met de prijs incl. de Duitse BTW (bruto preis) voor zover het een BTW-auto betreft en geen marge-auto. Er dient dan wel rekening te worden gehouden met voornoemd aandachtspunt in relatie tot de BTW dat geldt voor jonge auto's en/of auto's met een lage kilometerstand. 

Algemene beeldvorming van de verkopende partij en staat van de auto

U kunt er voor kiezen de in te voeren auto eerst te bekijken bij de verkopende partij en een proefrit te maken. De meeste van onze klanten kopen de te importeren auto echter op afstand, veelal in combinatie met een aankoopkeuring (meer daarover hieronder). Vaak zijn dit jonggebruikte auto's van merkdealers die dikwijls ook nog onder de Europees geldende fabrieksgarantie vallen. Bij een koop op afstand is het in ieder geval van groot belang dat u de juiste inschatting maakt omtrent de betrouwbaarheid van de verkopende partij. Het veiligste daarbij is om zo veel mogelijk te proberen zaken te doen met officiële merkdealers, maar er zijn ook genoeg betrouwbare kleinere handelaren. Daarnaast zullen er een aantal zaken gericht moeten worden onderzocht en moeten worden vastgelegd zodat u een juist beeld kunt vormen omtrent de staat van de auto en u tevens een zaak vormt om discussies achteraf zo veel mogelijk te voorkomen. Denk hierbij aan het in kaart brengen van of de auto ongeval vrij is, er gebreken of reparaties bekend zijn en van welke aard eventueel, of de auto opvallende gebruikerssporen heeft, wat de staat van de velgen is, wanneer de laatste servicebeurt is uitgevoerd, de aanwezigheid van alle benodigde documenten, etc. De antwoorden op voornoemde vragen geven een beter beeld dan wat u enkel uit de advertentie kunt opmaken. Vervolgens kunt u de afweging maken om zelf naar Duitsland af te reizen en de auto te bekijken of eventueel aanvullend een aankoopkeuring uit te voeren.

Indien u gebruik maakt van onze dienst voor aankoopafwikkeling (onderdeel van onze Premium en Premium + import pakketten) zullen wij u al voornoemd contact uit handen nemen, een check doen op de voertuighistorie en de aanwezigheid van alle benodigde auto import documenten zoals: Kenzeichen Teil I + II, Übereinstimmungsbescheinigung / Certificaat van Overeenkomst, onderhoudsboekje, etc., het koopcontract controleren, de aankooponderhandeling doen (indien wenselijk, wij berekenen u hiervoor 15% van de gerealiseerde onderhandelingskorting) en indien wenselijk de betaling aan Duitse dealer verzorgen (optioneel, tegen meerprijs).

Indien u de te importeren auto zakelijk wilt gaan rijden kan Das Import de auto intracommunautair verwerven en na invoer aan u leveren als BTW auto.

Wij doen voornoemde zaken dagelijks en hebben hier door de jaren heen geoptimaliseerde procedures voor ontwikkeld.

Aankoopkeuring auto Duitsland

Voor maximale zekerheid bij het kopen van een tweedehands auto in Duitsland kunt u er voor kiezen een onafhankelijke technische aankoopkeuring te laten uitvoeren. Wij kunnen dit eventueel voor u laten uitvoeren.

Hulp bij kopen en importeren auto Duitsland

Overweegt u een auto te kopen in Duitsland en deze naar Nederland te importeren? Wellicht kunnen wij u interesseren in onze auto import dienstverlening. Wij bieden onze dienstverlening aan in onderstaande pakketten. 

Basis
Import pakket
€624,99
Meest geschikt als u ervoor kiest de auto zelf te kopen bij de verkopende partij en deze zelf naar Nederland te rijden. Kies BASIS wanneer u uitsluitend ontzorgd wilt worden bij de registratie in Nederland. Lees meer
Meest gekozen
Premium
Import pakket
€1.665,59
€1.649,99
Kies PREMIUM als u volledig ontzorgd wilt worden. Onze adviseurs regelen het volledige importproces, inclusief contact met de verkoper, koopovereenkomst, verzekerd transport, 15 punten aankomstcheck en Nederlandse registratie. Lees meer
Meeste korting
Premium +
Import pakket
€1.931,79
€1.849,99
Kies PREMIUM + als uitsluitend het beste goed genoeg is voor u. Hiermee ontvangt dat beetje extra met versneld transport en een uitgebreidere 30 punten aankomstcheck. Lees meer

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.