Audi importeren

Een Audi importeren uit Duitsland kan u een flinke besparing opleveren. De grootste besparingen liggen in de leeftijdscategorie van zes tot 36 maanden oud, maar ook daarbuiten kan het lonen een Audi te kopen in Duitsland.

Naast de kosten overweging maakt het enorme aanbod van tweedehands Audi's in Duitsland dat Audi bij uitstek een merk is dat interessant is om te importeren. De auto-industrie is als, bijna letterlijk, de motor van de economie in Duitsland natuurlijk de nationale trots van het Duitse volk. Het is daarom niet verwonderlijk dat auto's in Duitsland over het algemeen beter zijn uitgerust dan in Nederland en goed worden onderhouden. Ook is er veel aanbod van jong gebruikte auto's met lage kilometerstanden die extra interessant zijn om te importeren. Let u overigens bij het kopen van een tweedehands Audi in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan namelijk implicaties hebben voor de BPM en/of BTW (zie ook: Minimum leeftijd en kilometerstand).

27.356 Duitse Audi's incl. BPM en import kosten

Zoekt u een jong gebruikte Audi uit Duitsland? Dan kunt u gemakkelijk via onderstaande zoekmodule zoeken in een aanbod van Duitse Audi's vanaf 2012 en jonger. Voor uw gemak hebben wij de BPM en importkosten al voor u berekend. De prijs die u ziet is dus rijklaar op Nederlands kenteken. U kunt ook zelf een Audi uitzoeken en ons een weblink daarvan sturen voor een gratis BPM berekening, lees daarvoor verder door onderaan deze pagina.

Audi modellen

Das Import heeft tientallen auto's uit Duitsland geïmporteerd van nog geen jaar oud met 10 tot 20 duizend kilometer op de teller voor totaalprijzen inclusief alle importkosten van gemiddeld 40 procent onder de Nederlandse nieuwwaarde. Naast het feit dat om voornoemde redenen de kans aanzienlijk groter is dat u in Duitsland een auto vindt die voldoet aan uw wensen, valt er dus veel geld te besparen met het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland. 

Audi kopen in Duitsland

Er worden jaarlijks tienduizenden tweedehands auto's in het buitenland gekocht en via paralel import naar Nederland geïmporteerd. In 2013 waren dit er ca. 88.000. Verreweg het grootste gedeelte hiervan wordt uit Duitsland ingevoerd. Audi is daarbij één van de populairdere merken om te importeren uit Duitsland. Via de diverse Duitse autosites kunt u zoeken in het aanbod van tweedehands Audi's die in Duitsland te koop staan.

Voor extra zekerheid is het echter aan te raden voornamelijk naar aanbod van officiële Audi dealers te kijken. Dit kan via onderstaande link:

Audi gebrauchtwagensuche

Das Import heeft er haar bedrijf van gemaakt het kopen en importeren van een auto uit Duitsland van A tot Z te begeleiden. Via onze auto import service kunt u het gehele of gedeeltelijke traject van het invoeren van een auto uit Duitsland aan ons uitbesteden. U bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de toegankelijke tarieven.

Audi gebrauchtwagen plus

Kosten invoeren

Als u een Audi wilt importeren uit Duitsland wilt u natuurlijk als eerste weten met welke kosten u rekening dient te houden. De voornaamste kostenposten zijn de aanschaf van de auto zelf, het transport en de BPM (zie ook: BPM berekenen). De aankoopafwikkeling, het transport en eventueel de prijsonderhandeling kunnen wij u (kosten)efficiënt uit handen nemen met onze diverse auto import service pakketten.

LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt

Bij het invoeren van een tweedehands Audi uit Duitsland wordt op de verschuldigde BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel (ook bekend als BPM tabel) een forfaitaire korting verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van het voertuig. Naarmate het voertuig ouder is neemt het kortingspercentage op de te betalen BPM bij invoer toe. De praktijk leert dat occasions met een leeftijd van tussen de zes en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane voor de BPM bij invoer zou doen geloven.

Een Nederlandse Audi in deze leeftijdscategorie is daardoor vaak minder hard afgeschreven in de BPM dan het percentage wat u op de bruto-BPM (nieuwprijs-BPM) mag afschrijven van de Belastingdienst Douane bij import van een vergelijkbare tweedehands Audi uit Duitsland. Dit verschil kan u al een flinke besparing in de te betalen BPM bij het invoeren van een Audi opleveren. De meeste particulieren betalen echter te veel BPM bij het importeren van een auto uit het buitenland. Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige, continu aan verandering onderhevige, regelgeving en per in te voeren auto altijd individueel alle verschillende toegestane manieren om de rest-BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de te betalen rest-BPM. Ons consult verdient zich hierdoor negen van de tien keer terug.

Dit is specialistisch werk. Wij hanteren te allen tijde het voordeligste BPM regime en werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze BPM aangiftes gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim vijftien jaar ervaring met het invoeren van auto's uit Duitsland voor u werken en betaal niet onnodig te veel rest-BPM bij het importeren van een auto door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

 

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

Bereken mijn kosten

 

Duitse occasions

Wij kunnen onder meer de volgende Audi occasions voor u uit Duitsland invoeren:

Audi A1
Audi S1
Audi RS1
Audi A2
Audi A3
Audi S3
Audi RS3
Audi A4
Audi S4
Audi RS4
Audi A5
Audi S5
Audi RS5
Audi A6
Audi S6
Audi RS6
Audi A7
Audi S7
Audi RS7
Audi A8
Audi S8
Audi Q3
Audi RS Q3
Audi Q5
Audi RS Q5
Audi Q7
Audi Q7 V12
Audi Q8

Audi SQ8
Audi RSQ8
Audi TT
Audi TTS
Audi TT RS
Audi R8
Uitvoeringen, onder meer: s edition, proline, proline s, attraction, ambition, ambiente, limousine, sportback, avant, allroad, quattro, coupé, cabriolet, roadster, s-line interieur, s-line exterieur

 

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.