Merk
Model

Hybride auto importeren

Een hybride auto importeren uit Duitsland is immens populair. De (hybride) combinatie tussen een elektrische en verbrandingsmotor spreekt mensen aan vanwege enerzijds de voordelen van elektrisch rijden en anderzijds de vrijheid van de traditionele verbrandingsmotor. Wanneer u een nieuwe auto wilt kopen en uw voorkeur hierbij uitgaat naar een PHEV (oftewel een plug in hybride), kunt u aanzienlijke bedragen besparen door, in plaats van in Nederland te winkelen, uw aanschaf in Duitsland te doen. De lagere autoprijzen in Duitsland bieden u, in combinatie met het grote aanbod van jonge gebruikte auto’s, een ideaal uitgangspunt om snel en tegen lage kosten de hybride auto van uw keuze te vinden. Daarnaast zijn de kosten om de auto in Nederland op kenteken te krijgen lager dan voor conventionele brandstof auto’s, dankzij de voor hybride auto's gunstigere BPM tarieven. Door deze voor minder vervuilende voertuigen gunstige Nederlandse regelgeving, vergt de import relatief weinig financiële investering. De enige barrière die u nog wel wacht, is het importtraject. Hiervoor kunt u echter een beroep doen op de dienstverlening van Das Import.

Waarom een hybride auto importeren uit Duitsland?

In Nederland hebben we al jarenlang te maken met een verre van optimale automarkt. Autobezit wordt in Nederland relatief zwaar belast door onder meer hoge aankoopbelastingen, in de vorm van BTW en BPM. Hierdoor zijn nieuwe auto’s verhoudingsgewijs duur – duurder dan in veel van de ons omringende landen. Om deze reden kiest het overgrote deel van de Nederlandse automobilisten voor een gebruikte auto. De vraag naar occasions is hierdoor hoog en de lage verkoopaantallen van nieuwe auto’s zorgen ervoor dat de prijzen van jonge occasions ook hoog zijn en de keuze vaak beperkt is. Ook zijn nieuw in Nederland geleverde auto's vaak slecht uitgerust vanwege bijtellingsregels. 

De situatie op de automarkt in Duitsland is opmerkelijk gunstiger. De verkopen van nieuwe auto’s liggen er veel hoger en dit resulteert weer in meer aanbod en lagere prijzen. Ook is het uitrustingsniveau van auto's vaak een stuk beter. Als Nederlandse koper kunt u hier uitstekend van gebruikmaken. Zeker bij minder zwaar met BPM belaste auto’s, zoals elektrische auto's en hybride auto’s, kunt u hiermee uw voordeel doen en aanzienlijke bedragen uitsparen wanneer u een Duitse occasion in Nederland invoert. Een elektrische auto importeren of een hybride auto importeren loont dus zeker. 

BPM berekenen hybride auto

Zoals gezegd is de bruto-BPM (en dus ook de rest-BPM bij import) voor hybride auto's een stuk lager dan voor traditionele brandstof auto's. Er is echter wel nog steeds BPM verschuldigd op dergelijke auto's. De BPM berekenen voor een hybride auto is niet eenvoudig voor een leek en is onder meer afhankelijk van factoren zoals welke brandstof (diesel of benzine) er naast de elektro motor geldt, wat de gecombineerde CO2-uitstoot is, de eerste toelating van de auto, etc. Soms is er bij import daarnaast ook nog de mogelijkheid om met een waardebepaling de rest-BPM lager te krijgen dan op basis van de afschrijvingstabel, hoewel dit bij lagere BPM bedragen vaak minder snel loont. 

Wilt u de rest-BPM bij import van een hybride auto weten? Dan is het vaak het handigst om eerst de URL / weblink van een advertentie van de auto die u heeft gevonden in onze automatische BPM calculator te plakken. Dit kan via voornoemde link of bovenaan onze website in het veld onder "Direct een online BPM berekening". Voor veel websites kunnen wij dan direct een BPM berekening tonen en anders kan u direct een offerte opvragen in het vervolgscherm. 

Als u nog geen auto op het oog heeft kunt u nog gemakkelijker hieronder direct uw zoektocht starten in de zoekmodule op onze website. U zoekt dan in uitsluitend aanbod van officiële merkdealers uit Duitsland en alle prijzen worden getoond inclusief de reeds berekende BPM. 

Merk
Model

 

Gemakkelijk importeren met onze auto import service

Das Import heeft jarenlange ervaring met de import van auto’s uit Duitsland. Al meer dan vijftien jaar houden we ons hiermee bezig. In die tijd veranderde er veel aan de regelgeving in Nederland, waardoor onze inventiviteit en creativiteit steeds weer op de proef werd gesteld. Inmiddels zijn we een gerespecteerde en toonaangevende aanbieder in ons marktsegment geworden, wat zich onder meer uit in ons sterk toegenomen volume en de privileges die de RDW en de Belastingdienst Douane ons hierom gunnen. Hierdoor kunnen wij tijdwinst bij het afhandelen van het registratie en importtraject realiseren. Dit laatste is natuurlijk weer een belangrijk voordeel voor u als klant.

Das Import biedt u niet in de laatste plaats veel gemak. Al vanaf het eerste begin, wanneer de zoekmachine op onze website u vliegensvlug de weg wijst naar uw nieuwe hybride auto. Hebt u die eenmaal gevonden, dan bepaalt u zelf welke u vervolgstappen u zet. U kunt kiezen voor het complete pakket van onze Auto Import Service, maar kunt er ook voor beslissen om een aantal elementen van het traject in eigen hand te houden.

Dring de kosten van autorijden terug en koop uw nieuwe PHEV in Duitsland. Das Import helpt u om zonder zorgen uw nieuwe auto uit Duitsland te importeren.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.