Merk
Model

Volvo importeren

Een Volvo importeren uit Duitsland kan een flinke besparing opleveren. Het grootste voordeel ligt in de leeftijdscategorie van zes tot 36 maanden oud, maar ook daarbuiten kan het lonen om een Volvo uit Duitsland in te voeren.

Naast de kosten overweging maakt het grotere aanbod van tweedehands Volvo's in Duitsland dat Volvo een merk is dat interessant is om te importeren. Auto's zijn in Duitsland over het algemeen beter uitgerust dan in Nederland en worden goed onderhouden. Ook is er veel aanbod van jong gebruikte auto's met lage kilometerstanden die interessant zijn om in te voeren naar Nederland. Let u overigens bij het kopen van een tweedehands Volvo in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan namelijk implicaties hebben voor de BPM en/of BTW (zie ook: Minimum leeftijd en kilometerstand).

8.760 Volvo's uit Duitsland incl. BPM en invoerkosten

Bij het zoeken naar een Duitse Volvo via de reguliere autowebsites zult u waarschijnlijk lastig een gevoel krijgen van wat dergelijke auto’s u rijklaar op Nederlands kenteken zullen gaan kosten. Wanneer u een jonggebruikte Volvo van 2012 of jonger zoekt hebben wij daar nu echter een perfecte oplossing voor. Door de Duitse vraagprijzen te vermeerderen met de rest-BPM en invoerkosten krijgt u een veel beter gevoel bij de totale prijs waar u rekening mee moet houden. Maar ook als u een andere Volvo in Duitsland op het oog heeft zijn wij u graag van dienst, lees daartoe verder onderaan deze pagina.

Volvo modellen

Sorteer op:
Volvo XC 60 T8 R-Design Plug-In Hybrid AWD
56.485
Volvo XC60 T5 2WD Momentum (EURO 6) Klima Navi
40.901
Volvo V60 T6 AWD R-Design Plug-In Hybrid (253 PS + 87 PS)
42.268
Volvo V60 Kombi Inscription T5 EU6d-Temp Leder LED Navi Keyless e-Sitze Holzausst. El. Hec
34.088
Volvo XC60 R-Design Plug-In Hybrid AWD T8 Twin Engine EU6d-T LED Navi Keyless Kurvenlicht
53.519
Volvo XC 40 Core Recharge sofort verfügbar LED W-LAN
45.490
Volvo XC 90 MHEV B5 AWD R Design ,7-Sitzer,NAVI,AHK,KISI,PANO,LED
84.620
Volvo V60 T6 R Design Recharge Plug-In ACC*RFK*AHK
49.612
Volvo XC40 R-Design Plug-In Hybrid 2WD T5 Twin Engine EU6d LED Keyless Kurvenlicht
44.322
Volvo XC60 R-Design AWD T5 Leder Navi Keyless Dyn. Kurvenlicht e-Sitze ACC Rückfahrkam. All
37.101

Das Import heeft tientallen auto's uit Duitsland geïmporteerd van nog geen jaar oud met 10 tot 20 duizend kilometer op de teller voor totaalprijzen inclusief alle importkosten van gemiddeld 40 procent onder de Nederlandse nieuwwaarde. Naast het feit dat om voornoemde redenen de kans aanzienlijk groter is dat u in Duitsland een auto vindt die voldoet aan uw wensen, valt er dus veel geld te besparen met het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland.

Volvo kopen in Duitsland

Er worden jaarlijks tienduizenden tweedehands auto's via paralel import naar Nederland geïmporteerd. In 2013 waren dit er ca. 88.000. Verreweg het grootste gedeelte hiervan wordt uit Duitsland ingevoerd. De auto's die het meest uit Duitsland worden geïmporteerd zijn van de Duitse automerken (respectievelijk Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW en Audi). Volvo is iets minder goed vertegenwoordigd in aantallen maar dat neemt niet weg dat er forse besparingen mogelijk zijn door een Volvo in Duitsland te kopen en deze te importeren. Omdat het voordeel van het importeren van een auto uit Duitsland grotendeels fiscaal is ingegeven, loont het ondanks dat Volvo geen Duits automerk is dus wel degelijk ook om een Duitse Volvo te kopen en in te voeren in Nederland. Te meer omdat import vooral interessant is het hogere segment.

Via de diverse Duitse autosites kunt u zoeken in het aanbod van tweedehands Volvo's dat in Duitsland te koop staat. Voor extra zekerheid is het echter aan te raden voornamelijk naar aanbod van officiële Volvo dealers te kijken. Dit kan via onderstaande link:

 

Volvo Gebrauchtwagenbörse

 

Das Import heeft er haar bedrijf van gemaakt het kopen en importeren van een auto uit Duitsland van A tot Z te begeleiden. Met onze auto import service pakketten kunt u het gehele of gedeeltelijke traject van het importeren van een auto uit Duitsland aan ons uitbesteden. U bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de scherpste tarieven in de markt. Voor een toegankelijk tarief kunnen wij u al van dienst zijn en regelen wij al het papierwerk en wordt uw importauto ingevoerd bij de RDW / Douane bij ons op locatie.

Volvo Selekt

Kosten invoeren

Als u een Volvo wilt invoeren uit Duitsland wilt u natuurlijk als eerste weten met welke kosten u rekening dient te houden. De voornaamste kostenposten zijn de aanschaf van de auto zelf, het transport en de BPM (zie ook: Totale kosten). De aankoopafwikkeling, het transport en eventueel de prijsonderhandeling kunnen wij u (kosten)efficiënt uit handen nemen met onze auto import service pakketten. Wij doen dit voor een vast bedrag voor geheel Duitsland.

LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt

Bij het invoeren van een tweedehands Volvo uit Duitsland wordt op de verschuldigde BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel (ook bekend als BPM tabel) een forfaitaire korting verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van de auto. Naarmate de auto ouder is neemt het kortingspercentage op de te betalen BPM bij invoer toe. De praktijk leert dat auto's met een leeftijd van tussen de zes en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane voor de BPM bij invoer zou doen geloven.

Een Volvo uit Nederland in deze leeftijdscategorie is daardoor vaak minder hard afgeschreven in de BPM dan het percentage wat u op de bruto-BPM (nieuwprijs-BPM) mag afschrijven van de Belastingdienst Douane bij import van een vergelijkbare tweedehands Volvo uit Duitsland. Dit verschil kan u al een flinke besparing in de te betalen BPM bij het invoeren van een Volvo opleveren. De meeste particulieren betalen echter te veel BPM bij het importeren van een auto uit het buitenland. Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige en continu aan verandering onderhevige regelgeving en per in te voeren auto altijd individueel alle verschillende toegestane manieren om de rest-BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de te betalen rest-BPM. Ons consult verdient zich hierdoor negen van de tien keer terug.

Dit is specialistisch werk. Wij hanteren te allen tijde het voordeligste BPM regime en werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze BPM aangiftes gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim vijftien jaar ervaring met het invoeren van auto's uit Duitsland voor u werken en betaal niet onnodig te veel rest-BPM bij het importeren van een auto door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

 

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

Bereken mijn kosten

Duitse occasions

Wij kunnen onder meer de volgende Volvo occasions voor u uit Duitsland invoeren:

 

Van onder meer de volgende uitvoeringen: Base, Kinetic, Momentum, Summum, R-design, Executive, R, T3, T4, T5, T6, V8, AWD, T4F, D2, D4, D5, D6, Cross Country, Plug-in Hybrid

 

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.