Totale kosten auto importeren uit Duitsland

Een auto importeren uit Duitsland kan u een flinke kosten besparing opleveren. Vooral jong gebruikte auto's uit het hogere segment leveren grote prijs verschillen op na invoer. 

Als u overweegt een tweedehands auto te importeren uit Duitsland (of een ander EU-land zoals een auto importeren uit België) wilt u natuurlijk als eerste weten met welke kosten u allemaal rekening dient te houden en wat de auto u na invoeren in totaal gaat kosten alles inclusief.

Om u enige indicatie te geven van de belangrijkste kosten waar u rekening mee moet houden bij het importeren van een auto uit Duitsland en welke prijzen wij hanteren voor onze dienstverlening hebben wij onderstaand een kosten overzicht voor u opgesteld.

Kosten auto import service

Indien u er voor kiest het importeren van een auto uit Duitsland geheel of gedeeltelijk uit te besteden dient u rekening te houden met kosten voor onze auto import service. Onderstaand vindt u een overzicht van onze importpakketten en de bijbehorende prijzen.

Basis
Import pakket
€624,99
Meest geschikt als u ervoor kiest de auto zelf te kopen bij de verkopende partij en deze zelf naar Nederland te rijden. Kies BASIS wanneer u uitsluitend ontzorgd wilt worden bij de registratie in Nederland. Lees meer
Meest gekozen
Premium
Import pakket
€1.665,59
€1.649,99
Kies PREMIUM als u volledig ontzorgd wilt worden. Onze adviseurs regelen het volledige importproces, inclusief contact met de verkoper, koopovereenkomst, verzekerd transport, 15 punten aankomstcheck en Nederlandse registratie. Lees meer
Meeste korting
Premium +
Import pakket
€1.931,79
€1.849,99
Kies PREMIUM + als uitsluitend het beste goed genoeg is voor u. Hiermee ontvangt dat beetje extra met versneld transport en een uitgebreidere 30 punten aankomstcheck. Lees meer

Aankoopprijs Duitse occasion

Daarnaast dient u allereerst natuurlijk rekening te houden met de kosten voor de aanschaf van de te importeren auto uit Duitsland, zie ook auto kopen Duitsland. Daarbij kunt u als particuliere afnemer altijd rekenen met de prijs incl. de Duitse BTW (Bruto Preis) voor zover het een BTW-auto betreft en geen marge-auto. Indien u gebruik maakt van onze Premium of Premium + import pakketten uit onze (bovenstaande) auto import service kunnen wij onder meer eventueel een aankooponderhandeling voor u voeren.

Indien u de te importeren auto zakelijk wilt gaan rijden dient u te rekenen met de prijs excl. de Duitse BTW (Netto Preis). Voorwaarde is dan wel dat u een BTW-auto uitzoekt en geen marge-auto. Bij invoer bent u de Nederlandse, tegenwoordig hogere, BTW verschuldigd maar deze kunt u verrekenen in uw aangifte voor de omzetbelasting. Indien u gebruik maakt van ons Premium of Premium + auto import pakket kan Das Import de auto intracommunautair verwerven en na invoer aan u leveren als BTW auto zonder dat u zich hiervoor in de fiscale materie hieromtrent hoeft te verdiepen. Wij doen dit dagelijks en hebben onze “Verklaring omtrent de hoedanigheid van belastingplichtige” klaar liggen om dit snel en efficiënt voor u uit handen te nemen.

Voor maximale zekerheid bij het aanschaffen van een Duitse occasion, kunt u er voor kiezen een onafhankelijke aankoopkeuring te laten uitvoeren. Wij kunnen dit voor u laten uitvoeren. De kosten hiervoor bedragen €200,- excl. BTW.

Kosten voor het vervoeren van de auto naar Nederland

Nadat de te importeren auto is aangeschaft in Duitsland dient deze naar Nederland vervoerd te worden. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden.

Indien u er voor kiest dit zelf te doen moet u rekening houden met de kosten voor een tijdelijk 5-daags kenteken voor het zelf over rijden van de importauto naar Nederland. Wij rekenen hier €200,- excl. BTW en verzending voor. Daarnaast dient u onder meer rekening te houden met de kosten voor het vervoer naar de verkopende partij (bijvoorbeeld een treinticket of vliegticket), brandstofkosten voor de terugreis en afhankelijk van de afstand naar de verkopende partij mogelijkerwijs zelfs een overnachting.

Het kan daarom interessant zijn gebruik te maken van onze dienst voor transport welke onderdeel uitmaakt van ons Premium of Premium + auto import pakket. Voor een vaste prijs voor geheel Duitsland zullen wij zorgen voor een verzekerd transport per oplegger voor uw in te voeren auto. Daarnaast zullen wij nog een flink aantal andere zaken voor u uit handen nemen als u dit pakket afneemt.

Kosten voor het invoeren van de auto bij de RDW / Douane

Nadat de te importeren auto naar Nederland is vervoerd dient deze ingevoerd te worden bij de RDW / Douane. Daarvoor dient u, naast eventuele brandstofkosten en rest-BPM (zie hieronder), rekening te houden met de €139,05 kosten voor RDW leges,  recycling, tenaamstelling en ca. €39,50 excl. BTW kosten voor de productie van kentekenplaten met opzetletters.

Wij kunnen de auto invoeren bij ons op locatie of u kunt er voor kiezen de auto zelf in te voeren bij de RDW, al dan niet met een door ons opgesteld BPM aangifte rapport met de laagst haalbare rest-BPM en acceptatiegarantie.

Indien u voor het laatste kiest raden wij u aan tijdig (uiterlijk 7:00 uur) bij de RDW aanwezig te zijn omdat het meestal erg druk is bij de RDW en bij de Douane en u anders onnodig lang moet wachten of soms zelfs helemaal niet aan de beurt komt vanwege de beperkte capaciteit (trek hier de gehele dag voor uit, het kan soms heel erg druk zijn).

Voor een klein bedrag regelen wij echter al het papierwerk en wordt uw importauto binnen één werkdag ingevoerd bij ons op locatie door de RDW en regelen wij vervolgens de Douane formaliteiten. De RDW komt bij ons op locatie dus wij rijden hiervoor niet met uw auto naar de RDW. Wij zullen voorts de BPM aangifte indienen, een controle uitvoeren op de aanwezigheid van alle benodigde import documenten, de registratie en keuring bij de RDW laten uitvoeren, de inklaring bij de Douane afhandelen en de BPM afdracht doen.

Tijdens het importproces (de RDW heeft na invoer van uw auto vijf tot negen werkdagen nodig voor het aanmaken van een kentekenbewijs) staat uw importauto gratis gestald op ons afgesloten parkeerterrein. In deze periode kunnen wij desgewenst zaken als inbouw van alarmsysteem (alarmklasse 1 t/m 5) of accessoires (uitgebreid leerpakket, Bluetooth telefoonvoorbereiding, iPod en iPhone integratie, LCD-schermen, TV-vrijschakling of andere multimedia zoals DVD, iPad, autocomputer, audio uitbreiding, etc.), chiptuning, garantie of verzekering faciliteren.

Kosten voor de BPM afdracht

Na voornoemde RDW registratie en keuring dient u naar de Douane te gaan voor de BPM-aangifte en afdracht. Hoeveel BPM er verschuldigd is bij invoer, is voor iedere auto verschillend.

Wij kunnen u snel en gratis een zeer gerichte indicatie afgeven van de te verwachten rest-BPM bij invoer onder het voordeligste BPM regime. U kunt bij ons via de diverse Duitse occasionsites een weblink aandragen van de eventueel in te voeren auto waar uw interesse naar uit gaat. Wij sturen u vervolgens binnen één werkdag een zeer gerichte BPM indicatie toe op basis van de verstrekte gegevens.

Indien uw overweging om een bepaalde auto in te voeren serieuzer wordt kunnen wij een exacte BPM berekening voor u maken. We zullen daartoe alle opties van een specifieke auto in kaart brengen en deze op basis van de bij deze opties behorende nieuwprijzen bij elkaar optellen en vermeerderen met de basisprijs van het desbetreffende merk / model om tot een oorspronkelijke nieuwprijs te komen van de te importeren auto. Vervolgens zullen we op basis daarvan en op basis van de overige specifieke variabelen zoals CO2-uitstoot e.d. een exacte en volledig onderbouwde af te dragen rest-BPM voor u berekenen onder het meest gunstige BPM regime.

LET OP: Voorkom dat u te veel BPM betaalt

De meeste particulieren betalen tegenwoordig te veel rest-BPM bij het importeren van een tweedehands auto uit het buitenland. Dit is uiteraard zonde van het geld en onnodig. Door slim gebruik te maken van de (helaas continu aan verandering onderhevige) regelgeving en per geval de verschillende toegestane manieren om BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de af te dragen BPM.

Dit is specialistisch werk. Door altijd het meest gunstige BPM regime te hanteren verdient ons consult zich in de meeste gevallen terug.

Wij werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze calculaties gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim vijftien jaar ervaring met het importeren van auto's voor u werken en betaal niet onnodig te veel BPM bij invoer door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

Gratis berekening BPM en importkosten

Voer hieronder een weblink van een in Duitsland geadverteerde auto in voor een online BPM berekening en een totaalprijs inclusief alle kosten waarvoor wij de desbetreffende auto kunnen importeren.

Direct online een BPM indicatie

Heeft u een auto gevonden op het internet? Voer hieronder de weblink van de advertentie in voor een online BPM indicatie en overzicht van de te verwachten importkosten.

Vul weblink advertentie in
Geen URL? Klik hier: BPM calculator

Al onze berekeningen en offertes zijn gratis en vrijblijvend. Wilt u alleen maar een indicatie van wat een bepaalde auto all in op Nederlands kenteken gaat kosten? Geen probleem, we doen u graag een voorstel voor een gegarandeerde totaalprijs zonder verrassingen achteraf.

188.423 importauto's inclusief BPM en importkosten

Om het u nog gemakkelijker te maken hebben wij een module ontwikkeld waarmee u in een aanbod van importauto's (uitsluitend van officiële merkdealers) van 2012 en jonger kunt zoeken waarbij alle prijzen inclusief BPM en importkosten worden weergegeven. 

Doorzoek het aanbod:

 

 

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.