Volkswagen importeren uit Duitsland

Een Volkswagen importeren uit Duitsland kan een aantrekkelijke optie zijn voor wie op zoek is naar een hoogwaardige VW voor een betere prijs dan in Nederland. Volkswagen is bekend om zijn betrouwbaarheid, innovatieve technologie en tijdloos design. De modellen van het Duitse concern blijven een immens populaire keuze onder Nederlandse autokopers. Het importeren van een gebruikte Volkswagen uit Duitsland biedt vele voordelen.

Wanneer u heeft besloten dat een Volkswagen uw volgende nieuwe auto zal zijn, overweeg dan eens het importeren vanuit Duitsland. Op deze pagina leest u over het proces van het importeren van een Volkswagen, inclusief de stappen om uw droomauto uit Duitsland te verkrijgen, de modellen die beschikbaar zijn, en de kosten die komen kijken bij het importeren. Let u overigens bij het kopen van een tweedehands Volkswagen in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan namelijk implicaties hebben voor de BPM en/of BTW (zie ook: Minimum leeftijd en kilometerstand).

51.075 Duitse Volkswagens incl. BPM en invoerkosten

Om het importeren van een jong gebruikte Volkswagen nog gemakkelijker voor u te maken kunt u onderstaand zoeken in een aanbod van Volkswagens uit Duitsland inclusief rest-BPM en invoerkosten. Het betreft auto’s van 2012 en jonger. Wilt u een oudere auto invoeren of een auto die hier niet tussen staat? Lees dan verder onderaan deze pagina, ook dan kunnen we u van dienst zijn. Bijvoorbeeld met een gratis BPM berekening.

 

Volkswagen modellen

Waarom een Volkswagen Importeren uit Duitsland?

Een Volkswagen importeren uit Duitsland biedt financiële voordelen. De prijzen van auto's in Duitsland zijn vaak lager vergeleken met die in Nederland, dankzij de grotere markt en de hogere concurrentie. Bovendien zijn de Volkswagen modellen in Duitsland vaak uitgerust met betere specs en extra opties. De auto’s zijn beter aangekleed. De mogelijkheid om eigenaar te worden van zo een Volkswagen uit Duitsland tegen een lagere prijs is toch een aantrekkelijk voordeel?

Populaire Volkswagen Modellen

Wanneer u overweegt een Volkswagen te importeren uit Duitsland, zijn er verschillende modellen waaruit u kunt kiezen, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een icoon in het compacte segment, bekend om zijn betrouwbaarheid en efficiëntie. Het importeren van een VW Golf uit Duitsland kan leiden tot het verkrijgen van een model met betere specificaties tegen een lagere prijs.

Volkswagen Passat

De Volkswagen Passat is een elegante sedan die bekendstaat om zijn ruime interieur en hoogwaardige afwerking. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en stijlvol voertuig, kan het importeren van een VW Passat uit Duitsland een uitstekende keuze zijn.

Volkswagen Tiguan

Deze compacte SUV combineert stijl, ruimte en technologische innovatie. Een Volkswagen Tiguan importeren uit Duitsland kan tot een behoorlijke besparing leiden voor deze comfortabele SUV.

Volkswagen Polo

Als een compactere keuze, biedt de Volkswagen Polo een mix van economie, stijl en betrouwbaarheid. Het importeren van een VW Polo uit Duitsland kan een slimme keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een economische en betrouwbare auto.

Volkswagen Touareg

De Volkswagen Touareg is een luxe SUV die veel biedt op het gebied van comfort, technologie en prestaties. Het importeren van een VW Touareg uit Duitsland kan een waardevolle optie zijn.

Stappenplan voor het Importeren van een Volkswagen uit Duitsland:

Het importeren van een Volkswagen uit Duitsland vereist een duidelijk stappenplan om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Hieronder volgt een uitgebreid stappenplan gebaseerd op het proces zoals DAS Import dat al jaren succesvol heeft toegepast.

Aankoop

Begin met het zoeken en kopen van de gewenste Volkswagen in Duitsland. Gebruik de betrouwbare website van DAS Import of van dealers in Duitsland, om het perfecte model met de juiste specificaties te vinden.

Transport

Na de aankoop moet uw Volkswagen naar Nederland worden vervoerd. Dit kan via een autotransportdienst van DAS Import. Eventueel is het transport te upgraden naar een sneltransport. Natuurlijk staat u vrij om het transport zelf te organiseren.

RDW Keuring

Eenmaal in Nederland, moet uw Volkswagen worden gekeurd en geregistreerd bij de RDW. Dit is een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat uw auto voldoet aan de Nederlandse voertuigeisen.

 BPM Aangifte

Na de RDW-keuring, moet u BPM (Belasting Personenauto's en Motorrijwielen) aangifte doen. DAS Import kan u helpen met de BPM-calculatie en aangifte. Zo bent u er zeker van dat u niet te veel betaalt.

Kenteken

Zodra de BPM is betaald, ontvangt u het Nederlandse kenteken voor uw Volkswagen. Nu is uw geïmporteerde Volkswagen klaar voor gebruik op de Nederlandse wegen.

Kosten van het Importeren uit Duitsland

Als u een Volkswagen wilt importeren uit Duitsland wilt u natuurlijk als eerste weten met welke kosten u rekening dient te houden. De voornaamste kostenposten zijn de aanschaf van de auto zelf, het transport en de BPM (zie ook: Totale kosten). De aankoopafwikkeling, het transport en eventueel de prijsonderhandeling kunnen wij u (kosten)efficiënt uit handen nemen met onze dienst auto import pakketten. Wij doen dit voor een vast bedrag voor geheel Duitsland. De totale kosten van het importeren van een Volkswagen uit Duitsland kunnen variëren, afhankelijk van het model en de specificaties van de auto. Hier zijn enkele kosten om rekening mee te houden:

Aankoopkosten

Logischerwijs kunt u geen Volkswagen kopen zonder voor het voertuig te betalen. De aankoopkosten omvatten de prijs van de auto zelf, evenals eventuele extra kosten die door de verkoper in rekening worden gebracht.

Transportkosten

De kosten voor het vervoer van de Volkswagen van Duitsland naar Nederland. Deze kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de afstand en de wijze van transport.

RDW Keuringskosten

Door de drukte bij de RDW kan het keurings- en registratieproces van een importauto soms lang op zich laten wachten. Voor DAS Import is dit echter een dagelijkse bezigheid, waardoor wij in staat zijn dit proces efficiënt voor u te beheren. Tegen een tarief van €200,- exclusief BTW zorgt DAS Import voor alle benodigde administratie en is uw importauto binnen één werkdag geregistreerd.

BPM

De BPM die betaald moet worden, kan variëren afhankelijk van de leeftijd, het model en de CO2-uitstoot van de auto.

Door het zorgvuldig plannen van uw importproces en het overwegen van de verschillende modellen en kosten, kunt u ervoor zorgen dat u de beste deal krijgt bij het importeren van een Volkswagen uit Duitsland. Het gebruikmaken van de diensten van een professioneel importbedrijf zoals DAS Import kan u helpen het proces soepel en succesvol te laten verlopen, zodat u kunt genieten van uw nieuwe Volkswagen op de Nederlandse wegen.

LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt

Bij het invoeren van een tweedehands Volkswagen uit Duitsland wordt op de verschuldigde BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel (ook bekend als BPM tabel) een forfaitaire korting verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van de occasion. Naarmate de occasion ouder is neemt het kortingspercentage op de te betalen BPM bij invoer toe. De praktijk leert dat occasions met een leeftijd van tussen de zes en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane voor de BPM bij invoer zou doen geloven.

Een Nederlandse tweedehands Volkswagen in deze leeftijdscategorie is daardoor vaak minder hard afgeschreven in de BPM dan het percentage wat u op de bruto-BPM (nieuwprijs-BPM) mag afschrijven van de Belastingdienst Douane bij import van een vergelijkbare tweedehands Volkswagen uit Duitsland. Dit verschil kan u al een flinke besparing in de te betalen BPM bij het invoeren van een Volkswagen opleveren. De meeste particulieren betalen echter te veel BPM bij het importeren van een auto uit het buitenland. Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige, continu aan verandering onderhevige, regelgeving en per in te voeren auto altijd individueel alle verschillende toegestane manieren om de rest-BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de te betalen rest-BPM. Ons consult verdient zich hierdoor negen van de tien keer terug.

Dit is specialistisch werk. Wij hanteren te allen tijde het voordeligste BPM regime en werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze BPM aangiftes gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim vijftien jaar ervaring met het invoeren van auto's uit Duitsland voor u werken en betaal niet onnodig te veel rest-BPM bij het importeren van een auto door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

Voordelig een Volkswagen uit Duitsland importeren met DAS Import

Een Volkswagen importeren uit Duitsland kan voor u een goede optie zijn, zowel financieel als kwalitatief. Met de lagere prijzen in Duitsland en de mogelijkheid om een beter uitgeruste auto te krijgen, liggen de voordelen voor de hand. Het proces van importeren uit Duitsland wordt vereenvoudigd met een helder stappenplan en de juiste begeleiding door DAS Import. Of u nu kiest voor een ruime SUV zoals de Tiguan of een efficiënte stadsauto zoals de Polo, het importeren van een Volkswagen uit Duitsland is een overweging waard. U kunt ook nog andere automerken laten importeren uit Duitsland zoals de Volvo en de Mini.

Volkswagen kopen in Duitsland

Er worden jaarlijks tienduizenden occasions in het buitenland gekocht en via paralel import naar Nederland geïmporteerd. Het grootste gedeelte hiervan wordt uit Duitsland ingevoerd en Volkswagen is daarbij na Mercedes-Benz het populairste merk om te importeren uit Duitsland. Grofweg één op de acht van alle geïmporteerde occasions is een Volkswagen.

Via de diverse Duitse autosites kunt u zoeken in het aanbod van tweedehands Volkswagens dat in Duitsland te koop staat. Voor extra zekerheid is het echter aan te raden voornamelijk naar aanbod van officiële Volkswagen dealers te kijken. Wanneer u in het Volkswagen aanbod zoals bovenaan deze pagina getoond zoekt, vindt u uitsluitend aanbod van officiële merkdealers. 

Das Import heeft er haar bedrijf van gemaakt het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland van A tot Z te begeleiden. Met onze auto import service pakketten kunt u het gehele of gedeeltelijke traject van het importeren van een auto uit Duitsland aan ons uitbesteden. U bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de scherpste tarieven in de markt. Voor een toegankelijk tarief kunnen wij u al van dienst zijn en regelen wij al het papierwerk en wordt uw importauto ingevoerd bij de RDW / Douane bij ons op locatie.

 

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

Bereken mijn kosten

Duitse occasions

Wij kunnen onder meer de volgende Volkswagen occasions voor u uit Duitsland invoeren:

Volkswagen Arteon 
Volkswagen T-roc
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo GTI
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf Plus
Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf R
Volkswagen Golf Variant
Volkswagen Golf Sportsvan
Volkswagen Golf Cabrio

Volkswagen Passat
Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Caddy Combi

Volkswagen Tiguan
Volkswagen Up

Volkswagen Touran
Volkswagen Sharan
Volkswagen Touareg

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.