Volkswagen importeren

Een Volkswagen importeren uit Duitsland kan een flinke besparing opleveren. De grootste besparingen liggen in de leeftijdscategorie van zes tot 36 maanden oud, maar ook daarbuiten kan het lonend zijn een Volkswagen te kopen in Duitsland en in te voeren naar Nederland.

Naast de kosten overweging maakt het enorme aanbod van tweedehands Volkswagen's in Duitsland dat Volkswagen bij uitstek een merk is dat interessant is om te importeren. De auto-industrie is als, bijna letterlijk, de motor van de economie in Duitsland natuurlijk de nationale trots van het Duitse volk. Het is daarom niet verwonderlijk dat auto's in Duitsland over het algemeen beter zijn uitgerust dan in Nederland en goed worden onderhouden. Ook is er veel aanbod van jong gebruikte auto's met lage kilometerstanden die extra interessant zijn om te importeren. Let u overigens bij het kopen van een tweedehands Volkswagen in Duitsland goed op de leeftijd en de kilometerstand. Dit kan namelijk implicaties hebben voor de BPM en/of BTW (zie ook: Minimum leeftijd en kilometerstand).

55.275 Duitse Volkswagens incl. BPM en invoerkosten

Om het importeren van een jong gebruikte Volkswagen nog gemakkelijker voor u te maken kunt u onderstaand zoeken in een aanbod van Volkswagens uit Duitsland inclusief rest-BPM en invoerkosten. Het betreft auto’s van 2012 en jonger. Wilt u een oudere auto invoeren of een auto die hier niet tussen staat? Lees dan verder onderaan deze pagina, ook dan kunnen we u van dienst zijn. Bijvoorbeeld met een gratis BPM berekening.

 

Volkswagen modellen

Volkswagen Tiguan Trendline
23.771
Volkswagen ID.3 Life
30.400
Volkswagen Golf Sportsvan JOIN
21.408
Volkswagen Passat GTE
28.971
Volkswagen Tiguan Allspace R-Line
58.210
Volkswagen Golf R
57.119
Volkswagen T-Cross
23.908
Volkswagen T-ROC Sport
23.218
Volkswagen Passat Variant Alltrack
56.392
Volkswagen Tiguan Active
48.879

Das Import heeft tientallen auto's uit Duitsland geïmporteerd van nog geen jaar oud met 10 tot 20 duizend kilometer op de teller voor totaalprijzen inclusief alle importkosten van gemiddeld 40 procent onder de Nederlandse nieuwwaarde. Naast het feit dat om voornoemde redenen de kans aanzienlijk groter is dat u in Duitsland een auto vindt die voldoet aan uw wensen, valt er dus veel geld te besparen met het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland.

Volkswagen kopen in Duitsland

Er worden jaarlijks tienduizenden occasions in het buitenland gekocht en via paralel import naar Nederland geïmporteerd. In 2013 waren dit er ca. 88.000. Het grootste gedeelte hiervan wordt uit Duitsland ingevoerd en Volkswagen is daarbij na Mercedes-Benz het populairste merk om te importeren uit Duitsland. Grofweg één op de acht van alle geïmporteerde occasions is een Volkswagen.

Via de diverse Duitse autosites kunt u zoeken in het aanbod van tweedehands Volkswagens die in Duitsland te koop staan. Voor extra zekerheid is het echter aan te raden voornamelijk naar aanbod van officiële Volkswagen dealers te kijken. Dit kan via onderstaande link:

Volkswagen Gebrauchtwagenbörse

Das Import heeft er haar bedrijf van gemaakt het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland van A tot Z te begeleiden. Met onze auto import service pakketten kunt u het gehele of gedeeltelijke traject van het importeren van een auto uit Duitsland aan ons uitbesteden. U bepaalt zelf in welke mate wij u ondersteunen en altijd tegen de scherpste tarieven in de markt. Voor een toegankelijk tarief kunnen wij u al van dienst zijn en regelen wij al het papierwerk en wordt uw importauto ingevoerd bij de RDW / Douane bij ons op locatie.

Das Welt Auto

Kosten invoeren

Als u een Volkswagen wilt importeren uit Duitsland wilt u natuurlijk als eerste weten met welke kosten u rekening dient te houden. De voornaamste kostenposten zijn de aanschaf van de auto zelf, het transport en de BPM (zie ook: Totale kosten). De aankoopafwikkeling, het transport en eventueel de prijsonderhandeling kunnen wij u (kosten)efficiënt uit handen nemen met onze dienst auto import pakketten. Wij doen dit voor een vast bedrag voor geheel Duitsland.

LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt

Bij het invoeren van een tweedehands Volkswagen uit Duitsland wordt op de verschuldigde BPM aan de hand van de BPM afschrijvingstabel (ook bekend als BPM tabel) een forfaitaire korting verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van de occasion. Naarmate de occasion ouder is neemt het kortingspercentage op de te betalen BPM bij invoer toe. De praktijk leert dat occasions met een leeftijd van tussen de zes en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane voor de BPM bij invoer zou doen geloven.

Een Nederlandse tweedehands Volkswagen in deze leeftijdscategorie is daardoor vaak minder hard afgeschreven in de BPM dan het percentage wat u op de bruto-BPM (nieuwprijs-BPM) mag afschrijven van de Belastingdienst Douane bij import van een vergelijkbare tweedehands Volkswagen uit Duitsland. Dit verschil kan u al een flinke besparing in de te betalen BPM bij het invoeren van een Volkswagen opleveren. De meeste particulieren betalen echter te veel BPM bij het importeren van een auto uit het buitenland. Door slim gebruik te maken van ondoorzichtige, continu aan verandering onderhevige, regelgeving en per in te voeren auto altijd individueel alle verschillende toegestane manieren om de rest-BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de te betalen rest-BPM. Ons consult verdient zich hierdoor negen van de tien keer terug.

Dit is specialistisch werk. Wij hanteren te allen tijde het voordeligste BPM regime en werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze BPM aangiftes gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim vijftien jaar ervaring met het invoeren van auto's uit Duitsland voor u werken en betaal niet onnodig te veel rest-BPM bij het importeren van een auto door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

 

Auto invoeren kosten

 

Duitse occasions

Wij kunnen onder meer de volgende Volkswagen occasions voor u uit Duitsland invoeren:

Volkswagen Beetle
Volkswagen Beetle Cabrio
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo GTI
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf Plus
Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf R
Volkswagen Golf Variant
Volkswagen Golf Sportsvan
Volkswagen Golf Cabrio
Volkswagen Jetta
Volkswagen Passat
Volkswagen Passat CC
Volkswagen Passat Variant
Volkswagen CC
Volkswagen Passat Alltrack
Volkswagen Caddy Combi
Volkswagen Scirocco
Volkswagen Scirocco R
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Up
Volkswagen Eos
Volkswagen Touran
Volkswagen Sharan
Volkswagen Touareg
Volkswagen Phaeton

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.