BPM aangifte rapport

Of u nou zelf een auto wilt importeren of u gebruik maakt van één van onze auto import service pakketten. Nadat de import auto door de RDW keuring is geweest zal er een BPM aangifte rapport moeten worden ingediend bij de Belastingdienst (voorheen Belastingdienst Douane). Dit aangifteformulier voor de BPM kunt u gewoon op de website van de Belastingdienst downloaden.

Het invullen van dit BPM aangifte formulier en het onderbouwen van de bij te sluiten BPM berekening (en eventueel koerslijst of taxatie) is echter specialistisch werk doordat er meerdere methodes zijn om de bruto-BPM te berekenen en daar bovenop ook nog eens meerdere methodes zijn om vervolgens de rest-BPM te berekenen. Het is uiteraard zaak hierbij de voordeligste combinatie te kiezen zonder daarbij fouten te maken die tot een naheffing of boete kunnen leiden. Voor een auto van 2007 die in 2014 wordt ingevoerd zijn er bijvoorbeeld al zeven verschillende BPM regimes die kunnen worden toegepast voor berekening van de bruto-BPM. Wanneer de voordeligste is gekozen zijn er vervolgens de afschrijvingstabel, vier koerslijsten of een taxatie toegestaan om de afschrijving van de BPM te bepalen. Dit zijn dus al 42 mogelijke combinaties om tot een te betalen rest-BPM bedrag te komen wat u op uw BPM aangifte rapport invult.

Voor slechts 60,- excl. BTW vullen wij op de voordeligste wijze uw volledige BPM aangifte rapport in, aangevuld met BPM berekening en onderbouwing zodat u de rest-BPM vervolgens zelf rechtstreeks aan de Belastingdienst kunt afdragen. Laat onze ruim tien jaar ervaring voor u werken en betaal niet te veel BPM door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw rest-BPM te calculeren. Wij garanderen u voorts dat uw BPM aangifte 100% wordt geaccepteerd door de Belastingdienst Douane (mits eventueel door u zelf aan ons aangeleverde gegevens kloppen uiteraard als u zelf de auto heeft aangeschaft).

Altijd het laagste rest-BPM bedrag met acceptatiegarantie

Bij het importeren van een gebruikte auto kunt u in uw BPM aangifte rapport naar keuze de bruto-BPM calculeren volgens de actuele BPM regeling of volgens de ten tijde van de eerste toelatingsdatum van de auto (in het buitenland) geldende historische BPM regeling. Per 1 juli 2012 is er door een subtiele wijziging in de kleine lettertjes van de BPM wetgeving zelfs nóg een variabele bijgekomen. De definitie van het historisch BPM-bedrag is namelijk aangepast waardoor bij het importeren van een auto ook een BPM regime mag worden toegepast dat gold in de periode tussen het tijdstip waarop de auto voor het eerst in het buitenland in gebruik werd genomen en het tijdstip van aangifte. Hierdoor wordt één en ander nog complexer maar anderzijds in veel gevallen ook voordeliger.

Naast de keuze voor het meest voordelige BPM regime is het van belang voor de juiste manier van afschrijven te kiezen. In veel gevallen kan het namelijk voordeliger zijn uw aangifte niet op de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane te baseren maar op basis van een koerslijst taxatiewaarde. Als u, binnen de regelgeving van de Belastingdienst Douane, kunt aantonen dat een auto meer is afgeschreven dan wat de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane aangeeft kunt u op basis van deze afschrijving uw rest-BPM aangeven. Dit dient wel conform de door de Belastingdienst gestelde eisen onderbouwd te worden.

Wanneer u uw BPM aangifte rapport door Das Import laat opstellen weet u zeker dat er altijd wordt gerekend met het meest gunstige BPM regime en de meest voordelige afschrijving. Dat is specialistisch werk aangezien er sinds 1993 vele tientallen wijzigingen in de BPM regeling zijn geweest. Het is voorts helaas onmogelijk voor alle importauto’s de meest gunstige regeling aan te wijzen aangezien tal van zaken zoals basisprijs, uitrustingsniveau, CO2-uitstoot, etc. daar een rol in spelen. Dit is dus voor iedere individuele auto anders en kan zelfs verschillen voor auto’s met dezelfde leeftijd van hetzelfde merk en model. Om dure fouten te voorkomen is het daarom raadzaam een specialist uw BPM aangifte rapport op te laten stellen. Doordat Das Import alle voornoemde factoren te allen tijde in acht neemt verdient ons consult zich in de meeste gevallen in veelvoud terug. Wij werken met hetzelfde officiële aangifte calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze calculaties gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of vertraging.

Volledig ingevuld BPM aangifteformulier

Voor slechts 60,- excl. BTW vullen wij op de voordeligste wijze uw volledige BPM aangifte rapport in, aangevuld met BPM berekening en onderbouwing zodat de rest-BPM vervolgens aan de Belastingdienst kan worden afdragen.

Wij berekenen voor u het af te dragen rest-BPM bedrag en vullen het BPM aangifteformulier volledig voor u in. De BPM aangifte wordt onderbouwd met een specificatie van de berekening en indien van toepassing een koerslijst taxatiewaarde. Wij berekenen vooraf de rest-BPM volgens alle toegestane methodes om de meest voordelige BPM berekening te garanderen. Daarnaast beoordelen wij of u via de tegenbewijs of koerslijst berekening voordeel op de BPM kunt behalen. Indien dit het geval is zullen wij u hierover berichten. Indien er een besparing te realiseren valt door uw aangifte te baseren op een koerslijst taxatiewaarde kan het zijn dat hiervoor extra kosten gemaakt moeten worden. Deze kosten verdient u uiteraard, meestal in veelvoud, weer terug door de besparing die u daarmee realiseert. Wij informeren u uiteraard te allen tijde vooraf over te realiseren besparingen en eventuele kosten voor taxeren.

Benieuwd naar de voordeligste BPM aangifte?

Benieuwd met hoeveel BPM u rekening dient te houden voor uw BPM aangifte? Stuur ons de weblink van een geadverteerde auto die u mogelijk wilt importeren of stuur ons, indien u de importauto al heeft aangeschaft, de gegevens van de auto. Wij zullen u dan vrijblijvend een zeer gerichte indicatie afgeven van de te verwachten rest-BPM.

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

Op de pagina BPM indicatie kunt u ons via het aanvraagformulier de gegevens van een auto sturen waarna wij u gratis een zeer gerichte indicatie van de BPM zullen toesturen.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.