Auto invoeren RDW / Douane

Wilt u een auto invoeren uit Duitsland? Voor slechts €200,- regelen wij al het papierwerk en wordt uw importauto binnen één werkdag ingevoerd bij ons op locatie door de RDW en regelen wij vervolgens de BPM aangifte. De RDW komt bij ons op locatie dus wij rijden hiervoor niet met uw auto naar de RDW. 

U heeft de te importeren auto reeds op eigen initiatief aangekocht en naar Nederland vervoerd (eventueel met gebruikmaking van ons tijdelijk 5-daags kenteken voor het zelf over rijden van de importauto) of maakt hiervoor gebruik van onze dienst voor transport en aankoopafwikkeling. De in te voeren auto zal vervolgens gekeurd en geregistreerd moeten worden bij de RDW en tot slot zal de BPM moeten worden aangegeven en afgedragen bij de Belastingdienst Douane.

Dit kan een hoop tijd in beslag nemen omdat het vaak erg druk is bij de RDW en de Belastingdienst. Daarnaast kan er flink wat tijd gaan zitten in het uitzoeken van het één en ander en het voorbereiden van de BPM aangifte voor de Belastingdienst Douane. Voor ons is dit echter dagelijkse routine waardoor wij het u efficiënt uit handen kunnen nemen. 

RDW

Wanneer u van onze dienst voor het invoeren van een auto bij de RDW gebruik maakt zullen wij vooraf controleren of alle benodigde import documenten aanwezig zijn. Vervolgens zullen wij uw auto bij ons op locatie laten keuren en invoeren door de RDW. Door het grote aantal auto's dat wij importeren komt de RDW bij ons op locatie keuren. Hierdoor hoeven wij niet heen en weer te rijden in uw auto van en naar het RDW keuringsstation. Bijkomend voordeel voor u om hiervan gebruik te maken is dat wij altijd snel uw auto kunnen laten keuren. Wanneer u zelf een auto invoert bij de RDW duurt het vaak lang om een afspraak te krijgen en is er daarnaast veel wachttijd bij het keuringsstation van de RDW zelf. 

Belastingdienst

Nadat de auto is gekeurd door de RDW zal er nog aangifte voor de BPM bij de Belastingdienst moeten worden gedaan. Hiertoe zullen wij vooraf de BPM berekening en aangifte voorbereiden zodat de BPM afdracht en inklaring bij de Belastingdienst Douane snel en efficiënt kunnen verlopen. Wanneer u uw auto door ons laat invoeren houden wij in de BPM aangifte rekening met toepassing van het voordeligste BPM regime. De kosten voor onze dienstverlening verdient u hierdoor bijna altijd al meer dan terug.

Na ontvangst van het kentekenbewijs zullen wij uw auto uitrusten met luxe kentekenplaten met nette oplegletters. In tegenstelling tot de standaard kentekenplaten, waarbij de letters in de kentekenplaat worden geperst, worden bij luxe kentekens de letters als het ware op de kentekenplaat gelegd. Dit geeft een mooi effect en is in onze optiek onmisbaar op iedere auto uit het luxe segment.

Kosten

Naast onze fee van €200,- voor het invoeren van uw auto door de RDW dient u rekening te houden met de volgende kosten voor het importeren van een auto uit een EU-land:

  • RDW leges en tenaamstellingsbewijs (€107,20)
  • BPM aangifte Douane (€60,-)
  • Productie en montage luxe kentekenplaten  (€39,50)
  • Professionele handwasbeurt (€30,-)
  • Stallingskosten (€40,-)
  • Allrisk verzekering rijrisico (€25,-)
  • Indien toepasselijk rest-BPM

Wij komen te allen tijde vooraf een vaste totaalprijs met u overeen waardoor u niet voor verrassingen komt te staan. Zie ook onze pagina kosten auto importeren.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW *

* Over BPM en RDW leges wordt geen BTW geheven

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar