6. Uw importauto uit Duitsland rijklaar op kenteken

Nadat uw uit Duitsland te importeren auto is geregistreerd en gekeurd bij de RDW, de BPM aangifte is gedaan en de BPM is voldaan aan de Belastingdienst Douane is uw auto ingevoerd (zie ook: Auto invoeren RDW / Douane). Het duurt hierna over het algemeen vijf tot zeven werkdagen voordat het kentekenbewijs wordt afgegeven door de RDW. U ontvangt altijd de laatste cijfer / letter combinatie uit de dan geldende kentekenreeks bij het importeren van een auto (tenzij het een herinvoer betreft).

Met dit nieuw afgegeven kentekenbewijs kunt u kentekenplaten laten maken bij een door de RDW erkende producent van GAIK kentekenplaten of wanneer u gebruik maakt van onze invoer service dan zullen wij dit voor u doen uiteraard en monteren we ze op uw ingevoerde auto.

Uw importauto is nu klaar voor aflevering op Nederlands kenteken!

Luxe kenteken met opzetletters

Wanneer u gebruik maakt van onze dienstverlening voor het invoeren van uw importauto bij de RDW / Douane zullen wij uw geïmporteerde auto altijd uitrusten met luxe kentekens met opzet letters. In tegenstelling tot de standaard kentekenplaten, waarbij de letters in de kentekenplaat worden geperst, worden bij luxe kentekens de letters op de kentekenplaat gelegd. Dit geeft een mooi effect en is in onze optiek onmisbaar op iedere auto uit het hogere segment.

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar