Aankoopafwikkeling en nazorg bij de aankoop van uw import auto in Duitsland

Het aanschaffen van een auto in Duitsland kent veel voordelen maar, als u niet weet wat u doet, ook wel een aantal mogelijke valkuilen. Omdat het vaak om grote bedragen gaat kunnen fouten al snel duur uitpakken en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Om te genieten van de voordelen en de valkuilen te vermijden, kunt het beste gebruik maken van het Premium of Premium + pakket uit onze auto import pakketten. In deze pakketten zit onze dienstverlening “aankoopafwikkeling en nazorg” standaard verweven en hiermee geniet u gedurende het gehele proces van onze expertise en ondersteuning bij het importeren van uw auto uit Duitsland. Zo loopt u geen onnodige risico's. Das Import hanteert een vast protocol hiervoor. Dit protocol is in de afgelopen 20 jaar gebruikt bij de aanschaf van meer dan 20.000 geïmporteerde voertuigen uit Duitsland en continue geoptimaliseerd. Dankzij ons vaste protocol weet u zeker dat alle belangrijke punten worden nagelopen gedurende het gesprek met de verkopende partij. 

Aankoopafwikkeling

De aankoopafwikkeling is optioneel voor het Basis import pakket en maakt standaard onderdeel uit van het Premium en Premium + pakket. Het vangt aan wanneer wij namens u in contact treden met de verkopende partij. Het houdt in dat wij al het benodigde Duitse dealer contact voor u voeren, navraag bij de verkoper doen naar de voertuighistorie en de aanwezigheid van alle benodigde auto import documenten zoals: Kenzeichen Teil I + II, Übereinstimmungsbescheinigung / Certificaat van Overeenkomst, onderhoudsboekje, het koopcontract en nog wat zaken controleren. Ook wanneer u zelf de koop al heeft georganiseerd en gebruik wilt maken van het Premium of Premium plus pakket kunnen wij in contact treden met de verkopende partij en aan de hand van de koopovereenkomst alles navragen.

Onderhandeling over de prijs bij de aankoop

Wij kunnen indien wenselijk ook de aankoop prijs onderhandeling doen.
Optioneel: wij berekenen u hiervoor 15% van de gerealiseerde onderhandelingskorting. Zo weet u zeker dat ook wij belang hebben voor de beste prijs voor u. 

Zakelijke aanschaf van uw import auto in Duitsland

Indien u de te importeren auto zakelijk wilt gaan rijden kan Das Import bemiddelen bij een traject waarin uw bedrijf de auto intracommunautair verwerft. Of indien wenselijk kunnen wij dit zelfs voor u doen en na invoer de auto aan u doorleveren als BTW auto zonder dat u zich hiervoor in de fiscale materie hieromtrent hoeft te verdiepen. Wij doen beide trajecten dagelijks en hebben onze “Verklaring omtrent de hoedanigheid van belastingplichtige” klaar liggen om dit snel en efficiënt voor u uit handen te nemen.

LET OP: wij bieden onze diensten voor transport en aankoopafwikkeling, welke onderdeel uitmaken van ons Premium en Premium + import pakket, niet aan voor auto’s die particulier worden aangeboden (“Privatanbieters”) en slechts beperkt voor auto’s die niet bij officiële merkdealers geadverteerd staan en/of ouder dan tien jaar zijn. In onze ervaring kleven er te veel risico’s aan het aankopen van dit soort auto’s op afstand. U kunt dergelijke auto’s met ons Basis import pakket uiteraard wel door ons laten invoeren bij de RDW nadat u de auto zelf heeft overgereden naar Nederland (al dan niet in combinatie met een tijdelijk 5-daags kenteken) of u kunt gebruik maken van een door ons opgesteld BPM aangifterapport.

Onafhankelijke technische aankoopkeuring

Indien wenselijk kunnen we tegen meerprijs één en ander combineren met een onafhankelijke technische aankoopkeuring. Doorgaans kunnen wij dan een eventuele negatieve uitkomst van de aankoopkeuring als ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst laten opnemen.

Nazorg

Onze dienstverlening stopt niet per se bij het importeren van uw auto. Als u kiest voor het Premium of Premium Plus importpakket bieden wij standaard ook een zekere nazorg indien dat nodig zou zijn. Mocht u ondersteuning nodig hebben in de communicatie met de verkopende partij of lokale merkdealer bijvoorbeeld over garantiezaken en dergelijke, dan helpen wij u hier vrijblijvend mee. Als er dus bijvoorbeeld onverhoopt iets kapot zou gaan aan uw auto en u dit onder de garantie kan claimen dan helpen wij u met alle communicatie. In de meeste gevallen kan dit overigens gewoon in Nederland bij de merkdealer. Soms zijn er echter andere situaties denkbaar waarin contact met de verkopende partij noodzakelijk is en daar helpen we u dan graag bij. 

LET OP: wij raden u aan bij problemen en vooral bij garantiezaken altijd eerst uw contactpersoon bij Das Import te raadplegen. Bij bepaalde garantie producten die ook in Nederland gelden dient u soms bijvoorbeeld wel eerst formeel melding te hebben gedaan of toestemming te vragen voordat u een reparatie laat uitvoeren in Nederland. Als u dit niet doet kan het zijn dat u ook niet in aanmerking komt voor vergoeding. Bij fabrieksgarantie en de meeste officiële merk garanties speelt dit niet, maar in bepaalde gevallen wel. Als u onze medewerkers laat meedenken voorkomt u mogelijk achteraf meer problemen en wordt uw probleem hopelijk op de snelste en beste manier verholpen.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.