1. Auto import Duitsland - stappenplan

Een auto importeren uit Duitsland kan u een grote besparing opleveren. Bij het invoeren van een Duitse occasion komt echter wel het één en ander kijken. Om u enige houvast te geven over hoe het werkt hebben we een stappenplan voor auto import uit Duitsland voor u uiteen gezet.

Wat komt er allemaal kijken bij het invoeren van een auto

Om u inzicht te geven in alle zaken die van belang kunnen zijn bij de import van een auto uit Duitsland hebben wij het volledige import proces opgedeeld in de belangrijkste stappen, van de aanschaf van de auto tot het wegrijden in uw import auto op Nederlands kenteken. Klik op het desbetreffende onderdeel voor meer informatie.

Aankoop

1. Auto kopen in Duitsland

De import van een auto uit Duitsland begint uiteraard bij de aanschaf van de in te voeren auto zelf. Het verdient de aanbeveling hierin zorgvuldig te werk te gaan om een eventuele miskoop te voorkomen.

Transport

2. Autotransport Duitsland

Nadat u uw uit Duitsland te importeren auto heeft aangeschaft dient u deze naar Nederland te vervoeren. U kunt er voor kiezen de auto zelf over te rijden of de importauto per oplegger te transporteren.

RDW

3. Auto invoeren RDW

Wanneer de in te voeren auto in Nederland is aangekomen zal deze door de RDW moeten worden geregistreerd en worden gekeurd. Dit kunt u zelf doen op afspraak bij een RDW keuringsstation of dit gebeurt bij ons op locatie als u de auto door ons laat invoeren.

BPM

4. BPM aangifte

Na de RDW keuring en registratie zal er voor de te importeren auto BPM aangifte en afdracht moeten worden gedaan.  
LET OP: voorkom dat u te veel BPM betaalt.

Extra's

5. Extra's

Als alle voornoemde stappen zijn doorlopen duurt het doorgaans 5-9 werkdagen voordat de RDW een kenteken afgeeft. In deze periode kunnen extra's zoals een polijstbeurt, de inbouw van een alarm of accessoires het beste plaatsvinden.

Rijklaar

6. Uw importauto rijklaar op Nederlands kenteken

Zodra er een kenteken is afgegeven door de RDW ontvangt u een kentekenbewijs waarmee de kentekenplaten kunnen worden aangemaakt. Uw importauto is nu rijklaar!

 

Auto import service

Heeft u weinig tijd of bent u toch nog huiverig de import van een auto uit Duitsland zelf te organiseren dan kunt u de import van uw volgende auto uit Duitsland geheel of gedeeltelijk uit handen geven. Een Duitse auto kopen en invoeren naar Nederland is een bewerkelijk proces waar veel zaken mis kunnen gaan. Wij hebben in de afgelopen tien jaar vele honderden auto’s geïmporteerd en kennen daardoor het proces in al haar facetten en weten waar de valkuilen en (on)mogelijkheden liggen.

Door u met een helder gestructureerde aanpak actief door het volledige auto import proces te begeleiden denken wij toegevoegde waarde te kunnen bieden. Van oriëntatie tot en met het wegrijden in uw importauto op Nederlands kenteken. Wij zorgen ervoor dat u steeds weet waar u staat, wat er gaat komen en dat u voorbereid bent op de beslissingen die u moet nemen. 

Wij kunnen u van dienst zijn bij het invoeren van uw auto al dan niet in combinatie met de aankoopafwikkeling en het transport

Zelf importeren

Ook wanneer u geen gebruik wenst te maken van onze auto import service kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer u zelf een auto importeert zal u namelijk aangifte moeten doen van de BPM. Het invullen van dit BPM aangifte formulier en het onderbouwen van de bij te sluiten BPM berekening (en eventueel koerslijst of taxatie) is echter specialistisch werk doordat er meerdere methodes zijn om de bruto-BPM te berekenen en daar bovenop ook nog eens meerdere methodes zijn om vervolgens de rest-BPM te berekenen.

Voor slechts €50,- (excl. BTW) vullen wij op de voordeligste wijze uw volledige BPM aangifteformulier in, aangevuld met BPM berekening en onderbouwing zodat u deze zelf kunt indienen bij de Belastingdienst Douane en u vervolgens zelf de BPM kunt afdragen. Voor meer informatie over deze dienst verwijzen wij u naar de pagina BPM aangifte rapport.

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar