BPM berekening

U heeft op één van de Duitse autosites een auto gevonden die u mogelijkerwijs wilt importeren? Dan zal u waarschijnlijk allereerst een berekening van de BPM willen maken om in te kunnen schatten of het loont om een dergelijke auto in te voeren. Wij kunnen u met onze online BPM calculator snel en gratis een zeer gerichte indicatie geven van de te verwachten rest-BPM onder het voordeligste BPM regime. 

Exacte berekening en BPM aangifte rapport

Indien uw overweging om een bepaalde auto te importeren serieuzer wordt kunnen wij een exacte BPM berekening voor u maken en een BPM aangifte rapport opstellen. We zullen daartoe, waar mogelijk aan de hand van het chassisnummer, alle opties van een specifieke auto in kaart brengen en deze op basis van de bij deze opties behorende nieuwprijzen bij elkaar optellen en vermeerderen met de basisprijs van het desbetreffende merk / model om tot een oorspronkelijke nieuwprijs te komen van de in te voeren auto. Vervolgens zullen we op basis daarvan en op basis van de overige specifieke variabelen zoals CO2-uitstoot e.d. een exact rest-BPM bedrag voor u berekenen onder het voordeligste BPM regime en een volledig BPM aangifte rapport opstellen. Wij rekenen hiervoor €60,- excl. BTW.

De aangifte van de rest-BPM zal worden onderbouwd met een specificatie van de berekening en indien van toepassing een koerslijst taxatiewaarde. Om de meest voordelige BPM berekening te garanderen berekenen wij vooraf de BPM volgens alle toegestane methodes. Daarnaast beoordelen wij of u via de tegenbewijs of koerslijst berekening voordeel op de te betalen rest-BPM kunt behalen. Als dit zo is zullen wij u berichten hierover. Als er een besparing mogelijk is door uw aangifte te baseren op een koerslijst taxatiewaarde kan het zijn dat hiervoor extra kosten gemaakt moeten worden. Deze kosten verdient u echter dan weer terug (meestal in veelvoud) door de besparing die u daarmee realiseert. Uiteraard informeren wij u altijd vooraf over te realiseren besparingen en eventuele kosten voor taxeren zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

U kunt deze exacte BPM berekening en BPM aangifte rapport afnemen in combinatie met onze dienst Auto invoeren RDW / Douane. Wanneer u van deze dienstverlening gebruik maakt zullen wij de volledige BPM aangifte voor u afhandelen en de auto fysiek invoeren bij de RDW en vervolgens de Douane. U kunt er echter ook voor kiezen zelf de auto in te voeren en alleen het invullen van uw BPM aangifte rapport uit te besteden.

Toepassing gunstigste BPM-regime

Veel particulieren berekenen onnodig te veel rest-BPM bij het importeren van een tweedehands auto uit het buitenland. Door slim gebruik te maken van continu aan verandering onderhevige en ondoorzichtige regelgeving en per geval verschillende toegestane manieren om BPM te berekenen te toetsen, kunt u fors besparen op de af te dragen BPM.

Deze BPM berekeningen maken is specialistisch werk. Door altijd het voordeligste BPM regime te hanteren in onze BPM berekeningen verdient ons consult zich in veel gevallen terug. Wij werken met hetzelfde officiële aangifte calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze BPM berekeningen gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of vertraging. Laat onze ruim tien jaar ervaring voor u werken en betaal niet te veel BPM door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw rest-BPM te berekenen.

Nog makkelijker: doorzoek 191.034 importauto's incl. BPM

Wanneer u een Duitse importauto van 2012 of jonger zoekt hebben wij het u nog makkelijker gemaakt. Via onderstaande zoekmodule doorzoekt u een aanbod van importauto's uit Duitsland waarbij de genoemde prijzen inclusief BPM en de import kosten zijn.

Maak hieronder uw selectie:


Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.