Informatie omtrent Corona Lees meer

Douane auto invoeren Nederland

Na de RDW keuring en registratie moet de auto die u wilt invoeren langs de Douane voor de aangifte en afdracht van de BPM en inklaring Bij de Douane een auto invoeren is op zichzelf niet ingewikkeld.

Het kan echter een bewerkelijke klus zijn alle Douane documenten voor te bereiden en op de meest voordelige manier aangifte te doen van de BPM. Daarnaast neemt de fysieke inklaring uiteraard ook tijd in beslag. Er worden jaarlijks vele honderdduizenden auto's geïm- en exporteert waardoor het erg druk kan zijn bij het Douane kantoor. van de auto. Wij kunnen de auto invoeren bij de RDW / Douane voor u of u kunt er voor kiezen de auto zelf in te voeren (eventueel met gebruikmaking van onze dienst voor het opstellen van een Douanerapport).

BPM afdracht

Hoeveel BPM er verschuldigd is bij de Douane tijdens het invoeren van een tweedehands auto, is voor iedere auto verschillend. Wij kunnen u snel en gratis een zeer gerichte indicatie afgeven van de te verwachten rest-BPM bij invoer onder het voordeligste BPM regime. U kunt bij ons een weblink van een advertentie van één van de Duitse occasionsites aandragen waar uw interesse eventueel naar uit gaat. Wij sturen u vervolgens binnen één werkdag een zeer gerichte BPM indicatie toe op basis van de verstrekte gegevens.

Indien uw overweging om een bepaalde auto in te voeren serieuzer wordt kunnen wij een exacte BPM berekening voor u maken en een BPM aangifte rapport opstellen. Hiervoor rekenen wij €50,-. We zullen daartoe alle opties van een specifieke auto in kaart brengen en deze op basis van de bij deze opties behorende nieuwprijzen bij elkaar optellen en vermeerderen met de basisprijs van het desbetreffende merk / model om tot een oorspronkelijke nieuwprijs te komen van de te importeren auto. Vervolgens zullen we op basis daarvan en op basis van de overige specifieke variabelen zoals CO2-uitstoot e.d. een exacte en volledig onderbouwde af te dragen rest-BPM voor u berekenen onder het voordeligste BPM regime.

Voorkom te hoge BPM afdracht

De meeste particulieren betalen tegenwoordig te veel rest-BPM bij de Douane wanneer zij zelf een tweedehands auto uit het buitenland invoeren. Dit is uiteraard zonde van het geld en onnodig. Door slim gebruik te maken van de (helaas continu aan verandering onderhevige) regelgeving en per geval de verschillende toegestane manieren om BPM mogelijkerwijs te drukken te toetsen, kunt u fors besparen op de af te dragen BPM bij de Douane. Dit is specialistisch werk. Door altijd het voordeligste BPM regime toe te passen bij het invoeren van een auto verdient ons consult zich in veel gevallen terug.

Wij werken met hetzelfde officiële aangifte en calculatie programma als de Belastingdienst Douane waardoor onze calculaties gegarandeerd worden geaccepteerd en u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte extra kosten, naheffingen of onnodige vertraging. Laat onze ruim tien jaar ervaring met het invoeren van auto's voor u werken en betaal niet onnodig te veel BPM bij invoer door met onervaren partijen in zee te gaan of op onvoordelige wijze zelf uw BPM te calculeren.

Service voor het invoeren van uw auto

Indien u gebruik maakt van onze dienst auto invoeren RDW / Douane regelen wij voor slechts €200,- al het papierwerk en wordt uw in te voeren auto binnen één werkdag ingevoerd door onze chauffeursdienst bij de RDW en vervolgens de Douane. Voor dit bedrag zullen wij een controle uitvoeren op de aanwezigheid van alle benodigde invoer documenten, de keuring en registratie bij de RDW laten uitvoeren, de inklaring bij de Douane afhandelen en de BPM afdracht doen.

Zelf importeren

Als u liever zelf uw auto invoert kunnen wij ook uitsluitend het BPM aangifte rapport voor u opstellen. Wij rekenen hiervoor slechts €50,- en hiervoor krijgt u gegarandeerd de laagst haalbare BPM.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW *

* Over BPM wordt geen BTW geheven

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. Douane
5. Inbouw
6. Rijklaar