Verzekering import auto uit Duitsland

Omdat wij graag een totaaloplossing bieden, faciliteren wij ook het verzekeren van import auto's uit Duitsland. Wij werken nauw samen met een verzekeraar met zeer aantrekkelijke tarieven en bovendien de mogelijkheid uw importauto al in tijdelijke dekking te nemen voordat de auto daadwerkelijk is geïmporteerd en het Nederlandse kentekenbewijs is aangemaakt door de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer).

Hierdoor kan uw te importeren auto gedurende het importproces al worden verzekerd waardoor dit niet op het laatste moment nog geregeld hoeft te worden en u geen onnodig risico loopt door zonder verzekering een import auto te bezitten.

Direct casco dekking nog voordat er een kenteken is afgegeven

In tegenstelling tot de meeste verzekeringsmaatschappijen kan onze verzekeraar uw importauto uit Duitsland op basis van het chassisnummer (ook wel bekend als Voertuig Identificatie Nummer of framenummer) in de voorlopige dekking op een allrisk verzekering (WA + volledig casco) nemen nog voordat de RDW een Nederlands kenteken en meldcode (de laatste vier cijfers van het VIN-nummer) heeft afgegeven.

Voordat er een Nederlands kenteken en meldcode bekend zijn zullen er namelijk al behoorlijk wat dagen verstreken zijn. Nadat de te importeren auto naar Nederland is vervoerd (u kunt de importauto zelf overrijden naar Nederland of wij kunnen voor u de importauto transporteren) zal de auto ingevoerd moeten worden (indien wenselijk kunnen wij de auto invoeren), na het invoeren van de auto en de afdracht van de BPM bij de Douane heeft de RDW voorts gemiddeld nog ca. vijf tot zeven werkdagen nodig voor het aanmaken van het Nederlandse kentekenbewijs.

Tijdelijke auto import verzekering niet altijd noodzakelijk

Er zijn partijen in de markt die een aparte tijdelijke auto importverzekering met 15 dagen WA-dekking aanbieden voor occasions die nog op buitenlands kenteken staan en ingevoerd moeten worden in Nederland. Indien u echter van onze diensten gebruik maakt is deze relatief dure verzekering niet nodig omdat de voorlopige dekking reeds op de polis van uw uiteindelijke autoverzekering geldt. Zo bespaart u dus onnodige kosten. Of u nu kiest voor een WA autoverzekering, een WA + beperkt casco autoverzekering of een allrisk autoverzekering (WA + volledig casco), uiteindelijk wilt u uw geïmporteerde auto zo goedkoop en efficiënt mogelijk op Nederlands kenteken krijgen. Wij begrijpen dit en zullen u daarom te allen tijde van een eerlijk advies voorzien.

Uiteraard wordt er voordat we de auto in voorlopige dekking zullen nemen eerst contact met u opgenomen voor een premievoorstel voor uw uiteindelijke autoverzekering en de overige voorwaarden zodat u niet voor verrassingen komt te staan en vooraf weet waar u aan toe bent.

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. Douane
5. Inbouw
6. Rijklaar