Verzekering import auto uit Duitsland

Omdat wij graag een totaaloplossing bieden, faciliteren wij ook het verzekeren van import auto's uit Duitsland.

Verzekering auto import service

Ten eerste voor de klanten van onze auto import service bieden wij een aanvullende allrisk verzekering voor het transport en een allrisk dekking voor de auto's die bij ons gestald staan. Dit lijkt vanzelfsprekend maar dat is het helaas niet.

Verzekering transport importauto

De verzekering voor het transport van auto's is in de transport- en importbranche in vrijwel alle gevallen gedekt onder toepassing van de algemene vervoerscondities AVCM, AVC en CMR voor transport per oplegger. Dat klinkt natuurlijk mooi zo een dekking, maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat dit een verzekerd bedrag per kilogram inhoudt en dat dit voor de meeste auto's neerkomt op een behoorlijke onderverzekering. Het is dus zaak u hier goed over te laten informeren wanneer u een auto laat transporteren. Om dit risico te voorkomen bieden wij een aanvullende allrisk dekking hiervoor als u gebruik maakt van onze diensten. 

Verzekering stalling tijdens import proces

Veel garage- en/of importbedrijven denken (en communiceren) allrisk dekking te hebben in hun garagepolis voor een auto die zij importeren voor een klant. Wat zij zich vaak niet realiseren is dat er in de polis voorwaarden staan waarmee de verzekering van een auto die een klant zelf gekocht heeft (een cliëntenobject) vaak verantwoordelijkheid van de eigenaar van de auto zelf is. In het geval van een schade of diefstal zal de verzekeraar veelal het standpunt innemen dat de eigenaar van de auto zelf de verantwoordelijkheid had de auto te verzekeren. Mocht de verzekeraar van de auto (als die er überhaupt is dus) aankloppen bij de garagist omdat die van mening is dat die aansprakelijk is dan is alleen dat aansprakelijkheidsrisico gedekt in de garagepolis. Dat zal in de praktijk alleen bij nalatigheid het geval zijn.

Heeft de klant echter zelf de auto überhaupt niet verzekerd dan is dit dus een behoorlijk risico voor de klant. Het wrange daarbij is dat de meeste verzekeraars een auto alleen kunnen verzekeren met een Nederlands kenteken en een meldcode (de laatste vier cijfers van het VIN-nummer). Dit kenteken wordt echter pas afgegeven als de  auto daadwerkelijk is geïmporteerd en het Nederlandse kentekenbewijs is aangemaakt door de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Voordat er een Nederlands kenteken en meldcode bekend zijn zullen er al behoorlijk wat dagen verstreken zijn (na het invoeren van de auto en de afdracht van de BPM bij de Douane heeft de RDW een verwerkingstijd nodig voor het aanmaken van het Nederlandse kentekenbewijs). Ook voor dit risico bieden wij daarom een aanvullende allrisk dekking als u gebruik maakt van onze diensten. Hierdoor kan uw te importeren auto gedurende het importproces al worden verzekerd waardoor dit niet op het laatste moment nog geregeld hoeft te worden en u geen onnodig risico loopt door zonder verzekering een import auto te bezitten.

Verzekering importauto op Nederlands kenteken

Voor het sluiten van de uiteindelijke verzekering van uw geïmporteerde auto brengen wij u graag in contact met een partner waar wij mee samenwerken. Zij kunnen u een concurrerende verzekeringsofferte doen voor een allrisk dekking op basis van de aanschafwaarde van de auto in plaats van de nieuwwaarde. Dit resulteert in een scherpere premie die mogelijk interessant kan zijn. Als u hier geïnteresseerd in bent verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat we uw gegevens kunnen doorzetten naar onze partner. 

Verzekering tijdelijk kenteken Duitsland

Wanneer u de importauto zelf wilt overrijden vanuit Duitsland kunt u gebruik maken van ons tijdelijk 5-daags kenteken. Deze leveren wij inclusief WA-verzekering. Wilt u hier geen risico lopen dan is het verstandiger van ons verzekerd transport met aanvullende allrisk dekking gebruik te maken voor het importeren van uw auto uit Duitsland. Deze dienst voor transport maakt deel uit van onze Premium en Premium + auto import service pakketten

Tijdelijke auto import verzekering niet noodzakelijk

Er zijn partijen in de markt die een aparte tijdelijke auto importverzekering met 15 dagen WA-dekking aanbieden voor occasions die nog op buitenlands kenteken staan en ingevoerd moeten worden in Nederland. Indien u echter van onze voornoemde diensten gebruik maakt is deze relatief dure verzekering niet nodig. Zo bespaart u dus onnodige kosten. Of u nu uiteindelijk kiest voor een WA autoverzekering, een WA + beperkt casco autoverzekering of een allrisk autoverzekering (WA + volledig casco), uiteindelijk wilt u uw geïmporteerde auto zo goedkoop en efficiënt mogelijk op Nederlands kenteken krijgen. Wij begrijpen dit en zullen u daarom te allen tijde van een eerlijk advies voorzien.

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.