Informatie omtrent Corona Lees meer

RDW invoeren auto

Wanneer de te importeren auto in Nederland is aangekomen zal deze bij de RDW moeten worden ingevoerd. De in te voeren auto zal daar normaliter fysiek voor langs de RDW moeten voor een keuring. Door de grote hoeveelheid auto's die wij invoeren komt de RDW bij ons echter keuren op locatie. Dit betekent dat wij niet in uw auto heen en weer hoeven te rijden van en naar een RDW keuringsstation. Wij kunnen de auto invoeren bij de RDW / Douane bij ons op locatie dus of u kunt er voor kiezen de auto zelf in te voeren al dan niet met een door ons aan te leveren BPM aangifte met de voordeligste rest-BPM en acceptatiegarantie. Het invoeren van een auto bij de RDW is op zichzelf niet ingewikkeld. Het kan echter een hoop tijd in beslag nemen omdat het vaak erg druk kan zijn bij de RDW. Daarnaast kan er een hoop tijd gaan zitten in het uitzoeken van het hoe en wat te doen bij de RDW en aansluitend de Douane met alle voorbereidingen van dien. gekeurd en geregistreerd worden.

Zelf invoeren

Indien u er voor kiest de auto zelf te gaan invoeren raden wij u aan uiterlijk 7:00 uur aanwezig te zijn bij de RDW omdat het doorgaans erg druk is bij de RDW en bij de Douane en u anders lang moet wachten of zelfs helemaal niet aan de beurt komt vanwege de beperkte capaciteit (trek hier de gehele dag voor uit, het kan erg druk zijn).

Voor het invoeren van de auto bij de RDW dient u rekening te houden met €107,20 kosten voor RDW leges en tenaamstelling en ca. €39,50 kosten voor de productie van kentekenplaten (zie ook: totale kosten auto importeren).

Het is verder aan te raden uw BPM aangifte door een professional te laten op stellen aangezien er vaak tientallen variabelen een rol kunnen spelen in het bepalen van de rest-BPM en u hier dure fouten kunt maken. Zie ook: BPM aangifterapport.

Uitbesteden

Voor slechts €200,- regelen wij al het papierwerk en wordt uw te importeren auto binnen één werkdag ingevoerd bij ons op locatie door de RDW en regelen wij vervolgens alle Douane formaliteiten. Voor dit bedrag zullen wij een controle uitvoeren op de aanwezigheid van alle benodigde invoer documenten, de keuring en registratie door de RDW laten uitvoeren, de inklaring bij de Douane afhandelen en de BPM afdracht doen. Meer hierover vindt u onder: auto invoeren bij de RDW / Douane.

LET OP: Voorkom dat u te veel BPM betaalt bij het invoeren van een auto, houd rekening met BPM aangifte onder het voordeligste BPM regime.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. Douane
5. Inbouw
6. Rijklaar