Informatie omtrent Corona Lees meer

Autotransport Duitsland

Nadat u uw te importeren auto heeft aangeschaft dient u deze van Duitsland naar Nederland te transporteren. U kunt er voor kiezen de auto zelf over te rijden of u kunt een autotransport vanuit Duitsland per oplegger hiervoor inzetten. Voor beide varianten hebben wij hier op aansluitende dienstverlening.

Zelf overrijden importauto

Indien u uw uit Duitsland (of ieder ander EU-land) te importeren auto zelf naar Nederland wilt over rijden kunnen wij een tijdelijk 5-daags kenteken met WA-verzekering (groene kaart) voor u verzorgen. U kunt hiermee uw aangekochte en in te voeren auto uit Duitsland (of ieder ander EU-land) zelf terugrijden binnen de geldigheidstermijn van het kenteken. U kunt met deze tijdelijke kentekens verzekerd door de gehele Europese Unie rijden met de importauto. Wij rekenen hier €200,- voor.

Meer informatie over het zelf transporteren van uw importauto vindt u op de pagina: tijdelijk kenteken Duitsland.

Verzekerd transport

Indien u uw in te voeren auto met een autotransport vanuit Duitsland naar Nederland wilt laten vervoeren kunt u gebruik maken van onze dienst transport en aankoopafwikkeling. Wij zullen dit dan volledig voor u faciliteren. Uw auto wordt per verzekerd transport op een oplegger voor u naar Nederland getransporteerd vanuit Duitsland. Met deze dienst nemen wij u tevens de aankoop en een eventuele onderhandeling voor u uit handen. Wij rekenen hiervoor €650,- voor geheel Duitsland inclusief het verzekerde autotransport.

We zullen daartoe al het benodigde Duitse dealer contact voor u voeren, een check doen op de voertuighistorie en de aanwezigheid van alle benodigde auto import documenten zoals: Kenzeichen Teil I + II, Übereinstimmungsbescheinigung / Certificaat van Overeenkomst, onderhoudsboekje, etc., het koopcontract controleren, de aankooponderhandeling doen (indien wenselijk, wij berekenen u hiervoor 15% van de gerealiseerde onderhandelingskorting) en indien wenselijk de betaling aan de Duitse dealer verzorgen (optioneel, zonder meerprijs). Indien u de te importeren auto zakelijk wilt gaan rijden kan Das Import de auto intracommunautair verwerven en na invoer aan u leveren als BTW auto zonder dat u zich hiervoor in de fiscale materie hieromtrent hoeft te verdiepen. Wij doen dit dagelijks en hebben onze “Verklaring omtrent de hoedanigheid van belastingplichtige” klaar liggen om dit snel en efficiënt voor u uit handen te nemen.

Met name het comfort en de zekerheid van professionele afhandeling van het gehele aankoopproces is iets waar veel van onze klanten belang aan hechten.

Meer informatie over autotransport vanuit Duitsland vindt u op de pagina: transport en aankoopafwikkeling

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. Douane
5. Inbouw
6. Rijklaar