7 mooie autoroutes door Nederland en Duitsland

Na het afronden van het proces van een auto importeren uit Duitsland, begint de echte pret natuurlijk pas. Echt genieten van uw auto doet u natuurlijk door uw auto de weg op te nemen. Of u uw auto net uit Duitsland heeft geïmporteerd of u uw auto al een tijdje rijdt, het is altijd een goed moment om uw auto in het zonnetje te zetten. Samen over de mooiste autoroutes van Nederland en Duitse te rijden. Wij geven u een overzicht van 7 mooie routes van Nederland en in Duitsland.

 Hierbij het overzicht van 7 mooie autoroutes van Nederland en Duitsland.

1. Mergellandroute (110 KM)

Het Zuid-Limburgse heuvelland is een uniek stukje Nederland. Het uitzicht doet u denken aan tripje in het buitenland. De Mergellandroute brengt u naar schitterende plaatsen en mooie plekken om uit te stappen en te wandelen.Een echte aanrader is de kalksteengroeve Zonneberg, waar u het ondergrondse gangenstelsel en het oudste muurschrift kunt bezichtigen uit het jaar 1551. Ook biedt de route vele mogelijkheden tot Limburgse versnaperingen en kunt u het bourgondische leven volledig omarmen met wijnen en bieren uit de omgeving.  Voor wijnliefhebbers is de wijngaard Bergenhoezeberg de ultieme plek om te genieten van een lekker glaasje rode wijn. De bijzondere voedingsbodem waar eerder paarden goed op konden gedijen, vormt nu de perfecte bodem voor de wijnbouw. De Mergellandroute, te volgen via de speciale zeshoekige Mergellandroute-bordjes, is met recht een van de bekendste autoroutes van Nederland

 

2. Zuid-Veluweroute (87KM)

Het weer is sommige dagen wat slechter en wandelen is wellicht in de regen niet altijd even fijn. Toch is het mogelijk om te genieten van het Nederlands landschap en de natuur. Uw comfortabele auto is uw luie stoel en de Zuid-Veluweroute is de perfecte keuze voor u en uw auto. Deze route is perfect te combineren met populaire uitjes als het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers Zoo. Rondrijden over de Zuid-Veluweroute is genieten van bossen, heidevelden, charmante steden en dorpen. Onderweg kunt u op mooie plekken plaats nemen en genieten van lokale versnaperingen. 

Let op: deze autoroute voert deels over lokale wegen die ook door fietsers (en wandelaars) worden gebruikt.

3. De Deltawerkroute (390 KM)

De Deltawerkroute is een lange route die in het teken staat van de Nederlandse Deltawerken. De Deltawerken die helpen onze voeten en autobanden droog te houden. De route door Zeeland en Zuid-Holland is een schitterende route langs het water. Ook ziet u de ingenieuze Deltawerken die gebouwd zijn na de watersnoodramp van 1953. De autoroute combineert een uniek bouwwerk met de prachtige Zeeuwse kust. Op deze route ben je de meeste tijd omringd door water en heeft u de mogelijkheid om bruinvissen te zien zwemmen. De route loopt door pittoreske dorpjes met tal van cafés en restaurants, om lekker te genieten van een hapje en een drankje. Tot slot is het nationale park Oosterschelde een unieke ervaring met natuurvaartochten, uitkijkpunten, wandelroutes en nog veel meer.

4. Limburgse Elfstedentocht (115KM)

Limburg op zijn best? Dat is een tocht door elf historische Limburgse steden en het prachtige landschap gecombineerd met lekkere versnaperingen. Stap in de auto voor de Elfstedentocht Limburg. Deze 115 kilometer lange route gaat door de mooiste steden van Limburg. Het startpunt van je roadtrip is Kasteel Limbricht. First stop: Sittard. De middeleeuwse aarden omwalling rondom het historische centrum van Sittard, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart en het Kloosterkwartier zijn de moeite waard om te bezoeken. Vervolg de rit met Echt, Stevensweert en Wessem om vervolgens door de sfeervolle straatjes van het witte stadje Thorn te wandelen. Rijd daarna via Kessel, Roermond, Linne, Montfort, Susteren en Nieuwstadt terug naar Kasteel Limbricht.

De Limburgse Elfstedentocht loopt door volgende 11 steden met historische bezienswaardigheden.

1. De eerste stop is Sittard, bekend als een van de oudste steden van Nederland.
2. Vervolgens rijdt u door naar Echt, een kleine stad met welgeteld 14.675 inwoners
3.De derde locatie waar u zal langsrijden is Stevensweert, Het vestingstadje vormt samen met Ohé en Laak het Eiland in de Maas.Een unieke beleving is het uitkijkpunt aan de Molenplas. Dit uitkijk punt biedt u de mogelijkheid om prachtige panorama foto’s te maken met het uitzicht op natuurmonumenten.
4.Na het mooie panorama zicht komt u aan bij de volgende stad genaamd Wessem.

een kleine stad in de gemeente Maasgouw. Het historische centrum van de oudste stad van Belgisch en Nederlands Limburg is een beschermd stadsgezicht. U kunt hier een prachtige wandeling maken door de oude dorpskern langs monumentale gebouwen.

5. U komt vervolgens aan bij de bekendste plaats die u zal bezoeken tijdens de Limburgse Elfenstedentocht, het witte stadje Thorn in midden Limburg.Thorn staat bekend om de witte panden en de enorm gezellig sfeer in het stadscentrum.

6. Volgende stop: Kessel. Gelegen in het hart van het Noord-Limburgse dorp vind je Kasteel De Keverberg. Het Rijksmonument is gelegen op een opgeworpen heuvel, direct aan de Maas en is zonder twijfel het belangrijkste cultuurhistorische gebouw – met een moderne twist – voor de gemeente Peel en Maas. De meest bijzondere bezichtiging in Kessel is het Kasteel de Keverberg, gelegen op een prachtig heuvel met een uniek uitzicht.

7. Op plaats 7, Roermond. Hier kunt u genieten van een wandeling door het oude centrum van de stad. De onze Lieve Vrouwe Munsterkerk is een van de mooiste overblijfselen van de Romaanse bouwkunst, wat de moeite waard is om te bezichtigen.

8. De volgende bestemming is Linne. De eyecatcher van Linne is dan toch wel de Sint-Martinuskerk, de gelegen is op een v    verhoging aan de rivier van de Maas.

9. Bij de volgende locatie bezoekt u het grootste kasteel van Nederland tijdens de 13 eeuw genaamd Montfort. De ruïne is helaas gesloten en enkel langs buiten te bezichtigen, wat een ervaring op zich is.

10. Het voorlaatste stadje van de Elfstedentocht Limburg. Midden in het smalste stukje Nederland ligt Susteren, een bijzondere plek in Limburg waar je binnen korte tijd van België naar Duitsland wandelt.

11. Tot slot komt u aan op de laatste bestemming, Nieuwstadt. Hier vindt u de Sint-Janskerk die geëerd is aan Johannes de Doper. De kerk is gebouwd tijdens de middeleeuwen.

5. Hamalandroute (258,6 KM)

Deze unieke route leidt u door Twente, Münsterland en de Achterhoek. De route verbindt het westen van Duitsland met het oosten van Nederland. U wordt omringt door bossen, maisvelden, weilanden, houtwallen en karakteristieke dorpjes. De route wordt omschreven als een echte belevenisroute.  Zo kunt u de barokke kastelen en waterburchten van Musterland bezichtigen en in Twente kunt u genieten van de achterhoekse wijngaarden. Tijd dus om op pad te gaan.

6. Romantische Strasse (385 KM)

Eén van de populairste autoroutes van Duitsland bevindt zich helaas niet langs de grens. De Route is ruim 385 kilometer lang en wordt de Romatinsche Strasse genoemd. De route beweegt zich langs de rivier de Main tot aan de Duitse Alpen. Hier passeer je schitterende weiden, bossen, rivierdalen en wijngaarden. Gedurende de rit kunt u verschillende tussenstops maken, zo kunt u een tussenstop maken in Dinkelsbühl waar u ruim zeshonderd monumenten kunt bezichtigen. Bent u gek op museums dan adviseer ik u de stad Nördlingen. Eén van de beroemdste kastelen in Duitsland was van Koning Ludwig II. Het sprookjes kasteel bevindt zich op de route van de Romantische Strasse en is een tussenstop die u absoluut niet wilt overslaan. Wilt u dus echt genieten van uw Duitse Auto en wilt u terug naar de roots van uw auto, de Romantische Strasse is een schitterende de route die u absoluut niet wilt overslaan.

7. Panoramaroute (70KM)

Een van de mooiste routes door Duitsland en het Zwarte woud wordt de Panoramaroute genoemd. Dit is een bergroute waarbij je snel naar een hoogte van 1243 meter rijdt, de slingerende bergroute brengt je van Waldkircht naar Feldberg en is ongeveer 70 kilometer lang. De panoramaroute brengt je langs schitterende bergen, heuvelruggen en dalen. Elke keer weer met een schitterend panorama uitziht over de prachtige Rijnvlakte en de Vogezen. De korte route is bij uitstek perfect om even lekker een wandeling te maken door het schitterende Zwart woud. In de naastgelegen dorpen kunt u heerlijk genieten van Duitse lekkernijen, bier en wijn. Tijd dus om op pad te gaan met uw Duitse bolide!

 

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.