(Veilig) een auto importeren in tijden van corona

LAATSTE UPDATE: 18 december 2021

De meeste van onze klanten doen vrijwel volledig op afstand zaken met ons, via website, e-mail en/of telefoon (totdat zij hun auto komen ophalen of wij die bij hen afleveren). Online een auto kopen dus. In tijden van besmettingsgevaar is dat een USP horen wij van onze klanten. Doordat mensen vanwege besmettingsgevaar het openbaar vervoer en vliegtuigen willen mijden, merken wij ook weer een aantrekkende vraag naar auto’s.

Deze zaken spelen blijkbaar een belangrijke rol tegenwoordig. Wij merken echter dat er veel vragen leven omtrent het (veilig) importeren van een auto in tijden van corona. Om die reden informeren wij u graag over de laatste relevante ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe dit al dan niet invloed heeft op onze dienstverlening en het importeren van een auto uit Duitsland. 

Auto importeren gewoon mogelijk

Laten we beginnen te melden dat een auto importeren uit Duitsland mogelijk is binnen onderstaande kaders. De vraag naar jong gebruikte auto's uit Duitsland is zelfs ongekend hoog.

Hygiëne – uw en onze veiligheid

Onze primaire focus ligt op het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van onze klanten en medewerkers. Een gedeelte van onze medewerkers van de afdelingen sales, accountmanagement en operations werkt daarom tot nader order vanuit huis. Onze IT systemen en telefooncentrale zijn hier op ingericht dus u merkt hier als klant in de praktijk weinig tot niets van.

Vanaf maandag 20 december 2021 is ons kantoor enkel op afspraak geopend voor klanten die hun auto komen ophalen. Onze werkplaats is regulier geopend voor RDW (invoer) keuringen. Afleveringen aan huis zijn tevens mogelijk. Voor alle medewerkers en bezoekers nemen wij strikte hygiëne maatregelen.

Dit houdt onder meer in:

  • Wij vragen alle bezoekers en alle medewerkers hun handen te desinfecteren met door ons ter beschikking gesteld desinfectiemiddel en wij schudden geen handen uiteraard
  • Wij volgen het advies van het dragen van een mondkapje en verzoeken onze klanten deze maatregel ook zo veel mogelijk te respecteren bij het ophalen van hun auto
  • Iedereen houdt minimaal anderhalve meter afstand van elkaar
  • Van alle auto’s worden bij aankomst en voor aflevering het stuurwiel, de schakelpook en de belangrijkste bedieningsknoppen met desinfecterend schoonmaakmiddel gereinigd (naast de reguliere reiniging van de auto)
  • Onze kantoren worden uiteraard ook regelmatig gereinigd met extra aandacht voor deurgrepen e.d.
  • Alle medewerkers in Zaandam werken zo veel mogelijk vanuit verschillende ruimtes en zo min mogelijk bij elkaar
  • Medewerkers die niet thuis kunnen werken mogen bij lichte gezondheidsklachten uit voorzorg niet op werk verschijnen

Openingstijden kantoor Zaandam

Wij zijn zoals gebruikelijk op werkdagen en op zaterdag geopend. Ons kantoor is enkel op afspraak geopend voor klanten die hun auto komen ophalen, afleveringen aan huis zijn tevens mogelijk. Om een goede en vooral veilige ontvangst te kunnen garanderen, vragen wij al onze klanten en medewerkers mondkapjes te dragen. Wij verzoeken u voor afleveringen contact met ons op te nemen voor een afspraak en u strikt aan de afgesproken tijd te houden. Zo voorkomen wij dat er te veel mensen tegelijk zijn. 

Haal- en brengservice

Om heel Nederland van dienst te kunnen zijn bieden wij een landelijke haal- en brengservice. Op deze manier kunnen wij u ook van dienst zijn als u aan de andere kant van Nederland woont of wanneer u simpelweg uw tijd beter kunt besteden dan aan het ophalen van uw geïmporteerde auto.

Duitse merkdealers geopend

Alle officiële merkdealers in Duitsland zijn geopend. Wel zijn er ook daar gepaste maatregelen getroffen i.v.m. het coronavirus waarbij verkopers bijvoorbeeld in shifts of deels vanuit huis werken. Er kunnen echter gewoon auto’s worden aangekocht en worden afgehaald.

Transport

Ook ons autotransport rijdt gewoon door en op schema. De Duitse grens met Nederland is gewoon open. 

Aankoopkeuring

Aankoopkeuringen kunnen ook nog doorgang vinden. Echter vanwege soms beperktere bezetting bij verkopers is dit altijd afhankelijk van de planning bij de verkopende partij. Uiteraard geven wij u hier graag een maatwerk advies over in overleg.

 

RDW & Belastingdienst

Doordat wij zelf kunnen keuren op locatie zijn RDW keuringen bij ons gewoon mogelijk. Ook de Belastingdienst is geopend en BPM aangiftes worden zoals voorheen verwerkt. Het importeren van een auto is dus gewoon nog mogelijk.

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.