Halvering aantal autodiefstallen in de afgelopen 15 jaar

Sinds 1998 is het verplicht iedere in de EU nieuw verkochte personenauto uit te rusten met een elektronische startonderbreker (alarm klasse 1). Hierdoor heeft tegenwoordig bijna iedere auto een startonderbreker. Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat hierdoor het aantal diefstallen van auto's in Nederland in de afgelopen 15 jaar is gehalveerd.

Helaas heeft dit, volgens een berekening van verzekeringssite.nl, niet geleid tot lagere verzekeringspremies. Deze stegen namelijk gemiddeld 16%. Dat ligt slechts ten dele aan de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7 naar 21%.

Het effect op de diefstalcijfers van de startonderbreker is het grootst voor kleine en goedkope auto's. Het gaat om een risicodaling van meer dan 70 procent. Voor grotere en duurdere auto’s is de risicodaling niet meer dan 20 procent. Professionele autodieven zijn goed op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen en zijn daardoor lastiger te weren.

Voor auto's in het hogere segment stellen verzekeraars al langere tijd minimum eisen aan de beveiliging van auto's. Dit is doorgaans een alarm klasse 3 alarmsysteem al dan niet uitgebreid met een voertuigvolgsysteem (alarm klasse 4 of 5). Meer over auto alarmsystemen vindt u op de pagina Auto alarm inbouwen.

Auto alarm inbouwen

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.