Vergelijking: BMW iX3 vs de Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC uit Duitsland!

Het milieubewust rijden treedt steeds meer naar de voorgrond. Ook wij merken dat de vraag naar elektrische auto’s groter wordt en importeren deze dan ook veel meer vanuit Duitsland. Onder andere de Audi E-Tron, BMW iX3 en de Mercedes-Benz EQC zijn erg populair. Vandaag vergelijken wij de laatste twee voor u!


BMW iX3 meer rijbereik en zuiniger

De iX3 staat met slechts één elektromotor tegenover de EQC met twee elektromotoren. Toch heeft de BMW iX3 meer rijbereik en is daarnaast zuiniger.

Bij de BMW iX3 hebben de makers ervoor gekozen het accupakket van 80 kWh in de vloer te verwerken. De batterij van de iX3 moet ervoor zorgen dat de actieradius tot wel 461 kilometer reikt met een energieverbruik van 18,5 kWh/100km en dat voor een volledig elektrische auto! De Mercedes-Benz EQC heeft een accucapaciteit van 93 kWh maar reikt 406 kilometer bij een verbruik van 22,6 kWh/100km volgens WLTP.

 

Mercedes-Benz EQC sneller?

Als we het hebben over de snelheid dan is de EQC met zijn 408 pk en 760 Nm sneller dan de iX3 met zijn 286 pk en 400 Nm. Dit is ook te zien aan de acceleratie van 0-100 km/h. Het verschil tussen beide is 1,7 seconden. Met een acceleratie van 0-100 km/h in 5,1 seconden is de Mercedes-Benz EQC dan ook de winnaar op het gebied van snelheid.

Naast de snelheid van de auto is de laadtijd bij een elektrische auto ook niet geheel onbelangrijk. Als we hiernaar kijken kunt u met de BMW iX3 al binnen 26 minuten onderweg zijn bij een laadvermogen van 150 kW DC terwijl dat bij de EQC 35 minuten is bij een laadvermogen van 110 kW DC.

 

EQC en iX3 vergelijkbare afmeting

Mocht de grootte en ruimte van belang zijn voor uw keuze dan zal de afweging in dit geval niet heel groot zijn. Beide auto’s zijn bijna even groot en bieden ruimvoldoende kofferbakvolume. De BMW iX3 heeft hierin toch een klein voordeel ten opzichte van de Mercedes-Benz EQC. Bij een neergeklapte achterbank is het volume van de iX3: 510-1560 liter waar die van de EQC: 500-1460 liter is.

 

De BMW iX3 of de Mercedes-Benz EQC

Bent u opzoek naar een zuinige auto met voldoende rijbereik, snel oplaadbaar en met meer kofferbakvolume? Dan kunt u uw blik richten op de iX3. In dit geval zal u er genoegen mee moeten nemen dat u minder snel bent en enkel achterwielaandrijving heeft. Indien u toch opzoek bent naar een elektrische auto die op snelheid beter presteert en vierwiel aangedreven is, dan kiest u voor de EQC. Overigens wilt het oog ook wat, echter is dit natuurlijk een persoonlijke keuze. 

Beide auto’s vindt u natuurlijk op onze website. De BMW iX3 uit het bouwjaar 2021 kunt u al importeren vanaf € 53.584,- en de Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC al vanaf € 67.482,-.

Waar kiest u voor?

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.