Vijf voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland bij Das Import!

Een auto kopen die nog in Duistland staat, gaat net even iets anders. In Nederland gaat u naar de garage, maakt u een proefrit en kiest u ervoor de auto te kopen. Bij het importeren uit Duitsland koopt u de auto vaak vanaf een “plaatje” en dat blijft natuurlijk spannend. Middels deze blog vertellen wij waar u op moet letten bij het importeren van een auto uit Duitsland, brengen wij de voordelen van het importeren uit Duitsland in beeld en vertellen wij hoe u uw droomauto gemakkelijk kunt vinden op onze website.

Ons aanbod aan import auto’s uit Duitsland

Het aanbod van import auto’s in Duitsland is erg groot. Van auto’s die bij erkende merkdealers staan tot aan occasions bij kleine handelaren of particulieren. Dit laatste aanbod hebben we niet uitgesloten. Om risico’s in te perken, biedt Das Import echter een selectie van ruim 300.000 importauto’s die enkel bij erkende merkdealers in Duitsland te koop staan. Het aanbod op onze website varieert van Volkswagens en BMW’s tot aan Ferrari’s en Bentley’s. Ook hierbinnen kunt u zoeken naar verschillende modellen en modelvariaties.                                                                                                                                                                    

Veilig importeren bij een erkende Duitse merkdealer

Op de website van Das Import staan enkel auto’s te koop die bij erkende merkdealers in Duitsland staan. Een merkdealer is merk gebonden, een leverancier van een specifiek merk en valt onder de vlag van de fabrikant. Hierdoor zijn zij verplicht te werken volgens de voorschriften van de fabriek en worden daarop gecontroleerd. Een groot voordeel van de merkdealer is dan ook dat u kunt terugvallen op de importeur, dan wel de fabriek (indien nodig.) Daarnaast werken ze met aflevercriteria en kwaliteitsnormen. Dit maakt het importeren van een auto bij een merkdealer interessant en is het (niet geheel onbelangrijk) betrouwbaar.

Voordelen van een jong gebruikte import auto

Jong gebruikte auto’s zijn een half tot twee jaar oud. Het importeren van jong gebruikte auto’s uit Duitsland heeft vele voordelen. Zo zijn deze goedkoper in de aanschaf dan nieuwe auto’s. U koopt in Duitsland een auto met meer opties voor minder geld en een lagere kilometerstand. Daarnaast blijft de fabrieksgarantie van deze auto’s actief en kunt u bij het afsluiten van een aanvullende garantie met uw auto in heel Europa terecht bij de merkdealer! 

Mocht u opzoek zijn naar een volledig nieuwe auto, ook dan heeft het importeren uit Duitsland voordelen. Uw nieuwe auto is namelijk eerder leverbaar vanuit Duitsland. In Nederland is de levertijd voor nieuwe auto’s vaak langer en wij weten maar al te goed dat wachten op een nieuwe auto, net iets te lang duurt. Het volgende voordeel heeft betrekking op de AKP. In Nederland dient u deze ieder jaar opnieuw uit te laten voeren. Op een nieuwe auto uit Duitsland zit echter een APK die maar liefst vijf jaar geldig is. Deze wordt in Nederland overgenomen, waardoor u hier geen omkijken naar heeft. 

Over het algemeen zijn auto’s uit Duitsland netter, goed onderhouden en hebben deze op korte termijn weinig onderhoudt nodig.

Laag BTW percentage in Duitsland 

Bij het importeren van een 6 maanden “oude” auto uit Duitsland die meer dan 6000 km op de teller heeft staan, geldt het BTW percentage van 19%. Dit scheelt ten opzichte van Nederland 2%, waar er over elke aankoop het percentage van 21% wordt berekend. Enkel en alleen het percentage voordeel, maakt het al interessant om een auto uit Duitsland te importeren.

Importeren binnen uw prijsklassen

De prijsrange waarbinnen u kunt filteren varieert van vijf- tot tweehonderdduizend euro. Hierbinnen kunt u gericht zoeken naar de prijsklasse van uw wensen. Op de website ziet u de specificatie van de prijsopbouw staan. Mocht u nog extra diensten willen afnemen, kunt u deze zelf aanvinken. Daarnaast hebben wij de Rest-BPM meegenomen in de prijsopbouw. Deze kan voor jonge auto’s echter lager uitvallen, na een handmatige BPM berekening. 

Importeer uw droomauto uit Duitsland

U bent opzoek naar een Audi A6, benzine voor maximaal 70.000 euro uit het bouwjaar 2020. U selecteert het gewenste merk, model, brandstof, budget en bouwjaar. U krijgt 39 resultaten. Om een nog betere selectie te maken selecteert u de gewenste kleur en uitrusting. Bijvoorbeeld blauw en uitgerust met stoelverwarming en een schuif/open dak. Het resultaat, 1 auto. U kunt foto’s en details van de auto bekijken. Ook geven wij een specificatie van de prijsopbouw weer. Is dit uw droomauto? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.