BPM 2016

Gaat u een auto importeren in 2016 en u wilt de BPM berekenen? Doordat in 2013 de BPM-regelgeving is gewijzigd, is het nuttig om bij de import van een auto uit 2016 van deze veranderingen op de hoogte te zijn. Vóór 2013 was de BPM voornamelijk afhankelijk van de netto catalogusprijs van een auto. Sinds de wijzigingen van 2013 worden onzuiniger auto’s relatief zwaar belast. De nieuwe regels gaan uit van de CO2-uitstoot van een auto.

Bij het importeren van auto’s van voor 2016 speelt de oude regelgeving omtrent het berekenen van de rest-BPM echter nog wel degelijk een rol. Het is zomaar mogelijk dat u bij de import van uw auto uit een vroeger bouwjaar veel voordeel kunt behalen bij het toepassen van een historisch BPM-regime (zie ook: voordeligste BPM-regime).

Berekening van de op CO2-uitstoot gebaseerde BPM in 2016

Indien u wilt berekenen hoeveel rest-BPM u over een importauto moet betalen, dient u de bruto-BPM (BPM bij nieuwstaat) als uitgangspunt te nemen. Hierna wordt een zogeheten forfaitaire korting toegepast. Deze korting is gekoppeld aan de leeftijd van de auto. Simpel gezegd: hoe hoger de leeftijd van de auto, hoe minder u betaalt (zie ook: BPM tabel). Met het toenemen van de leeftijd van de auto neemt ook het kortingspercentage toe. Resultaat: bij oudere auto’s stijgt de korting progressief. De laatste en ook nu nog gehanteerde BPM-tabel dateert uit 2012. Met de introductie van deze tabel is de snelheid waarmee op de waarde van een auto tot 4,5 jaar oud wordt afgeschreven nog iets gestegen. Hierdoor is het ook in 2016 nog bijzonder interessant om een dergelijke auto in te voeren.

Betaal niet te veel BPM in 2016

De verandering van de regels in 2013 heeft tot gevolg gehad dat het aantal mogelijkheden om de rest-BPM te bepalen is gestegen ten opzichte van daarvóór. De oorzaak hiervan is dat de bruto BPM kan worden berekend op basis van de nieuwe regelgeving, maar soms ook op basis van regelgeving die van toepassing was in de periode die ligt tussen het moment dat de auto voor het eerst in het buitenland op kenteken werd gezet en het moment dat de auto voor import in Nederland wordt aangeboden. Aangezien vroeger de CO2-uitstoot geen of minder effect had op de berekening, maar in plaats hiervan de cataloguswaarde geheel of gedeeltelijk het BPM-tarief bepaalde, kan het behoorlijk veel geld schelen welke berekeningsmethode wordt gehanteerd. Het is dus zaak om goed na te gaan welk regime het gunstigst is wanneer u een bepaalde auto wilt importeren. Das Import kent de regelgeving als geen ander en laat daarom niets aan het toeval over;  standaard rekenen wij standaard alle mogelijke opties door, zodat wij een weloverwogen keuze voor een specifiek regime kunnen maken. Dit levert voor u in de regel een belangrijk financieel voordeel op, dat niet zelden duizenden euro’s bedraagt. Met deze winst verdient u onze dienstverlening dus meestal direct terug.

Op de pagina 'CO2 heffing importeren auto' hebben we enkele rekenvoorbeelden geplaatst die u een inzicht geven in de uiteenlopende bedragen die verschillende rekenmethoden voor de rest-BPM als uitkomst hebben. Door de bank genomen blijkt dat de import van zuinige auto’s onder de nieuwe regelgeving vaak voordeliger wordt en minder zuinige modellen daarentegen meer gaan kosten. Doordat u dergelijke auto’s met een bouwjaar van vóór 2013 ook nog onder een of meer ‘oude’ BPM-regimes kunt invoeren, kan het ook nu toch nog interessant zijn om zo’n auto te importeren.

Das Import berekent gratis uw BPM

Wanneer u overweegt om een auto uit Duitsland te importeren, wilt u weten waar u financieel aan toe bent. Een goed beeld van de te betalen rest-BPM draagt hier zeker toe bij. Das Import begrijpt dit maar al te goed en berekent gratis en zonder verdere verplichtingen de rest-BPM voor u.

Vrijblijvende offerte?

Heeft u een auto gevonden op internet? Stuur ons de weblink en wij sturen u vrijblijvend een indicatie van de totale kosten.

201.813 import auto's inclusief BPM en importkosten

Heeft u nog geen concrete importauto op het oog of bent u nog in de oriënterende fase dan kunt u via onderstaande zoekmodule gemakkelijk uw volgende te importeren auto vinden. U treft hier een aanbod van jong gebruikte auto's (2012 en jonger) uit Duitsland waarbij de prijzen worden weergeven inclusief BPM en alle importkosten.

[cars_all]

Doordat in 2013 en 2014 de BPM-regelingeving is gewijzigd, is het nuttig om bij de import van een auto uit 2016 van deze veranderingen op de hoogte te zijn. Vóór 2013 was de BPM afhankelijk van de netto catalogusprijs van een auto. Sinds de wijzigingen van 2013 en 2014 worden onzuiniger auto’s relatief zwaar belast. De nieuwe regels gaan uit van de CO2-uitstoot van een auto. Bij oudere auto’s speelt de oude regelgeving omtrent het berekenen van de rest-BPM echter nog wel degelijk een rol. Het is zomaar mogelijk dat u bij de import van uw auto uit een vroeger bouwjaar veel voordeel kunt behalen bij het toepassen van een historisch BPM-regime (zie ook: voordeligste BPM-regime). Zie voor alle details onze pagina BPM 2013 en 2014.

Berekening van de CO2-heffing bij de invoer van een auto

Indien u wilt berekenen hoeveel rest-BPM u over een importauto moet betalen, dient u de bruto-BPM (BPM over de nieuwwaarde) als uitgangspunt te nemen. Hierna wordt een zogeheten forfaitaire korting toegepast. Deze korting is gekoppeld aan de leeftijd van de auto. Simpel gezegd: hoe hoger de leeftijd van de auto, hoe minder u betaalt (zie ook: BPM tabel). Met het toenemen van de leeftijd van de auto neemt ook het kortingspercentage toe. Resultaat: bij oudere auto’s stijgt de korting progressief. De laatste en ook nu nog gehanteerde BPM-tabel dateert uit 2012. Met de introductie van deze tabel is de snelheid waarmee op de waarde van een auto tot 4,5 jaar oud wordt afgeschreven nog iets gestegen. Hierdoor is het ook in 2016 nog bijzonder interessant om een dergelijke auto in te voeren.

Betaal niet te veel BPM!

De verandering van de regels in 2013 en 2014 heeft tot gevolg gehad dat het aantal mogelijkheden om de rest-BPM te bepalen is gestegen ten opzichte van daarvóór. De oorzaak hiervan is dat de bruto BPM kan worden berekend op basis van de nieuwe regelgeving, maar soms ook op basis van regelgeving die van toepassing was in de periode die ligt tussen het moment dat de auto voor het eerst in het buitenland op kenteken werd gezet en het moment dat de auto voor import in Nederland wordt aangeboden. Aangezien vroeger de CO2-uitstoot geen of minder effect had op de berekening, maar in plaats hiervan de cataloguswaarde geheel of gedeeltelijk het BPM-tarief bepaalde, kan het behoorlijk veel geld schelen welke berekeningsmethode wordt gehanteerd. Het is dus zaak om goed na te gaan welk regime het gunstigst is wanneer u een bepaalde auto wilt importeren. Das Import kent de regelgeving als geen ander en laat daarom niets aan het toeval over;  standaard rekenen wij standaard alle mogelijke opties door, zodat wij een weloverwogen keuze voor een specifiek regime kunnen maken. Dit levert voor u in de regel een belangrijk financieel voordeel op, dat niet zelden duizenden euro’s bedraagt. Met deze winst verdient u onze dienstverlening dus meestal direct terug. Op de pagina 'CO2 heffing importeren auto' hebben we enkele rekenvoorbeelden geplaatst die u een inzicht geven in de uiteenlopende bedragen die verschillende rekenmethoden voor de rest-BPM als uitkomst hebben. Door de bank genomen blijkt dat de import van zuinige auto’s onder de nieuwe regelgeving vaak voordeliger wordt en minder zuinige modellen daarentegen meer gaan kosten. Doordat u dergelijke auto’s met een bouwjaar van vóór 2013 ook nog onder een of meer ‘oude’ BPM-regimes kunt invoeren, kan het ook nu toch nog interessant zijn om zo’n auto te importeren.

Das Import berekent gratis uw BPM

Wanneer u overweegt om een auto uit Duitsland te importeren, wilt u weten waar u financieel aan toe bent. Een goed beeld van de te betalen rest-BPM draagt hier zeker toe bij. Das Import begrijpt dit maar al te goed en berekent gratis en zonder verdere verplichtingen de rest-BPM voor u.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.