Het BPM-regime 2019

De nieuwe BPM 2019 regels zijn vastgesteld door de Belastingdienst. De wijzigingen in de BPM voor 2019 lijken zoals in voorgaande jaren vrij marginaal, maar per saldo zullen veel auto’s duurder gaan worden doordat de bovengrenzen van een aantal schijven omlaag gaan en het tarief voor de tweede schijf, die bij zeer veel auto’s bepalend is voor het grootste gedeelte van de BPM, omhoog gaat.

Indien u een auto uit 2019 wilt kopen en invoeren, is het BPM-regime uit 2019 het enige dat u kunt hanteren. U bent dan in veel gevallen duurder uit dan vorig jaar het geval zou zijn. Het kopen en invoeren van een auto van hetzelfde type uit 2018 kan dus voordeliger zijn, doordat u hiervoor de bruto-BPM volgens het regime van vorig jaar kunt gebruiken. De bovengrenzen van de verschillende schijven liggen bij dit regime iets hoger (waardoor een auto in sommige gevallen in een lagere tariefschijf valt) en de tarieven zelf zijn eveneens veelal lager. Het slim kiezen van het juiste regime kan u dus direct al veel geld besparen.

Gulden regel voordeligste regime bestaat niet

Toch zijn er gevallen denkbaar waarin u niet blindelings voor een BPM-regime uit een eerder jaar zou moeten kiezen. Het tarief voor de 4e schijf (voor auto’s met de hoogste CO2-uitstoot) is bijvoorbeeld in 2019 gedaald. Daartegenover staat dat de dieseltoeslag weer is gestegen. Het berekenen van de laagste BPM is een zaak om niet al te lichtvaardig op te vatten. Een verkeerde keuze kan veel geld kosten.

Ook voor plug-in hybrides verandert er in 2019 een aantal zaken, waardoor voor veel van deze auto’s meer BPM moet worden betaald.

Marktprognose BPM 2019

Door de stijging van de BPM in 2019, die voor veel automodellen zal betekenen dat de nieuwprijs zal stijgen, is te verwachten dat de verkopen van nieuwe auto’s in Nederland wederom zullen achterblijven bij die in de ons omringende landen. Dit heeft vervolgens weer een negatieve invloed op het aanbod van jonge gebruikte auto’s, met navenante prijsstijgingen. Ook in 2019 zal het hierdoor financieel interessant zijn om een auto in het buitenland te kopen. Zoals vanouds is de automarkt in Duitsland in dit opzicht zeer populair: er is voldoende aanbod en de afschrijving op gebruikte auto’s is relatief hoog, waardoor de prijzen voor gebruikte auto’s er lager liggen. Kopen in Duitsland kan de slimme consument veel voordeel opleveren.

Wilt u voor uw nieuwe auto ook in Duitsland winkelen en kunt u hierbij deskundig advies gebruiken? Das Auto Import staat voor u klaar. Of het nu gaat om het zoeken van uw nieuwe auto met onze unieke zoekmodule of het uit handen nemen van alle rompslomp die de invoer van een auto met zich kan meebrengen, Das Auto Import kan u altijd een op maat gesneden dienstverlening leveren. Tegen uiterst concurrerende tarieven én met de garantie dat u nooit te veel betaalt. Zoek hieronder in onze aanbod van importauto's met prijzen inclusief BPM en importkosten. 

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.