BPM calculator import

Ga direct naar:

Bereken direct de rest-BPM voor een importauto met onze online BPM calculator. Wanneer u al een auto om te importeren op het oog heeft, kunt u gemakkelijk de weblink van de advertentie hieronder invoeren voor een automatische online BPM berekening en overzicht van alle importkosten. Heeft u geen weblink voorhanden dan kunt u op deze pagina eveneens handmatig de BPM berekenen.

Automatische BPM calculator

Auto gevonden op een Duitse autosite? Vul hier de weblink van de advertentie in en bekijk direct online de BPM berekening en overzicht van alle import kosten.

Vul weblink advertentie in
Geen weblink beschikbaar?
Gebruik dan ons contactformulier

N.B. Deze automatische BPM calculator berekent uitsluitend BPM voor voertuigen met een eerste toelatingsdatum van 2012 of jonger en o.m. een vermelding van de CO2-uitstoot in de advertentie. Heeft u een auto gevonden buiten deze criteria dan kunt voor het berekenen van de rest-BPM een gratis offerte opvragen.

Handmatige BPM calculator

Wilt u vrij de BPM calculeren dan kunt u gebruik maken van onderstaande handmatige BPM calculator.

Handmatige BPM calculator

Auto reeds aangeschaft of al in Nederland? Vraag offerte aan

Heeft u geen weblink van een advertentie van een auto voorhanden omdat u deze reeds heeft aangeschaft of deze zelfs al in Nederland staat? Wij calculeren gratis en vrijblijvend de BPM voor u inclusief een offerte voor de import en registratie van de auto. Gebruik daarvoor ons contactformulier. Om u zo snel en volledig mogelijk van dienst te kunnen zijn is het daarbij aan te raden direct zo veel mogelijk van de volgende documenten mee te sturen: een scan van de autopapieren (bij voorkeur alle delen), de aankoopnota, de koopovereenkomst en de optielijst.

Doorzoek 188.423 importauto’s incl. BPM

Om de zoektocht naar een uit Duitsland te importeren auto nog gemakkelijker te maken, hebben wij 188.423 Duitse merkdealer occasions inclusief BPM en importkosten online gezet op onze website. U hoeft dan niet voor iedere auto apart de BPM te calculeren want alle prijzen zijn inclusief BPM.

Uitsluitend aanbod van officiële merkdealers
Financial Lease / private finance mogelijk
Prijzen inclusief BPM en importkosten

Een auto importeren via Das Import

Een goede manier om een auto van hoge kwaliteit tegen een goede prijs te krijgen, is deze uit een ander land te importeren. Let wel op: het bepalen van de BPM is een belangrijke stap in de importprocedure. U kunt de rest BPM berekenen en inzicht krijgen in de totale importkosten met behulp van een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel: onze online BPM calculator.

Bent u van plan om een auto te importeren en wilt u de rest BPM berekenen? Maak dan gebruik van onze BPM calculator om direct een duidelijk beeld te krijgen van alle kosten. Met deze kennis kunt u een keuze maken en staat u een eenvoudige importprocedure te wachten. Ontdek de voordelen van een auto importeren door direct de rest BPM voor uw importauto te berekenen.

De voordelen van het gebruik van een BPM calculator

In Nederland worden er steeds meer auto’s uit het buitenland geïmporteerd, met name uit Duitsland. Dit wordt vooral veroorzaakt door de overvloed aan recent gebruikte voertuigen en de aanzienlijke kostenbesparing die hiermee gepaard gaat. De rest BPM berekenen is een van de meest belangrijke stappen bij het importeren van een auto.

Gelukkig hebben wij onze BPM calculator die dit proces kan vereenvoudigen en versnellen. Wij van Das Import leggen u graag uit hoe u het berekenen van de rest BPM aan kunt pakken.

Wat is rest BPM en waarom moet u dit berekenen?

Rest BPM berekenen gaat om Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen. Voor nieuwe auto's en ingevoerde voertuigen die nog niet eerder in Nederland zijn geregistreerd, moet u deze belasting betalen. Enige uitzondering hierop is als de auto een elektrische auto is of ouder dan 17,5 jaar oud is. Het BPM bedrag dat u verschuldigd bent als u een auto uit het buitenland importeert, wordt de residuele BPM of rest-BPM genoemd.

De rest BPM berekenen is belangrijk omdat het de totale kosten van het importeren van een auto aanzienlijk kan beïnvloeden. Om te bepalen of het importeren van een auto financieel voordelig is, moet u weten hoeveel rest BPM u moet betalen en daar kunt u onze import calculator voor gebruiken.

Hoe werkt onze online BPM calculator?

De rest BPM voor een geïmporteerde auto kan worden bepaald met behulp van onze online BPM calculator. Als u al een auto op het oog heeft, kunt u het webadres van de advertentie invoeren in de calculator om een overzicht te krijgen van alle invoerkosten en voor een automatische berekening van de residuele BPM.

Ook kunt u de BPM handmatig berekenen als u geen weblink bij de hand hebt door de nodige informatie in te voeren, waaronder de brandstof, de datum van eerste toelating en de CO2-uitstoot.

Een online BPM calculator heeft een aantal voordelen

Het gebruik van onze BPM calculator heeft diverse voordelen: denk bijvoorbeeld aan tijdsbesparing, nauwkeurigheid en kosteninzicht. Vooral als u niet bekend bent met de verschillende technieken en regels, kan de rest BPM berekenen een lastig en tijdrovend proces zijn. Gelukkig kan onze online BPM calculator de rest BPM berekenen en krijgt u snel een nauwkeurige berekening.

Een ander belangrijk voordeel is het eenvoudige gebruik van de online BPM calculator van Das Import. U voert simpelweg het webadres van de advertentie in of voert handmatig de benodigde informatie in. De calculator voert vervolgens de overige stappen van de berekening uit en geeft u een overzicht van de invoer- en resterende BPM kosten.

Het feit dat de online BPM calculator is gebouwd op basis van de meest recente richtlijnen en technieken voor het berekenen van de residuele BPM zorgt voor de nauwkeurigheid ervan. Dit garandeert een nauwkeurige berekening waarop u kunt vertrouwen bij het importeren van een voertuig. Voorwaarde is uiteraard wel dat de ingevoerde gegevens kloppen. Wij raden altijd aan om eerst contact op te nemen met onze importadviseurs voordat u een aankoopbeslissing neemt. Zij kunnen een controle uitvoeren op de papieren van de auto bijvoorbeeld om te kijken of de CO2-uitstoot uit de advertentie overeenkomst met de papieren van de auto.  

Alle importkosten berekenen met Das Import

De online BPM calculator van Das Import geeft een beeld van alle importkosten die samenhangen met het importeren van een auto. U krijgt naast de resterende BPM een specificatie van de kosten, zoals transportkosten, keuringskosten en eventuele aanpassingen die nodig zijn om het voertuig aan de Nederlandse regelgeving te laten voldoen. Met deze kennis kunt u een weloverwogen keuze maken voor het importeren van een auto en bent u klaar voor de gehele importprocedure.

Rest BPM berekenen met onze import calculator

Vanwege het overvloedige aanbod van gebruikte auto's is met name Duitsland een geliefde locatie voor de import van auto's. Het is belangrijk om bij het importeren van een auto uit Duitsland rekening te houden met de BPM en wij kunnen u daar een duidelijk beeld van geven.

Bij de registratie van een motorfiets of personenauto in Nederland moet men BPM betalen. De BPM moet dus naast de eventuele invoerrechten en BTW van een voertuig worden betaald. Dit bedrag wordt bepaald door een aantal factoren, zoals de CO2-uitstoot en brandstof en voor wat oudere auto’s ook de cataloguswaarde van de auto. Het is raadzaam om een BPM calculator te gebruiken omdat het berekenen van de BPM een uitdaging kan zijn.

Snel en eenvoudig de kosten berekenen

Met onze BPM calculator kunt u snel en eenvoudig de BPM en andere invoerkosten berekenen. Of u nu al een auto op het oog heeft of net begint met oriënteren: door middel van onze BPM calculator krijgt u een goed beeld van de kosten van het importeren van een auto.

Het berekenen van de BPM voor een importauto is eenvoudig met behulp van onze BPM calculator. Het enige wat u nodig heeft is het website adres van de advertentie van de auto. De BPM en alle importkosten kunnen dan automatisch door de calculator worden berekend.

De rest BPM is onderdeel van de BPM berekening

De rest BPM vertegenwoordigt het verschuldigde saldo aan te betalen BPM na afschrijving op het bruto bedrag. Om te voorkomen dat u te veel belasting betaalt, is het belangrijk om de residuele BPM correct te berekenen. Hoewel er verschillende methoden zijn om de rest-BPM te berekenen, is de BPM calculator een mooi startpunt. Wilt u de meest nauwkeurige berekening vraag dan een offerte bij ons op. We zullen dan direct ook kijken of er op basis van een koerslijst (waardebepaling) BPM berekening mogelijk nog een lagere BPM te berekenen valt.

Onze BPM calculator is niet alleen handig voor het berekenen van de BPM, maar kan ook worden gebruikt om te beoordelen of het importeren van een auto rendabel is. U kunt beslissen of u een auto wilt importeren door inzicht te hebben in de kosten die daarbij komen kijken.

Het is belangrijk om rekening te houden met extra kosten bij het importeren van een auto, zoals RDW leges en transportkosten e.d. Onze BPM calculator geeft deze kosten overzichtelijk weer. Komt u er niet helemaal uit en heeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op; wij helpen u graag!

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.