Das Import behoort tot de top 250 groeibedrijven 2021 van Nederland

Das Import groeit ieder jaar minimaal 25 tot 30%. Deze groei is al meer dan vijftien jaar een feit, en mede door deze prestatie mogen wij ons nu noemen tussen de 250 beste groeibedrijven van 2021!

Voor de eigenaar Job Das (40) is deze notering in de nlgroeit Top 250 groeibedrijven 2021 een bevestiging dat wij op de juiste weg zitten. Samen met een team van 36 zorgt hij er voor dat iedere dag service en kwaliteit voorop staan op het hoofdkwartier in Zaandam. En dit werpt zijn vruchten af. Afgelopen jaar heeft Das Import een omzet gedraaid van maar liefst 57 miljoen euro!

Job: “Ons product werkt, de besparing is voor de klant en onze tarieven zijn alleszins schappelijk. Dit maakt het interessant voor de klant waardoor wij volume kunnen draaien. Daarnaast hebben we onze processen goed op orde waardoor we momenteel zonder problemen meer dan 300 auto’s per maand importeren. Dat straalt een stukje vertrouwen uit, want een auto importeren uit Duitsland klinkt best spannend. De meeste van onze klanten zien de auto pas wanneer ze hem komen ophalen in Zaandam, of wanneer wij de auto voor de deur afleveren.”

 

Gelukkig is het risico dat de auto niet goed is zeer beperkt. Alle auto’s die wij importeren komen van officiële merkdealers en zitten vaak nog in de (Europees geldende) fabrieksgarantie. Wij controleren de auto in Duitsland, en er is ook een inspectie bij aankomst. Hierdoor loopt de klant zo min mogelijk risico. Dit vertaalt zich terug in een stukje vertrouwen. Dit zien wij ieder jaar terug in onze omzet cijfers. Deze groeit jaarlijks minimaal 25 tot 30 procent en soms meer, en dat doen we al meer dan vijftien jaar. Kwaliteit, en service: hiermee onderscheiden wij ons van de concurrentie.

 

Hoe is Das Import begonnen?

 

Meer dan vijftien jaar geleden importeerde Job Das voor een klant van zijn toenmalige uitzendbureau voor studenten chauffeurs een eerste auto. In 2005 vatte hij het plan om er een apart bedrijf van te maken, nooit gedacht hebbende dat dit zo’n vlucht zou kunnen nemen. 

 

Job: “Het begon met het importeren van een eerste auto in 2003. Dit was een Audi A8 voor een bevriende advocaat. Deze Audi kwam uit Duitsland. Waarom ik Duitsland heb gekozen? Het is voor het importeren van auto's een enorm interessante markt, de prijzen voor jong gebruikte auto’s zijn ongekend scherp. En deze markt is nu in 2021 nog steeds interessant.” 

Waar zie je Das Import over 5 jaar staan?

 

Job: “We groeien ieder jaar met tientallen procenten. De afgelopen vijftien jaar hebben wij dit kunnen realiseren, en ik wil deze groei de komende vijf jaar vast blijven houden. Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn wij van Haarlem naar Zaandam verhuisd. We hadden meer ruimte nodig, waarna we een pand van meer dan 2.500 vierkante meter zijn betrokken. We zijn met name dit jaar echt heel hard gegroeid waardoor we nu eigenlijk al weer te klein behuisd zijn. We doen nu meer dan 300 auto's per maand. Die auto’s staan hier allemaal kortstondig gestald in afwachting van een kenteken dus het is een komen en gaan van auto’s en inmiddels wordt het ook al weer te krap. Daarom kijken wij nu voor iets groters, of we breiden uit met een tweede locatie. Of ik over vijf jaar nog hier rondloop? Dat weet ik wel zeker! Qua ondernemerschap vind ik dit nog steeds leuk om te blijven doen!”

 

Door deze groei zien wij ook dat er steeds meer vertrouwen is om voor Das Import te kiezen. Natuurlijk kan een consument de auto zelf importeren. Maar door onze expertise kunnen wij het leven van deze consument ook een stukje makkelijker maken en vooral ook de klant behoeden voor misstappen. Dit doet Das Import met een excellente service waar kwaliteit voorop staat en de besparing voor de klant blijft.

 

Wat is het geheim van jouw succes? Heb jij een tip(s) voor iemand die ook in de top 250 wil komen?

 

Job: “Het geheim van het succes van Das Import is denk ik vooral er voor te zorgen dat je alle processen tot in de puntjes op orde hebt. Probeer zo veel mogelijk te automatiseren. Hierdoor wordt alles schaalbaar en kan de klant voorop blijven staan. Ook zijn kwaliteitscontroles enorm belangrijk. Kwaliteit en service staan bij ons voorop, daarom controleren wij altijd of alles goed gaat en proberen we onszelf iedere dag weer een stukje te verbeteren. We kijken wat beter of efficiënter kan, en leren van onze fouten. Wat ook een belangrijke aanstuwer van onze groei is, is onze sterke focus op IT en online marketing. Een vakgebied waar, zeker tien jaar geleden, veel traditionele autobedrijven nog weinig kaas van hadden gegeten. Wij hebben hier de afgelopen vijftien jaar enorm veel over geleerd en investeren hier flink in zodat we overal zichtbaar zijn en niemand om ons heen kan. Daarnaast investeren we de laatste tijd ook steeds meer in meer traditionele marketingkanalen om onze afzetmarkt te blijven vergroten.

 

Als tip om in de top 250 groeibedrijven te komen zou ik graag willen delen: wees niet bang om te investeren en neem voor lief dat niet alle investeringen zullen werken. Wees vooral niet bang om groots te denken. Door deze mindset staan wij, en stonden wij al vaker, in de nlgroeit top 250 groeibedrijven lijst en hebben wij hier al meerdere FD Gazellen Awards in de kast staan.”

 

Over NLGROEIT Top 250 groeibedrijven

 

 

De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van bedrijven (scale-ups) met minimaal 10 FTE (Full-Time Equivalent) en/of minstens 5 miljoen euro omzet. Deze bedrijven realiseerden drie opeenvolgende jaren jaarlijks een groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet. De echte toppers dus, die de Nederlandse economie ieder jaar weer een boost geven! De Top 10 is samengesteld uit bedrijven die de meeste banen in FTE creëerden in deze periode én de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei in FTE lieten zien.

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.