Auto taxatie

Om een beeld te kunnen vormen bij de huidige waarde van uw auto kan een taxatie rapport praktisch zijn. Deze service kan ook handig zijn wanneer u een zakelijke auto naar privé wilt halen. 

Handelswaarde en particuliere verkoopwaarde

Wij kunnen een officieel Autotelex taxatierapport opstellen waaruit onder meer de handelswaarde en particulier verkoopwaarde van uw auto blijkt.

Taxatierapport - dagwaarde

De dagwaarde van een auto is het bedrag dat een auto op het moment van taxeren waard is. De dagwaarde van een auto wordt in een taxatie rapport doorgaans uitgedrukt in een handelswaarde en een particuliere verkoopwaarde van uw auto. De dagwaarde is onder meer afhankelijk van factoren zoals de nieuwprijs, leeftijd, kilometerstand, accessoires, conditie van interieur, conditie van exterieur, kleur, etc.

Naast de handelswaarde en particuliere verkoopwaarde kunnen wij bij een auto taxatie doorgaans een indicatie afgeven van de inruilwaarde, de internetvraagprijs en de nieuwprijs van de auto.

Autotaxatie en voertuigidentificatie

Wij maken voor onze auto taxaties gebruik van een kentekenkoppeling voor de meest volledige voertuiginformatie en identificatie. Het taxatie rapport omvat een onafhankelijke en consistente waardebepaling met onder meer de eigenarenhistorie en alle prijs informatie: nieuwprijs, verkoopprijs, inruilwaarde, handelswaarde en internetvraagprijs.

Inruilwaarde auto

LET OP: de inruilwaarde van een auto in een taxatierapport geeft een indicatie voor een inruilprijs af. Een inruilprijs wordt weleens verward met een handelsprijs. Een inruilprijs is echter wat anders dan een handelswaarde. Bij het inruilen van een auto bij een autobedrijf kan er een inruilprijs geboden worden. De verkopende partij zal zich bij het vaststellen van deze inruilprijs baseren op de handelswaarde van de in te ruilen auto, vervolgens zal er doorgaans een iets hogere prijs als inruilprijs worden aangeboden maar zal er geen korting meer gegeven worden op de auto die de verkopende partij aanbiedt. Dit geeft daarom een vertekend beeld. Het verdient daarom de aanbeveling niet uitsluitend een inruilprijs in acht te nemen maar het totaalplaatje te bekijken.

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.