(Veilig) een auto importeren in tijden van corona

LAATSTE UPDATE: 2 maart 2021

De meeste van onze klanten doen vrijwel volledig op afstand zaken met ons, via website, e-mail en/of telefoon (totdat zij hun auto komen ophalen of wij die bij hen afleveren). Online een auto kopen dus. In tijden van besmettingsgevaar is dat een USP horen wij van onze klanten. Doordat mensen vanwege besmettingsgevaar het openbaar vervoer en vliegtuigen willen mijden, merken wij ook weer een aantrekkende vraag naar auto’s.

Deze zaken spelen blijkbaar een belangrijke rol tegenwoordig. Wij merken echter dat er veel vragen leven omtrent het (veilig) importeren van een auto in tijden van corona. Om die reden informeren wij u graag over de laatste relevante ontwikkelingen rondom het coronavirus en hoe dit al dan niet invloed heeft op onze dienstverlening en het importeren van een auto uit Duitsland. 

Auto importeren gewoon mogelijk

Laten we beginnen te melden dat een auto importeren uit Duitsland mogelijk is binnen onderstaande kaders. De vraag naar jong gebruikte auto's uit Duitsland is zelfs ongekend hoog.

Hygiëne – uw en onze veiligheid

Onze primaire focus ligt op het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van onze klanten en medewerkers. Een gedeelte van onze medewerkers van de afdelingen sales, accountmanagement en operations werkt daarom tot nader order vanuit huis. Onze IT systemen en telefooncentrale zijn hier op ingericht dus u merkt hier als klant in de praktijk weinig tot niets van.

Vanaf woensdag 3 maart 2021 is ons kantoor/showroom enkel op afspraak geopend voor bezoekers. Onze werkplaats is regulier geopend voor RDW (invoer) keuringen. Afleveringen aan huis zijn tevens mogelijk. Voor alle medewerkers en bezoekers nemen wij strikte hygiëne maatregelen.

Dit houdt onder meer in:

  • Wij vragen alle bezoekers en alle medewerkers hun handen te desinfecteren met door ons ter beschikking gesteld desinfectiemiddel en wij schudden geen handen uiteraard
  • Wij volgen het advies van het dragen van een mondkapje en verzoeken onze klanten deze maatregel ook zo veel mogelijk te respecteren bij het ophalen van hun auto
  • Iedereen houdt minimaal anderhalve meter afstand van elkaar
  • Van alle auto’s worden bij aankomst en voor aflevering het stuurwiel, de schakelpook en de belangrijkste bedieningsknoppen met desinfecterend schoonmaakmiddel gereinigd (naast de reguliere reiniging van de auto)
  • Onze kantoren worden uiteraard ook regelmatig gereinigd met extra aandacht voor deurgrepen e.d.
  • Alle medewerkers in Zaandam werken zo veel mogelijk vanuit verschillende ruimtes en zo min mogelijk bij elkaar
  • Medewerkers die niet thuis kunnen werken mogen bij lichte gezondheidsklachten uit voorzorg niet op werk verschijnen

Openingstijden kantoor Zaandam

Wij zijn zoals gebruikelijk op werkdagen en op zaterdag geopend. Ons kantoor/showroom is enkel op afspraak geopend voor bezoekers, afleveringen aan huis zijn tevens mogelijk. Om een goede en vooral veilige ontvangst te kunnen garanderen, vragen wij al onze klanten en medewerkers mondkapjes te dragen. Wij verzoeken u voor afleveringen contact met ons op te nemen voor een afspraak en u strikt aan de afgesproken tijd te houden. Zo voorkomen wij dat er te veel mensen tegelijk zijn. 

Haal- en brengservice

Om heel Nederland van dienst te kunnen zijn bieden wij een landelijke haal- en brengservice. Op deze manier kunnen wij u ook van dienst zijn als u aan de andere kant van Nederland woont of wanneer u simpelweg uw tijd beter kunt besteden dan aan het ophalen van uw geïmporteerde auto.

Ook toen Nederland deels in quarantaine zat in maart / april boden wij deze dienst nog steeds aan. In die periode lieten wij ons personeel echter niet met het openbaar vervoer reizen. Omdat wij daardoor twee chauffeurs met een extra auto lieten reizen voor deze service kon het zo zijn dat wij hier een kleine meerprijs voor moesten rekenen als de afstand heel groot was. Uiteraard maakten we hier vooraf afspraken over als dit van toepassing was en rekenden wij dit slechts tegen kostprijs door. Op dit moment laten wij ons personeel wel weer met het OV reizen en geldt voornoemde niet meer. Mochten wij in de laatste ontwikkelingen op het gebied van coronabesmettingen en/of maatregelen echter aanleiding zien om dit weer aan te passen, dan kan het zijn dat we ons beleid hier weer op aanpassen. We zullen dat echter te allen tijde vooraf communiceren zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Duitse merkdealers geopend

Alle officiële merkdealers in Duitsland zijn geopend. Wel zijn er ook daar gepaste maatregelen getroffen i.v.m. het coronavirus waarbij verkopers bijvoorbeeld in shifts of deels vanuit huis werken. Er kunnen echter gewoon auto’s worden aangekocht en worden afgehaald.

Transport

Ook ons autotransport rijdt gewoon door en op schema. De Duitse grens met Nederland is gewoon open. De verwachting is dat dit zo zal blijven, zeker voor vrachtverkeer (onder meer vanwege de belangrijke route vanaf de Rotterdamse haven).

Aankoopkeuring

Aankoopkeuringen kunnen ook nog doorgang vinden. Echter vanwege soms beperktere bezetting bij verkopers is dit altijd afhankelijk van de planning bij de verkopende partij. Uiteraard geven wij u hier graag een maatwerk advies over in overleg.

Betaling & zekerheid

Wij kunnen ons voorstellen dat er klanten zijn die zich afvragen in de huidige tijd of het veilig is om geld over te maken naar een bedrijf. Ons antwoord daarop is dat wij er financieel in ieder geval goed voor staan. De afgelopen jaren hebben wij goed gedraaid en ook 2020 was een beter jaar dan ooit. Er is grote vraag naar tweedehands auto's (juist door de hele situatie door het coronavirus). 

Ook in Duitsland staan de officiële merkdealers er in de regel goed voor. Ook daar zijn er de afgelopen tijd goede zaken gedaan en bovendien behoren veel dealers tot een moederconcern waarbij faillissementen vrijwel niet voorkomen. Een betaling aan een Duitse dealer zullen wij altijd in overleg zo kort mogelijk op een geplande transportdatum afstemmen zodat die exposure minimaal is. Wij adviseren wel altijd uitsluitend merkdealer aanbod te overwegen en geen zaken te doen met niet erkende handelaren.

Voor klanten die desalniettemin toch behoefte hebben aan extra zekerheid bieden wij nu de mogelijkheid om pas te betalen bij levering. Wij vragen hier wel een vergoeding voor van 2% van het voor te financieren bedrag, €100,- administratie kosten en minimaal 10% aanbetaling voor onze eigen zekerheid. Mocht u hier interesse in hebben dan informeren onze verkoopmedewerkers u hier graag over.

RDW & Belastingdienst

Doordat wij zelf kunnen keuren op locatie zijn RDW keuringen bij ons gewoon mogelijk. Ook de Belastingdienst is geopend en BPM aangiftes worden zoals voorheen verwerkt. Het importeren van een auto is dus gewoon nog mogelijk.

Vorige Volgende
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar