Dubbeltest: Mercedes-Benz E-Klasse Estate vs BMW 5 Serie Touring

Twee geweldige Duitse auto's, maar welke is volgens jou de beste? De Mercedes-Benz E-Klasse Estate en de BMW 5 Serie Touring zijn twee auto's die enorm aan elkaar gewaagd zijn. Je ziet ze ook al te vaak op de Nederlandse weg rijden. Reden genoeg voor ons om eens een vergelijking te maken tussen deze twee station wagons uit het middelhoge segment.

 

BMW 5 Serie Touring (2017)

Hoe kun je tegen misschien wel de beste auto in het segment concurreren? Als een bedrijf dit kan, dan is het wel BMW, maar is het wel genoeg wat ze met de 5 Serie Touring doen? Luxe afwerkingen, en toch slim gebruik maken van materialen heeft ervoor gezorgd dat de auto 100 kg lichter is geworden. De afwerking is van topniveau! Het maakt niet uit hoe groot of klein je bent: je zult in deze auto altijd een ideale zitpositie vinden.

 

BMW heeft voorzien van genoeg hulpsystemen. Denk aan een rijbaan assistent (houd je netjes tussen de lijntjes) en natuurlijk een makkelijke bediening met zelfs handbewegingen (gestures)! De BMW 5 Serie Touring wordt aangedreven door een heerlijke 8 traps-automaat met een vier cilinder motor. Deze motor levert 190 pk en brengt je van 0-100 in 7,6 seconden.  De auto reageert in de sport stand alert, maar zeker niet nerveus. De auto voelt altijd comfortabel aan, en hierdoor komt BMW steeds dichter bij Mercedes-Benz. Maar door de 100 kg minder aan gewicht is de auto levendig en een genot om in te rijden!

 

Via Das Import kun je al een BMW 5 Serie Touring vinden vanaf € 19.771. Bij de Nederlandse dealers vind je een soortgelijke BMW 5 Serie Touring vanaf € 26.945. Je bespaard dus €7.174! 

 

Klik op deze link om jouw BMW 530D Touring te vinden >>>

 

 

Mercedes-Benz E-Klasse Estate (2017)

Ieder jaar wordt de Mercedes-Benz groter en ruimer dan het vorige model. Dat is ook nu weer het geval. De Mercedes-Benz is wederom een geweldige verfijning. Volgestopt met toonaangevende technologie, en een zeer hoge interieur kwaliteit. Mercedes-Benz weet de lat met iedere E-klasse Estate hoger te leggen. 

 

Bovenaan de markt, daar kun je de Mercedes-Benz E-Klasse Estate vinden. Dit voel je direct bij het instappen van de auto. Alles is keurig voor elkaar. Alles is top afgewerkt. Het voelt modern aan, en de bediening is intuïtief. Ook bij de Mercedes-Benz E-Klasse Estate kun je genoeg hulpmiddelen vinden, zelfs meer dan in de BMW. Hierdoor ervaar je nog meer rijgemak en geeft de auto je een veilig gevoel.  Heb je een smartphone? Dan kun je zonder een sleutel zelfs de motor starten of de auto openen. 

 

De auto heeft een 4 cilinder motor welke samen met een automatische versnellingsbak naar 100 km/u gaat binnen 8,4 seconden. De top ligt iets hoger dan de BMW: 224 km/u is nog steeds rap. 

 

De Mercedes-Benz E-Klasse Estate uit 2017 is via Das Import al beschikbaar vanaf € 26.139. Een soortgelijke Mercedes-Benz E-Klasse Estate kun je bij de Nederlandse dealers vinden vanaf € 29.990. Wat opmerkelijker is dat de Nederlandse Mercedes-Benz 197.000 km heeft gereden, ten opzichte van 92.900 bij de import auto via Das Import. Je bespaart dus niet alleen kilometers, maar ook € 3851.

 

Klik op deze link om jouw Mercedes-Benz E220D te vinden >>>

 

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.