Verkoop van gebruikte auto's naar recordhoogte, juni 2020 beste maand ooit

Uit onderzoek van BOVAG en dataprovider RDC blijkt dat de verkoop van gebruikte auto’s afgelopen maand naar een recordhoogte is gestegen. Alleen in juni al werden er landelijk 120.550 occasions verkocht. Dat betekent niet alleen een toename van 14,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, maar tevens de beste verkoopmaand ooit.

Ook de import van auto’s uit Duitsland heeft een ongekende toename laten zien. Das Import heeft na een aanvankelijke dip door COVID-19 in juni 2020 zelfs haar beste maand ooit gedraaid.

Doordat mensen vanwege COVID-19 vliegreizen en het OV willen mijden, is er een sterk teruggekeerde vraag. Ook zijn de levertijden op nieuwe auto's enorm opgelopen door corona. Een gebruikte auto of een importauto is daardoor in trek.  

Bent u op zoek naar een jong gebruikte auto? Overweeg dan eens een auto uit Duitsland te importeren. Vanwege een tijdelijke BTW verlaging naar 16% in Duitsland is dit nu bovendien interessanter dan ooit.

Via onderstaande zoekmodule doorzoekt u meer dan 300.000 importauto’s, uitsluitend van officiële merkdealers en inclusief BPM en importkosten.

Benieuwd hoe één en ander in zijn werk gaat? Aarzel niet ons te contacteren, onze medewerkers helpen u graag op weg. 

Vorige Volgende
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar