Tip 2 importeren auto - Kies de juiste Duitse verkoper

Niemand wilt immers een spreekwoordelijke kat in de zak kopen en niet iedere verkoper is even betrouwbaar c.q. niet iedere geadverteerde auto is altijd wat het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn ontelbaar veel aanbieders in Duitsland en wij raden het af om er “zomaar” één uit te kiezen.

Ons voornaamste en belangrijkste advies is daarom, kijk zo veel mogelijk naar aanbod van officiële Duitse merkdealers. Merkdealers hebben om te beginnen een naam hoog te houden en riskeren hun merkdealerschap te verliezen als er zich ongeregeldheden rondom hun bedrijf zouden voordoen. Dit zijn dus alleen al om die reden doorgaans betrouwbare bedrijven met jarenlange reputaties en directe banden met de moederconcerns van de automerken. Daarnaast kennen zij veel van de auto’s die zij verkopen omdat deze bij hen in onderhoud zijn geweest of omdat ze die zelf als Jahreswagens of Werkdienstwagens doorleveren. Onderhoudshistorie en bijbehorende kilometerstanden zijn dan ook gegarandeerd. Voor auto’s waarvan de fabrieksgarantie (die altijd in de gehele EU en dus ook in Nederland geldig is) is verlopen kunnen merkdealers bovendien vaak ook andere aanvullende en in Nederland geldende garanties aanbieden. Een garantie van een Duitse handelaar daarentegen is vaak alleen maar lokaal te claimen en dat maakt een dergelijke garantie vaak minder waardevol of zelfs waardeloos.

En niet onbelangrijk, geld overmaken naar een officiële Duitse merkdealer is vrijwel risicoloos. Wij helpen jaarlijks vele duizenden auto’s de grens over en hebben het in meer dan 15 jaar nog niet meegemaakt dat iemand bij een officiële Duitse merkdealer zijn geld kwijt raakt door faillissement of oplichting. Die zekerheid is in onze optiek veel waard en maakt het ook gemakkelijker om op afstand zaken te doen. Staar u dus niet blind op scherp geprijsde aanbiedingen van louche handelaren in Duitsland (en ook in Nederland) die te mooi lijken om waar te zijn, want vaak is dit dan ook niet waar of klopt er iets niet. Bijvoorbeeld op het gebied van onderhoudshistorie, kilometerstand of schadeverleden. Bij de merkdealer krijgt u daar altijd een volledig open inzage in bij navraag. Zoals ook al in tip 1 gemeld is het in die zin ook verstandig om appels met appels te vergelijken wanneer u prijzen vergelijkt. Dus niet alleen op gebied van kilometerstand, uitrusting en leeftijd maar zeker ook op het gebied van de aanbieder van wie u de auto koopt en de daarbij behorende zekerheden en garanties.

Zoekt u via de zoekmodule op DasImport.nl dan weet u in ieder geval zeker dat het aanbod afkomstig is van merkdealers. Uiteraard zijn er (bijvoorbeeld op Autoscout24.de of Mobile.de) ook wel betrouwbare grotere autobedrijven te vinden die geen merkdealer zijn, maar wees extra alert als u daar zaken mee zou wensen te doen. Als u een jonge auto met fabrieksgarantie vindt bij een bekende, gerenommeerde verkoper dan kunt u dat wellicht toch overwegen. Uiteraard kijken we dan graag met u mee en kunnen wij u waar nodig adviseren. Met het stellen van de juiste vragen en het door ons laten uitvoeren van een aankoopkeuring kunt u dan wel een hoop risico’s uitsluiten. U blijft echter altijd zelf verantwoordelijk voor die beslissing en de eventuele gevolgen. Ga dus nooit zomaar met iemand in zee maar doe altijd goed uw huiswerk en laat ons u hier bij voorkeur bij assisteren.

Heeft u ergens vragen over? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.

Tip 3 bij het importeren van een auto uit Duitsland

Bent u na het lezen van onze tweede tip bij het importeren van een auto uit Duitsland, benieuwd naar Tip 3? Lees dan hier verder: tip 3 bij het importeren van een auto uit Duitsland.

Of heeft u tip 1 gemist? Lees dan hier: tip 1 bij het importeren van een auto uit Duitsland

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.