Auto uit Duitsland halen: hier begint uw zoektocht

Steeds meer mensen halen een auto uit Duitsland naar Nederland. De oorzaken hiervan liggen vooral in het grotere aanbod en de lagere prijzen van gebruikte auto’s in Duitsland en het tekortschietende aanbod van jonge gebruikte auto’s in ons eigen land.

Waar het soms moeilijk is om in Nederland voor een interessante prijs een auto van een bepaald type te vinden, kost een dergelijke zoektocht in Duitsland vaak veel minder moeite. Als je dan ook nog bedenkt dat Duitse auto’s door het lagere Duitse BTW-tarief en het grotere aanbod vaak lager geprijsd zijn en het uitrustingsniveau gemiddeld wat beter is, behoeft het weinig uitleg waarom steeds meer Nederlanders er voor kiezen een auto uit Duitsland te halen.

Overweldigend aanbod van Duitse auto’s

Het aanbod op de Duitse automarkt is groot. Verschillende aanbodsites brengen deze veelheid in kaart, maar hierop treft men, net als in Nederland, aanbieders van uiteenlopende pluimage aan; het complete veld, van merkdealers tot Beun-de-hazen, proberen er schouder aan schouder hun waar te slijten. Voor de gemiddelde Nederlandse geïnteresseerde zal deze overvloed al snel de indruk van onoverzichtelijkheid wekken.

Wat gaat een auto uit Duitsland halen me kosten?

Nederlandse klanten lopen op de gangbare Duitse autowebsites tegen nog een ander probleem aan: de onduidelijkheid ten aanzien van de uiteindelijke kosten voor het naar Nederland halen van een Duitse auto. Dat je bij de invoer van een Duitse auto in Nederland met kosten te maken krijgt, is genoegzaam bekend. Maar hoe hoog zijn die kosten eigenlijk, en is het al met al dan nog wel interessant om een bepaalde auto naar Nederland te halen? Het in één oogopslag nauwkeurig inschatten welke bedragen op een specifieke auto van toepassing zijn, is in de praktijk geen haalbare kaart. En omdat met al te grove schattingen niemand veel opschiet, was het tot voor kort onontkoombaar om het per auto dan maar precies uit te rekenen. Een heel gedoe dat het proces van het kopen van een auto niet bepaald aantrekkelijker maakt.

Efficiënt zoeken naar uw nieuwe auto

Als ervaringsdeskundige op het gebied van de import van auto’s uit Duitsland is Das Import als geen ander doordrongen van de problemen waarmee consumenten bij het naar Nederland halen van een auto uit Duitsland te maken krijgen. Vanuit de filosofie dat klanttevredenheid start bij proactieve dienstverlening, introduceerde het bedrijf enige tijd geleden een zoekhulp die een wereld van verschil betekent voor iedereen die zich graag in een vroeg stadium goed informeert over de kosten van de import van een bepaalde auto uit Duitsland. De nieuwe zoekmodule stelt iedere bezoeker van de website van Das Import in staat om uit een rijk aanbod van goede en betrouwbare Duitse occasions - het bestand bestaat uit een kleine 200.000 auto’s van een aantal geselecteerde aanbieders - de auto te vinden waarnaar hij of zij op zoek is. Die eerste selectie is nuttig: aanbod van partijen waarmee zakendoen hogere risico’s met zich meebrengt, is alvast voor u geëlimineerd. Door factoren als de geografische afstand en de taalbarrière is de oprechtheid van een specifieke leverancier voor Nederlandse klanten immers toch wat lastiger te bepalen.

209.666 Duitse import auto's incl. BPM en kosten

Er is echter nog een belangrijk voordeel dat de zoekpagina van Das Import zijn uniciteit verleent; als enige biedt de module u direct inzicht in de totale kosten voor het naar Nederland halen van de desbetreffende Duitse auto. Op basis van de beschikbare gegevens berekent de module zelf het BPM-tarief en de overige wettelijke heffingen. Hierdoor ziet de geïnteresseerde direct wat de auto hem gaat kosten. Das Import verleent hiermee iedereen die serieus denkt over het invoeren van een auto uit Duitsland, een buitengewoon waardevolle service. Het bedrijf bevestigt hiermee zijn reputatie als klantgerichte marktleider; een goede naam die overigens eveneens blijkt uit de andere diensten die Das Import tegen uiterst concurrerende tarieven in de markt zet.

Kies hieronder zelf de auto uit die u eventueel uit Duitsland wilt halen.

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.